Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Το «κλαμπ της γκλίτσας» αποκτά ολοένα και περισσότερους φαν!

❱❱ Ο Γιώργος Κασαπίδης της Νέας Δημοκρατίας υιοθέτησε και αυτός το βουκολικό στιλ Το «μπεγλέρι της πολιτικής» είναι η γκλίτσα, η κατσούνα κατά τους Κρητικούς, η στραβολέκα, όπως την αποκαλούν οι κάτοικοι των βόρειων Σποράδων! 

Αφορμή για την… ενδοσκόπηση στην γκλίτσα που συντροφεύει στιγμές πολιτικών πήραμε από μια φωτογραφία που έστειλε στη στήλη μας ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Κασαπίδης, ο οποίος ποζάρει με έναν βοσκό και τα προβατάκια του σε χωριό της Κοζάνης.

Διαχρονικά η γκλίτσα στην πολιτική μετρά πολύ. Φέρνει τον πολιτικό κοντά στην απλότητα και τη βουκολικότητα, που κουβαλούν ψήφους! Πρώτος διδάξας ήταν ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ακολούθησαν όλοι οι άλλοι. Ο γιος του Κυριάκος έχει κληρονομήσει τις γκλίτσες του πατέρα του, αλλά πρόσφατα δέχτηκε ως δώρο τη σαρακατσάνικη μαγκούρα.

Ο Κώστας Καραμανλής έχει αδυναμία στις γκλίτσες, που τις χρησιμοποιεί πολύ συχνά στον σχεδόν καθημερινό περίπατο στη Ραφήνα αλλά και στις εκδρομές του.

Και ο Σταύρος Θεοδωράκης, Κρητικός γαρ, έχει κι εκείνος τις κατσούνες του στο σπίτι, ενώ πέρσι και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μπήκε στο κλαμπ της γκλίτσας, καθώς δέχτηκε μία ως δώρο από τα μέλη του Συλλόγου Κωστηλάτα της Αρτας που τον επισκέφτηκαν στου Μαξίμου. Μάλιστα με αυτή θα… έδερνε τους Ευρωπαίους στις Βρυξέλλες…

Και ο Γιώργος Παπανδρέου αλλά και γυναίκες, όπως η Ραχήλ Μακρή, έχουν φωτογραφηθεί με μαγκούρες. Πάρτε τις γκλίτσες λοιπόν και βγείτε στον δρόμο. Αλλωστε «η μαγκούρα στη Βουλή» ήταν το σύνθημα και στην ταινία «Τζένη Τζένη» με τον Γκόρτσο!

gwergr 3Απορίες «γαλάζιων» βουλευτών

❱❱ Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος (φωτό) μεταφέρει συζήτηση που άκουσε από δεξιούς, χθες, στο καφενείο της Βουλής: «Δηλαδή, αν κερδίσουμε εμείς τις εκλογές, θα έχουμε πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη, υπουργό Εξωτερικών την αδελφή του, δήμαρχο τον ανιψιό του και θα μας ενημερώνει η Σία;» Ο εν λόγω βουλευτής το άφησε ασχολίαστο. Το ίδιο κι εμείς…

Μια μαντινάδα από τους Μονεμβασιώτες

❱❱ Λουλούδια από τους Λάκωνες φίλους του και ευχές από τον Κυριάκο Μητσοτάκη δέχτηκε για τα γενέθλιά του ο Λευτέρης Αυγενάκης. Ολα αυτά συνέβησαν στη Μονεμβασιά, στη διάρκεια της περιοδείας τους στη Λακωνία.

Ο Λευτέρης έγινε 45 ετών και οι δεξιοί Μονεμβασιώτες, εκτός από τα λουλούδια, χάρισαν και μια μαντινάδα στον Λευτέρη: «Χρόνια πολλά σου ευχόμαστε για τα γενέθλιά σου και όλου του κόσμου τις χαρές να τσ’ έχεις συντροφιά σου”!

Ο καλοκαιρινός καζαμίας  

❱❱ Σε πρόσφατο τραπέζι που έγινε στην Ανάβυσσο, σε σπίτι φίλου του, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης άκουσε τον ευρωβουλευτή Γιώργο Γραμματικάκη να απαγγέλλει τον «καλοκαιρινό καζαμία», όπως τον χαρακτήρισε ο ίδιος! Στον μήνα Αύγουστο είναι όλο το… ζουμί! «Αρχίζουν επιτέλους τα μπάνια του λαού. Ο Τσίπρας δηλώνει ότι ποτέ δεν ήταν οι συνθήκες καλύτερες: Η αξιολόγηση έκλεισε και μαζί έκλεισαν καταστήματα, επιχειρήσεις, περίπτερα, πράγμα που σημαίνει ότι τουλάχιστον 500.000 οικογένειες έχουν όσο χρόνο θέλουν για να χαρούν τις διακοπές τους.

gwergr 2Ο Μητσοτάκης επισκέπτεται χιονοδρομικά κέντρα και στρατόπεδα γυμνιστών, ενώ τη 15η Αυγούστου παρευρίσκεται μαζί με τον πρωθυπουργό στην Παναγία τη Σουμελά και εξαγγέλλουν από κοινού τον χωρισμό κράτους – Εκκλησίας. Το Ποτάμι καταγγέλλει ότι αυτή ήταν δική του πολιτική που υπέκλεψε ο δικομματισμός, ενώ το ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει ότι ο χωρισμός κράτους και Εκκλησίας αποφασίσθηκε από τον Ανδρέα Παπανδρέου και απλώς καθυστέρησε 35 χρόνια».

! Περισσότεροι από 155 εργαζόμενοι της Βουλής προσήλθαν χθες στο εντευκτήριο των βουλευτών που μετατράπηκε σε κέντρο αιμοδοσίας. Συνολικά συγκεντρώθηκαν 131 μονάδες αίματος… των υπαλλήλων μόνο. Οι βουλευτές δίνουν το αίμα τους για τη σωτηρία της πατρίδας!

offer

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...