Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Τα γενέθλια της συζύγου του Κώστα Καραμανλή και ο Πέπε ο ψιψίνος...

Αποχαιρέτησε τα 58 και μπήκε ολοταχώς στα 59 η...

Ρομπέρτο Καβάλι: Ντεφιλέ στους ουρανούς

Δύο γάμοι, έξι παιδιά (το τελευταίο το απέκτησε σε...

Το Σάββατο 20.04 με την Εspresso: Αυγουστίνος Καντιώτης

Μη χάσετε το Σάββατο 20.04 με την Espresso: Ο...

Μαρίνα Σάττι: Διπλά πλατινένιο σε ψηφιακές πωλήσεις το «Ζάρι»

Μέσα σε έναν μήνα από την κυκλοφορία του το...

Ο Κυριάκος τα είπε με ψαράδες σε «κινηματογραφικό» σκηνικό

Και οι ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου ήταν λιγότερο ειδυλλιακές από την εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ιχθυόσκαλα της Καβάλας

ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΕΝΕΚΟΥ

Και οι ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου ήταν λιγότερο ειδυλλιακές από την εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ιχθυόσκαλα της Καβάλας.

Οι ψαράδες καθισμένοι να τον ακούνε, ο ήλιος να χαράζει, η βάρκα να μπαίνει στο λιμάνι γεμάτη ψάρια, γύρω της να πετάνε πεινασμένοι οι γλάροι, και ο πρόεδρος της Ν.Δ. να μιλάει για την έξοδο στις αγορές. «Σουρεάλ κατάσταση», πλην όμως πολύ μοντέρνα και έξυπνη, όπως τη χαρακτήρισαν κάποιοι.

Ο «διευθυντής φωτογραφίας» του αρχηγού της Ν.Δ. μάλλον πρέπει να έχει πολύ ταλέντο, μια και όπου πάει τα «κλικ» του είναι ιδιαίτερα ξεχωριστά. Πόσο μάλλον χθες, που βρέθηκε στην ιχθυόσκαλα της Καβάλας, σε ένα καθαρά κινηματογραφικό τοπίο.

Οι ψαράδες αλλά και οι ιχθυέμποροι υποδέχθηκαν θερμά τον πρόεδρο και τον άκουσαν να λέει – και έχει δίκιο: «…Eχουν μεσολαβήσει τρία χαμένα χρόνια. Για να το πω παραστατικά, ήμασταν στον πρώτο όροφο, πέσαμε στο υπόγειο και κάποιοι πανηγυρίζουν γιατί καταφέραμε να επιστρέψουμε στο ισόγειο». Πρόεδρε, πολιτικά όντως είμαστε ισόγειο, για να μην πω υπόγειο και πληγωθεί ο πρωθυπουργός μας. Ομως, το αισιόδοξο σενάριο είναι αυτό που λέει στο τραγούδι του ο αγαπημένος μου Πασχάλης Τερζής: «…κι ας ψάχνεις σε πολυώροφα, στα υπόγεια είναι η θέα».

Δεν ξεχνά τη χώρα του

❱❱Ο υπουργός στην Αυστραλία, Ελληνας ομογενής, Γιάννης Πανταζόπουλος, που βρίσκεται σε διακοπές στα πάτρια για εκείνον εδάφη, συμμετείχε και στη διάσκεψη της ΠΑΔΕΕ που έγινε στη Βουλή, ενώ πρόλαβε και είδε και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο Γιάννης είναι σπουδαίος Ελληνας και δημοφιλής πολιτικός στη μακρινή Αυστραλία, που όμως δεν ξεχνά ποτέ τη χώρα του. Ο Πρόεδρος Προκόπης Παυλόπουλος τον καλοδέχθηκε και τον άκουσε με χαρά.

Ο Ρουβίκωνας έπιασε τους φρουρούς στον… ύπνο

4189282

❱❱Τα έχουμε πει εμείς μέσα από τη στήλη, αλλά ποιος ακούει; Αντί να κυνηγούν ξανθιές, ωραίες δημοσιογράφους και σχετικά ηλικιωμένους ρεπόρτερ που κάνουν απλά τη δουλειά τους στο Κοινοβούλιο, το καλύτερο θα ήταν να ελέγχουν περιστατικά όπως το χθεσινό, που έπιασε και πάλι τους αστυνομικούς της Βουλής στον ύπνο. Τριάντα μέλη του Ρουβίκωνα έφτασαν έως το περιστύλιο της Βουλής, πέταξαν φυλλάδια και φώναξαν συνθήματα για «λευτεριά στην Ηριάννα».

Αντί, λοιπόν, «ωραίοι μου φρουροί», να ασχολείστε στην είσοδο με αποτυπώματα τύπου CSI σε απλούς πολίτες, δείτε ποιοι σας εκθέτουν, ποιοι μπαινοβγαίνουν άνετα και προκαλούν θέματα, ποιοι περνούν φακέλους χωρίς έλεγχο, και εκεί εφαρμόστε τα μέτρα σας. «Τους τσαμπουκάδες εκεί τους κάνουμε» και όχι σε ευγενείς που επισκέπτονται με «άδεια», μάλιστα, τη Βουλή… Ευγενική συμβουλή!

Η ευαίσθητη Δούρου

❱❱«Βίβα, Ρένα» τολμώ να πω, αναφερόμενη όχι φυσικά στην ομώνυμη ταινία της Ρένας Βλαχοπούλου, αλλά στην περιφερειάρχη Ρένα Δούρου. Ξεκίνησε δυνατά, ύστερα πήρε τις αποστάσεις της από τους «κυκλώνες του Αλέξη» και στο παρασκήνιο κάνει καλή δουλειά.
Συγχρόνως παραμένει μια ευαίσθητη γυναίκα που προτείνει στους συμπολίτες της τα ταβερνάκια που προτιμά μέσα από τα social media, προβάλλει την αγάπη της για τα ζώα και τις γλάστρες της και διαβάζει ποίηση, κάτι που πλέον χαρακτηρίζει μόνο λίγους. Σε μια από τις περιοδείες της, λοιπόν, συνόδευσε την πτήση της με τα ποιήματα του Στέλιου Χουρμουζιάδη με τον τίτλο «Βερολίνο – Βρυξέλλες».
Η πτήση της, όπως η ίδια λέει, είναι για Τσιρίγο. «Τα ποιήματα γράφτηκαν για διαφορετικούς προορισμούς και πολυσύχναστα αεροδρόμια» λέει η Ρένα, αλλά τα ταξίδια είναι ταξίδια, λέμε εμείς!

(!)

gia kato thavmastiko img 3924

Οι Παρασκευούλες ανά την Ελλάδα γιόρταζαν χθες, μαζί κι εγώ, και έτσι οι βουλευτές μας όπου υπήρχε εκκλησάκι ήταν μέσα. Από όλους ξεχώρισα την όμορφη βουλευτίνα και ανεξάρτητη μάλιστα Κατερίνα Μάρκου και το φούξια φόρεμά της, νομίζω καλύτερο από το κόκκινο που φορούσε στη δεξίωση της Προεδρίας. Στον μέγα πανηγυρικό εσπερινό για τη γιορτή της Αγίας Παρασκευής, πολιούχου του Λαγκαδά, κάθισε ανάμεσα στους βουλευτές της Ν.Δ. Σάββα Αναστασιάδη και Θόδωρο Καράογλου και ήταν ένα κεφάλι πιο ψηλή και από τους δύο! Βοήθειά της και δική μας!

offer

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...