Σάββατο, 19 Απριλίου, 2025

Οι ξεχωριστές πόζες και το φλογερό φιλί της Στικούδη στον σύζυγό της

Ποιος είπε ότι ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα; Οποιος...

Τσορτέκης – Μαυρίδου μαζί και στο σανίδι!

Μπορεί να είναι μαζί στη ζωή, όπως σας αποκάλυψε...

Το ιδανικό μακιγιάζ για το βράδυ της Ανάστασης με προϊόντα κάτω των...

Μπορεί ο καιρός ακόμα να παλεύει να φέρει την...

Νιώσαμε την «ανάσα» του Αγίου Νεκταρίου

Η αποστολή μας στο Κάιρο της Αιγύπτου με αφορμή...

«Σμύρνη μου αγαπημένη»: Συγκίνηση στο Φάληρο – Η προκυμαία της Σμύρνης «ζωντάνεψε» ξανά

Δάκρυα στον Φλοίσβο!

Μοναδικές στιγμές συγκίνησης για τους συντελεστές της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη»! Τα φώτα των σκηνικών που έχουν στηθεί στο Φάληρο και που αναπαριστούν την προκυμαία της Σμύρνης άναψαν, φέρνοντας δάκρυα σε όλους όσοι έζησαν τη μοναδική στιγμή!

Η προκυμαία της Σμύρνης, εκεί όπου χιλιάδες Ελληνες έχασαν τη ζωή τους το 1922, «ζωντάνεψε» ξανά για τις ανάγκες του κινηματογραφικού εγχειρήματος της Tanweer και της Μιμής Ντενίση να αποτυπώσει, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γρηγόρη Καραντινάκη, όλα τα γεγονότα μιας περιόδου που αποτελεί ανοιχτή πληγή για τον Ελληνισμό.

Χειμωνιάτικα ρούχα στον καύσωνα

Τα γυρίσματα όμως δεν κορυφώνονται μόνο στο Φάληρο, αλλά και στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στη γαλλική πρεσβεία και σε άλλες αρχοντικές και ιστορικές γωνιές της Αθήνας! Μιμή Ντενίση, Λεωνίδας Κακούρης, Μπουράκ Χακί, Κατερίνα Γερονικολού και οι άλλοι συντελεστές της ταινίας μέσα στον καύσωνα φόρεσαν τα… χειμωνιάτικα ρούχα εποχής, δείχνοντας τεράστιο επαγγελματισμό κατά τη διάρκεια των πολύωρων και απαιτητικών γυρισμάτων!

Η Μιμή Ντενίση με φόρεμα εποχής

Σε σκηνή με τον Μπουράκ Χακί

Οι πιο συγκλονιστικές στιγμές στα γυρίσματα δεν έχουν ακόμη εξελιχθεί, μια και στα τέλη Αυγούστου, με ειδικά εφέ και τη συνδρομή 2.000 κομπάρσων, η Σμύρνη θα τυλιχθεί και πάλι στις φλόγες, με το δράμα να βρίσκεται στην κορύφωσή του!

Η Ντενίση στα γυρίσματα με τον Λεωνίδα Κακούρη

Αγκαλιά με την Κατερίνα Γερονικολού

Σύμφωνα και με το σενάριο, οι φλόγες θα τυλίξουν τα αρχοντικά και τα μαγαζιά των Ελλήνων, καθώς η πυρκαγιά που θα αρχίσει από την αρμένικη συνοικία θα προχωρά ακάθεκτη, ενώ θα ακολουθήσουν η σφαγή στο λιμάνι, οι πνιγμοί, ο θάνατος, ο ξεριζωμός και η προσφυγιά!

Το εντυπωσιακό σκηνικό στον Φλοίσβο

Σιγήν ιχθύος από τις Αρχές για την τύχη των σκηνικών των 12.000.000 ευρω!

Τη στιγμή που τα φώτα ανάβουν στην… προκυμαία της Σμύρνης, που έχει αναπλαστεί εδώ και δύο μήνες στο Νέο Φάληρο, με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια, όπως ήταν το 1922 πριν από την Καταστροφή, κανένας, τόσο από την παραγωγό εταιρία Tanweer όσο και από τoυς αρμόδιους φορείς δεν γνωρίζει αν τα σκηνικά θα παραμείνουν εκεί και μετά το πέρας των γυρισμάτων της φιλόδοξης ταινίας, που το κόστος της ανέρχεται κάπου στα 12.000.000 ευρώ!

Μόνον η αναπαράσταση της προκυμαίας της Σμύρνης στον Φλοίσβο φέρεται ότι φτάνει κοντά στα 4.500.00 ευρώ. Και ενώ το σκηνικό θα μπορούσε να διατηρηθεί, με την Περιφέρεια της Αττικής να αναλαμβάνει δράση ώστε να είναι επισκέψιμο και να αποτελεί έναν τόπο μνήμης, για να μαθαίνουν οι νεότερες γενιές το δράμα των Ελλήνων το 1922, οι τοπικές Αρχές σιωπούν, παρά τον αγώνα της Μιμής Ντενίση να διατηρηθεί και να μην ξηλωθεί η… προκυμαία της Σμύρνης!

Η ίδια, άλλωστε, είχε τοποθετηθεί για το ζήτημα μέσα από το facebook, γράφοντας: «Πέστε μου σε ποια άλλη χώρα του κόσμου θα χτιζόταν ένα τέτοιο υπέροχο σκηνικό και δεν θα το κρατούσαν; Μια πιστή απεικόνιση της προκυμαίας της Σμύρνης, που δεν υπάρχει πια! Χώρος που θα μπορούσε να επισκέπτεται όλο το κοινό! Ας έμενε τουλάχιστον μέχρι την επέτειο του ’22 (σ.σ.: του χρόνου). Η Περιφέρεια δεν ενδιαφέρεται; Εχω απορία. Πέστε μου και εσείς τι πρέπει να κάνουμε».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι Ελληνες celebrities που βρίσκονται στα… τέσσερα σημεία του ορίζοντα για τις πασχαλινές διακοπές τους

Celebrities σε πασχαλινές διακοπές στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα....

Λουίζα Μπατίστα: Η ζωή εν τάφω μιας ξεχασμένης σταρ…

Τυφλή, έχοντας ήδη πατήσει τα 96 χρόνια της και...

«Big Brother» με 15+1 παίκτες

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε για τον «Μεγάλο Αδελφό»! Το...

Ινα Ταράντου: Κυριακή του Πάσχα με ταξίδι στην ανοιξιάτικη Κέρκυρα

Η Ινα Ταράντου μάς ταξιδεύει στην ανοιξιάτικη Κέρκυρα! Οι...

Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Relax travel» στο Μπαλι!

Ενα ταξίδι εσωτερικής αναζήτησης και ψυχικής ηρεμίας στο Μπαλί...

Silver alert τέλος για τη Mελά του «Big Brother»

Η Φραντζέσκα Μελά έδωσε... σημεία ζωής στα μπουζούκια. Για...

Ρεκόρ για το μοντέλο Νεκτάριο Κυρκόπουλο

Ταξίδεψε στην Κίνα για μιάμιση μέρα ο Νεκτάριος Κυρκόπουλος,...
spot_img
spot_img