Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Επανεκλέχθηκε Πρόεδρος του «Συλλόγου των Αθηναίων» ο Ελευθέριος Γ. Σκιαδάς

Εντυπωσιακές πρόοδοι και εξαγγελίες από τον φορέα των γηγενών Αθηναίων

Πρόεδρος του παλαίφατου «Συλλόγου των Αθηναίων» επανεκλέχθηκε για την πενταετία 2023-2028 ο δημοσιογράφος και Γενικός Διευθυντής της «Εστίας» κ. Ελευθέριος Γ. Σκιαδάς, o οποίος παρουσίασε το έργο που παράχθηκε, κυρίως την ριζική ανακαίνιση των ιστορικών εγκαταστάσεων στην Πλάκα, τη δημιουργία του «Αθηναϊκού Μουσείου» και τις δωρεές εθνικού χαρακτήρα. Επίσης παρουσιάσθηκε το έργο που προγραμματίζεται και περιλαμβάνει την ψηφιοποίηση των απέραντων θησαυρών του Συλλόγου και το Ψηφιακό Μουσείο, τη δημιουργία της «Αθηναϊκής Κατοικίας» και το «Αρχείο Αρχιτεκτονικής και Πολεοδομίας» σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν με υποδειγματική τάξη στον Σύλλογο των Γηγενών, ο οποίος συμπληρώνει φέτος 128 διαρκούς λειτουργίας και προσφοράς στην πρωτεύουσα (έτος ιδρύσεως 1895). Βασικές προτεραιότητες του Συλλόγου είναι η συνέχιση της λειτουργίας του ως θεματοφύλακα της Αθηναϊκής Ιστορίας, η διάθεση του πλούσιου υλικού των βιβλιοθηκών, των αρχείων και πάσης φύσεως συλλογών του στο κοινό και την έρευνα.

Επίσης η διαρκής προσφορά του «Κοινωνικού Παραρτήματος» του Συλλόγου που εξυπηρετεί τα τελευταία χρόνια τις ανάγκες περισσότερων από τριακόσιες οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη. Ταυτοχρόνως ο Σύλλογος διατηρεί τον ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό ιστότοπο www.taathinaika.gr  που λειτουργεί ως ψηφιακό περιοδικό.

Ο επανεκλεγείς Πρόεδρος επισήμανε ότι περισσότερο από ποτέ η ελληνική πρωτεύουσα έχει ανάγκη από συνοχή και αναζωογόνηση. Το τρίπτυχο Πολιτισμός – Ιστορία – Αισθητική πρέπει να οδηγήσει τους νέους σχεδιασμούς. Το αύριο της πόλης απαιτεί την ανύψωσή της και γενναία βήματα. Είναι απαραίτητο οι νέες γενιές να αφουγκραστούν τα μηνύματα. Το καθήκον αυτό υποχρεούνται να αναλάβουν οι φορείς της πόλης. Διότι «ο έρως διά τας Αθήνας είναι ανάγκη ζωής» όπως έλεγε ο Κωστής Παλαμάς.

Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο εξελέγησαν και οι Μαρία Αθανασιάδου, Εμμανουήλ Καρανίκας, ΝαπολέωνΑλέξανδρος Νέζερ, Κωνσταντίνος Σκιαδάς, Ερρίκος Στάγγελ, Δημήτριος Τούκας, Χρυσούλα Τσίγκρη και Γεώργιος Τσούτσος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...