Πρώτη φορά στην Ελλάδα το κοινωνικοπολιτικό δράμα με τίτλο «New Order»

Απαγωγή υπουργού στο... σανίδι

Το «New Order», το κοινωνικοπολιτικό δράμα του Σέρτζι Πομπερμάγιερ, έρχεται πρώτη φορά στην Ελλάδα και στο θέατρο Εν Αθήναις, σε μετάφραση Μαρίας Χατζηγιάννη, σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά και πρωτότυπη μουσική Μάνου Αντωνιάδη, από 14 Φεβρουαρίου, (κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.00), για περιορισμένες παραστάσεις, με πρωταγωνιστές τους Ράνια Σχίζα, Ιωσήφ Πολυζωίδη, Φώτη Λαζάρου, Ελενα Τυρέα.

Τρεις καθημερινοί άνθρωποι, έχοντας χάσει δουλειά, χρήματα, σπίτι, την αξιοπρέπεια και το μέλλον τους, φτάνουν στα άκρα. Απάγουν την πρώην υπουργό Εργασίας και διευθύντρια της μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας, που είναι υπεύθυνη για απολύσεις και κατασχέσεις, και της ζητούν να μεσολαβήσει στο συμβούλιο της τράπεζας για να σταματήσουν οι κατασχέσεις και οι εξώσεις, και να επιστραφούν τα χρήματα που άρπαξαν από τους συνταξιούχους, όταν εξαπατημένοι υπέγραφαν συμβάσεις χωρίς να γνωρίζουν τι υπογράφουν. Διαφορετικά, θα σκοτώσουν τη 14χρονη κόρη της.

Γραμμένο το 2014, την εποχή που η οικονομική κρίση ισοπέδωνε τη μεσαία τάξη και οδηγούσε χιλιάδες ανθρώπους στην απόγνωση, το «New Order» σκιαγραφεί την κοινωνική αδικία, ενώ πραγματεύεται μια ιδέα που έχει περάσει από το μυαλό όλων: Να βρουν τον υπεύθυνο και να διορθώσουν την αδικία ή να τον κάνουν να πληρώσει. Αλλά ποιος είναι πραγματικά υπεύθυνος; Και τι γίνεται όταν αυτοί που αδικήθηκαν δεν έχουν πια τίποτα άλλο να χάσουν; Σήμερα, δέκα χρόνια μετά, το έργο παραμένει ανατριχιαστικά επίκαιρο. Αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στην πραγματικότητα: μόνο την τελευταία διετία (2023-2024) έχουν πραγματοποιηθεί 10.360 πλειστηριασμοί και ήδη για το 2025 έχουν προγραμματιστεί 5.009 νέοι πλειστηριασμοί κατοικιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ξέσπασε η ξαδέλφη του Γιώργου Μαρίνου: «Εμπιστεύτηκε κάποια οικογένεια να τον προσέχουν αλλά δυστυχώς…»

«Εμείς θέλαμε πολύ να τον φροντίσουμε και δυστυχώς εκείνος επέλεξε αυτό. Δεν βγήκε ευτυχής, δυστυχώς»

Νάρκη στον γάμο της Ελένης – Το τελεσίγραφο από την πεθερά της

Τι συνέβη και μαύρα σύννεφα γέμισαν το σπιτικό της Ελένης και του Ματέο στα βόρεια προάστια;

Έπεσε περονόσπορος! Νέος χωρισμός στην ελληνική σόουμπιζ!

Τον Ιούλιο το ζευγάρι είχε απολαύσει ρομαντικές διακοπές στην Κίμωλο

Η ανακοίνωση της Ελένης Μενεγάκη για τις φήμες χωρισμού της

Η Ελένη Μενεγάκη μετά τις φήμες που κυκλοφόρησαν περί χωρισμού της με τον Μάκη Παντζόπουλου έκανε μία ανακοίνωση.

«Το να ζω χωριστά με τον σύζυγό μου κάνει τα ραντεβού μας γιορτή»

Το μυστικό για έναν ακλόνητο έρωτα φαίνεται πως ανακάλυψε γνωστό ζευγάρι της σόουμπιζ

«Επικές κωλοτούμπες» μετά τη διάψευση Μενεγάκη – Το καρφί του Γκουντάρα για τα δημοσιεύματα

Έντονη συζήτηση προκάλεσαν από χθες δημοσιεύματα που υποστήριζαν ότι...