Ο ιερέας-προστάτης των αδέσποτων

❱❱ Το συγκινητικό έργο του Χρήστου Τσιτμηδέλλη στη Λέσβο, που φροντίζει τα ζώα τα οποία εγκαταλείπουν οι ιδιοκτήτες τους Θεάρεστο είναι το έργο του ιερέα Χρήστου Τσιτμηδέλλη από την Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών της Λέσβου, καθώς συγκεντρώνει στο προαύλιο της εκκλησίας και φροντίζει με αγάπη όλα τα ζώα που εγκαταλείπουν οι άκαρδοι ιδιοκτήτες τους. 

we5ywe 1Ο ιερέας συγκινεί με τη στάση του και περιθάλπει όλα τα μικρά και μεγάλα ζώα που έχουν ανάγκη από βοήθεια. «Κάθε άνθρωπος έχει χρέος και καθήκον να κάνει τα αυτονόητα.

Ο άνθρωπος πρέπει να αγαπάει τον Θεό και τους συνανθρώπους του και την υπόλοιπη αγάπη να τη διαθέτει στη φύση και στα ζώα. Δεν νοείται να είσαι χριστιανός και να μην αγαπάς τα ζώα» ανέφερε σε δηλώσεις του ο κληρικός.

«Η προστασία των ζώων είναι πολιτισμός. Είναι θέμα παιδείας… Από μικρός ο άνθρωπος πρέπει να εκπαιδεύεται από τους γονείς του να έχει σωστή συμπεριφορά απέναντι στα απροστάτευτα ζώα.

Βλέπεις παιδιά -και όχι μόνο- με αεροβόλα να χτυπούν γάτες, σκύλους και να το θεωρούν παιχνίδι. Δεν φέρονται σωστά. Βλέπεις και στο εξωτερικό, π.χ. στη Γερμανία και την Ολλανδία, που φιλοζωικά σωματεία χρησιμοποιούν τα ζώα για κτηνοβασία. Τα βασανίζουν! Αλλος λίγο, άλλο πιο πολύ» πρόσθεσε.

«Απάνθρωποι»

Τόνισε ακόμη ότι τα αθώα πλάσματα δίνουν απεριόριστη αγάπη στα αφεντικά τους και δεν τα εγκαταλείπουν ποτέ. «Δεν μπορείς να εγκαταλείπεις ένα γερασμένο ζώο. Είναι ανεύθυνοι αυτοί που το πράττουν. Είναι σαν να εγκαταλείπεις τη μητέρα σου στα γηρατειά, επειδή δεν την έχεις πια ανάγκη! Καταντήσαμε απάνθρωποι, δυστυχώς. Η Δικαιοσύνη επίσης είναι άδικη. Ο εισαγγελέας πρέπει να παίρνει σωστή θέση. Η Πολιτεία πρέπει να δείξει ευαισθησία στο συγκεκριμένο θέμα, να προστατεύσει τα ζώα. Ο Θεός
του ζώου είναι το κράτος και ο άνθρωπος» δήλωσε.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ