Ερχεται το έξυπνο ρολόι

Θα προγραμματίζει μόνο του τις καθημερινές δραστηριότητες του χρήστη και θα τον ειδοποιεί

❱❱ Θα προγραμματίζει μόνο του τις καθημερινές δραστηριότητες του χρήστη και θα τον ειδοποιεί Από την
Αλεξία Κοσίνα

Μπορεί να αναγνωρίζει κάθε μας κίνηση, μας υπενθυμίζει τι πρέπει να κάνουμε, ακόμη κι αν αυτό είναι το να βάλουμε πλυντήριο!

Το έξυπνο ρολόι του μέλλοντος, που ήδη εξελίσσεται από επιστήμονες και θα είναι έτοιμο σε τέσσερα χρόνια, θα μπορεί να ανιχνεύει και να κατανοεί τις κινήσεις του χρήστη, να τις προγραμματίζει, χωρίς ο ίδιος ο χρήστης να του πει τι να αναζητήσει.

Οι αλγόριθμοι, με βάση τους οποίους το ρολόι θα λειτουργεί, του δίνουν τη δυνατότητα να ανιχνεύει τις δραστηριότητες της καθημερινότητάς μας την ώρα που συμβαίνουν και να το προγραμματίζουν ώστε να μας τις υπενθυμίζει, χωρίς εμείς να το ρυθμίζουμε. Μας ειδοποιεί είτε πρόκειται για το τακτικό τζόγκινγκ είτε για να μεταφέρουμε τα παιδιά στο σχολείο, αλλά και στις καθημερινές δραστηριότητές τους, είτε για πιο περίπλοκες διαδικασίες, όπως το βούρτσισμα των δοντιών, το καθάρισμα λαχανικών ή το να βγάλουμε τα ρούχα από το πλυντήριο. Ολα θα αυτοπρογραμματίζονται.

Το λειτουργικό πρόγραμμα εξελίσσεται και δοκιμάζεται συνεχώς από ομάδα επιστημόνων του Πανεπιστημίου του Sussex, ώστε να αγγίξει το 90% του επιτυχούς αυτοπρογραμματισμού, από το 76% σήμερα, πριν το θέσουν σε ευρεία κυκλοφορία σε τέσσερα χρόνια. Οπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες και αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Telegraph», το έξυπνο ρολόι θα είναι ένα χρήσιμο εργαλείο πρωτίστως στα χέρια των ηλικιωμένων και των ανθρώπων με προβλήματα μνήμης.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ