Ερχεται το έξυπνο ρολόι

Θα προγραμματίζει μόνο του τις καθημερινές δραστηριότητες του χρήστη και θα τον ειδοποιεί

❱❱ Θα προγραμματίζει μόνο του τις καθημερινές δραστηριότητες του χρήστη και θα τον ειδοποιεί Από την
Αλεξία Κοσίνα

Μπορεί να αναγνωρίζει κάθε μας κίνηση, μας υπενθυμίζει τι πρέπει να κάνουμε, ακόμη κι αν αυτό είναι το να βάλουμε πλυντήριο!

Το έξυπνο ρολόι του μέλλοντος, που ήδη εξελίσσεται από επιστήμονες και θα είναι έτοιμο σε τέσσερα χρόνια, θα μπορεί να ανιχνεύει και να κατανοεί τις κινήσεις του χρήστη, να τις προγραμματίζει, χωρίς ο ίδιος ο χρήστης να του πει τι να αναζητήσει.

Οι αλγόριθμοι, με βάση τους οποίους το ρολόι θα λειτουργεί, του δίνουν τη δυνατότητα να ανιχνεύει τις δραστηριότητες της καθημερινότητάς μας την ώρα που συμβαίνουν και να το προγραμματίζουν ώστε να μας τις υπενθυμίζει, χωρίς εμείς να το ρυθμίζουμε. Μας ειδοποιεί είτε πρόκειται για το τακτικό τζόγκινγκ είτε για να μεταφέρουμε τα παιδιά στο σχολείο, αλλά και στις καθημερινές δραστηριότητές τους, είτε για πιο περίπλοκες διαδικασίες, όπως το βούρτσισμα των δοντιών, το καθάρισμα λαχανικών ή το να βγάλουμε τα ρούχα από το πλυντήριο. Ολα θα αυτοπρογραμματίζονται.

Το λειτουργικό πρόγραμμα εξελίσσεται και δοκιμάζεται συνεχώς από ομάδα επιστημόνων του Πανεπιστημίου του Sussex, ώστε να αγγίξει το 90% του επιτυχούς αυτοπρογραμματισμού, από το 76% σήμερα, πριν το θέσουν σε ευρεία κυκλοφορία σε τέσσερα χρόνια. Οπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες και αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Telegraph», το έξυπνο ρολόι θα είναι ένα χρήσιμο εργαλείο πρωτίστως στα χέρια των ηλικιωμένων και των ανθρώπων με προβλήματα μνήμης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Θα γίνουμε Βηρυτός! Κρυψώνες της Χεζμπολάχ γεμάτες με νιτρικό αμμώνιο στην Ελλάδα;

Η Χεζμπολάχ έχει αποθήκες με το εκρηκτικό χημικό που τίναξε στον...

Δημήτρης Παρίσης: Κυκλοφόρησε digital από την Heavenmusic το νέο του τραγούδι «Τέσσερα λεπτά»

Ένας νέος ανερχόμενος καλλιτέχνης με μια πολύ ζεστή φωνή έρχεται για...

Διατροφικές επιλογές για καλύτερες επιδόσεις την νέα σχολική χρονιά

Από την Μελίνα Σ. Καριπίδου, MSc, Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος, Επιστημονική Συνεργάτιδα...