Πρώτο κουδούνι με κενά σε δασκάλους και καθηγητές

Με τις… εφεδρείες των αναπληρωτών εκπαιδευτικών θα προσπαθήσει ακόμη μια χρονιά το υπουργείο Παιδείας να καλύψει τις απαιτητικές ανάγκες σε διδακτικό προσωπικό για τα δημόσια σχολεία

Με τις… εφεδρείες των αναπληρωτών εκπαιδευτικών θα προσπαθήσει ακόμη μια χρονιά το υπουργείο Παιδείας να καλύψει τις απαιτητικές ανάγκες σε διδακτικό προσωπικό για τα δημόσια σχολεία. Σήμερα ξεκινά η ανάρτηση των πινάκων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται αύριο.

Το υπουργείο Παιδείας δεν αρνείται την ύπαρξη των κενών σε δασκάλους και καθηγητές, αλλά επιχειρεί να «χρυσώσει το χάπι» υποστηρίζοντας ότι φέτος τα κενά θα είναι λιγότερα από κάθε άλλη χρονιά. ΔΟΕ και ΟΛΜΕ θέτουν πιεστικά την ανάγκη για μόνιμους διορισμούς, αλλά είναι άγνωστο εάν, πότε και υπό ποιες προϋποθέσεις μπορεί να προγραμματιστεί διαγωνισμός ΑΣΕΠ για μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, η φετινή σχολική χρονιά θα ξεκινήσει με τουλάχιστον 21.000 κενά σε δασκάλους και καθηγητές. Αναλυτικά, 14.000 εκτιμάται ότι είναι τα κενά στην Πρωτοβάθμια (Νηπιαγωγεία – Δημοτικό) και 7.000 τα κενά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Γυμνάσιο – Λύκειο). Οι ακριβείς αριθμοί θα καταγραφούν μετά τον αγιασμό, όταν υποβληθούν και οι άδειες κυήσεων, αναρρωτικές κ.λπ.

Η αλήθεια είναι ότι καμία από τις προηγούμενες κυβερνήσεις -αλλά ούτε και η σημερινή- δεν μπόρεσε να λύσει τον γρίφο της έλλειψης προσωπικού. Στην Ειδική Αγωγή, πάντως, άρχισαν οι προσλήψεις 2.521 μελών ειδικού εκπαιδευτικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού. Συνολικά θα προσληφθούν 10.800 αναπληρωτές, αριθμός μεγαλύτερος από κάθε άλλη χρονιά.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ