Θεσσαλονίκη: Επικίνδυνος ιός στο νερό του «Παπαγεωργίου»

Αναστάτωση έχει προκαλέσει καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ για τον εντοπισμό του μικροβίου της λεγιονέλλας, που προκαλεί τη «νόσο των λεγεωνάριων», στο δίκτυο παροχής νερού του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου»! Η καταγγελία-βόμβα στηρίζεται σε επείγουσα ενημερωτική επιστολή της προέδρου της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων Κωστούλας Αρβανίτη προς τους διευθυντές και τους προϊσταμένους των κλινικών, των μονάδων και των εργαστηρίων του νοσοκομείου. Η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει ότι για την εξέλιξη αυτή ευθύνεται η έλλειψη συντήρησης του δικτύου υδροδότησης, των υδραυλικών εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού του νοσοκομείου. Ζητά μάλιστα να μάθει πόσοι ασθενείς έχασαν τη ζωή τους ή κινδύνεψαν να τη χάσουν στο νοσοκομείο και αν κινδυνεύουν οι κάτοικοι της περιοχής.

Αμεση ήταν η απάντησή της διοίκησης του νοσοκομείου, που τονίζει ότι το δίκτυο υδροδότησης είναι σε άριστη κατάσταση και ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση βρέθηκε ύποπτο δείγμα και δόθηκαν οδηγίες για την αντιμετώπισή του.

Ελεγχοι

«Στο Γ. Ν. “Παπαγεωργίου” συνηθίζουμε να διενεργούμε τακτικά, προληπτικά, δειγματοληπτικούς ελέγχους ρουτίνας. Μόλις διαπιστώσουμε την παραμικρή απόκλιση από τις φυσιολογικές τιμές, επεμβαίνουμε άμεσα και πριν ακόμη προκύψει ο οποιοσδήποτε κίνδυνος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση υπήρξε ύποπτο δείγμα σε ζεστό νερό απομακρυσμένης περιοχής στο νοσοκομείο. Αμέσως συνήλθε η ειδική επιτροπή και δόθηκαν οδηγίες σωστής αντιμετώπισης. Καλό είναι οτιδήποτε συμβαίνει να προλαμβάνεται και να αντιμετωπίζεται εν τη γενέσει του» αναφέρει η διοίκηση του «Παπαγεωργίου».

Η πρόεδρος της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων στην επιστολή της αναφέρει ότι ενημερώθηκε από το Τμήμα Εποπτών Δημόσιας Υγείας για την ανίχνευση λεγιονέλλας στις 29 Αυγούστου και ότι ελήφθησαν μέτρα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Λαός και… εσπρεσάκι στο cafe των επώνυμων

Πολιτικές ίντριγκες, επιχειρηματικά deals, καβγάδες, κους κους και παρέλαση μοντέλων το...

Ο Πολύζος ήταν φύλακας άγγελος για την Ντενίση που χθες αποχαιρέτησε τη μητέρα της!

Ο Σωτήρης Πολύζος, πρώην σύζυγος της Μιμής Ντενίση, στέκεται βράχος στο...

Κάγκελα αλουμινίου, με τζάμι για το μπαλκόνι σας – Ποιότητα και αντοχή!

Τα κάγκελα αλουμινίου αποτελούν εδώ και πολλά χρόνια πρώτη προτεραιότητα των...

Ολοκληρώθηκε το ψηφιακό Μητρώο Επιβατικών Ιδιωτικής Χρήσης (Ε.Ι.Χ.) του Υπ. Υποδομών από τη minoanDesign

H εταιρία minoanDesign ανέπτυξε μια εξειδικευμένη εφαρμογή (Ψηφιακό Μητρώο) για το...