Στο αρχείο η υπόθεση Βέλιου!

Οι έρευνες έδειξαν ότι κανείς δεν βοήθησε τον δημοσιογράφο να φύγει από τη ζωή

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για τις συνθήκες θανάτου του Αλέξανδρου Βέλιου μπήκε στο αρχείο, καθώς το αποτέλεσμα των ερευνών της Δικαιοσύνης έδειξε ότι κανείς δεν βοήθησε τον δημοσιογράφο να φύγει από τη ζωή.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εισαγγελική έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του Αλέξανδρου Βέλιου, δεν προέκυψαν πρόσωπα που να συνέδραμαν στην επιθυμία του να δώσει τέλος στη ζωή του. Υπενθυμίζεται ότι ο δημοσιογράφος και συγγραφέας, ύστερα από μάχη με τον καρκίνο, απεβίωσε ακριβώς πριν από έναν χρόνο, ενώ είχε προηγηθεί η δημοσιοποίηση της επιθυμίας του να δώσει τέλος στη ζωή του με ευθανασία. Το έναυσμα για την έρευνα της Δικαιοσύνης δόθηκε έπειτα από δημοσίευμα σε ηλεκτρονική σελίδα, στο οποίο γινόταν αναφορά σε σύριγγα με δηλητήριο και γιατρό πρόθυμο να τον βοηθήσει στο απονενοημένο διάβημα. Τότε, με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών διενεργήθηκε έρευνα για να εξακριβωθούν οι συνθήκες θανάτου του Αλέξανδρου Βέλιου. Μάλιστα, είχε διαταχθεί η εκταφή του, προκειμένου να γίνουν τοξικολογικές εξετάσεις και να ερευνηθεί εάν κάποιο πρόσωπο συνέδραμε στην αυτοκτονία του δημοσιογράφου.

Σεισμολόγοι

Την ίδια ώρα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας δεν εντόπισε καμία ποινική ευθύνη για τους σεισμολόγους που εξέφρασαν τις επιστημονικές απόψεις τους χωρίς να έχουν δόλο να προκαλέσουν πανικό στους κατοίκους μετά τον σεισμό της Λέσβου. Ετσι, τέθηκε στο αρχείο η έρευνα που είχε ξεκινήσει με τις καταγγελίες του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη. Η εισαγγελέας που διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση, αφού μελέτησε τις δηλώσεις των σεισμολόγων αμέσως μετά τον σεισμό της 12ης Ιουνίου, τις εξηγήσεις που οι ίδιοι έδωσαν, αλλά και το αποδεικτικό υλικό της έρευνας, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν προκύπτουν σε βάρος τους ενδείξεις ότι τέλεσαν το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ