Λουκέτο για «πειραγμένη» ταμειακή

Τα λουκέτα πέφτουν βροχή και τα σαφάρι των ελεγκτών συνεχίζονται σε πολλές τουριστικές περιοχές, όμως οι φοροφυγάδες δεν πτοούνται και τα παίζουν όλα για όλα

Τα λουκέτα πέφτουν βροχή και τα σαφάρι των ελεγκτών συνεχίζονται σε πολλές τουριστικές περιοχές, όμως οι φοροφυγάδες δεν πτοούνται και τα παίζουν όλα για όλα.

Σε Πάρο, Μύκονο και Σαντορίνη γνωστές και δημοφιλείς επιχειρήσεις, κυρίως beach bars και εστιατόρια, συνεχίζουν να φοροδιαφεύγουν, παρά τους αμέτρητους ελέγχους που κάνουν τα κλιμάκια της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις πασίγνωστα καταστήματα σε κοσμικές και πολυσύχναστες πιάτσες των Κυκλάδων βρέθηκαν με κλειστές πόρτες ύστερα από φορολογικές παραβάσεις.

Συγκεκριμένα, στο γνωστό εστιατόριο Mediterraneo, στη Νάουσα της Πάρου, που αποτελεί την «καρδιά» της τουριστικής κίνησης, κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν οι ελεγκτές διαπιστώθηκε ότι ενώ εκδίδονταν κανονικά οι αποδείξεις, οι αρμόδιοι της επιχείρησης παρενέβαιναν στην ταμειακή μηχανή, με αποτέλεσμα να μειώνουν με διάφορα κόλπα τον τζίρο! Με αυτό το κόλπο και μόνο για το 2017 το Mediterraneo είχε αποκρύψει εισόδημα ύψους 166.000 ευρώ. Φυσικά, εκτός από την επιβολή των φόρων και των προστίμων, στο εστιατόριο μπήκε λουκέτο για 48 ώρες.

Στη Σαντορίνη οι αρμόδιοι του club Αίγινα δεν έβαλαν μυαλό. Οταν η επιχείρηση βρέθηκε να μην κόβει αποδείξεις, την περασμένη Κυριακή, με αποτέλεσμα να σφραγιστεί, την επόμενη μέρα κιόλας το άνοιξαν, παρά το λουκέτο. Το μόνο που κέρδισαν ήταν το σφράγισμα να παραταθεί για 10 ημέρες.

Στη Μύκονο το πολυτελές beach bar Santana, στην παραλία Παράγκα, εντοπίστηκε να μην έχει κόψει 86 αποδείξεις και σφραγίστηκε για 48 ώρες. Ακόμα δύο beach bars, στις παραλίες της Μυκόνου Paradise και Λια, έκαναν το ίδιο και σφραγίστηκαν επίσης για δύο μέρες.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Κρουαζιερόπλοιο με δώδεκα κρούσματα σε μέλη του πληρώματος

Σε αγωνιώδη περιπέτεια εξελίσσεται μια ειδυλλιακή κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά, αφού...

Δουλέμποροι με «βιτρίνα» τέσσερις ΜΚΟ! Τσάκωσαν 35 αλλοδαπούς και για κατασκοπεία!

Από τη Νάντια Αλεξίου Με προκάλυμμα την υποτιθέμενη αλληλεγγύη και με «ασπίδα»...

Ανανεώστε το σαλόνι σας με διαχρονικής ποιότητας και αντοχής έπιπλα!

Κάθε μέρα η παραμονή σας στο σαλόνι είναι πολύωρη, ειδικά αν...

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ξανά στην προεδρία του ΣΑΦΕΕ

Η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου αποφάνθηκε τη συνέχιση των...

Εστία Επενδυτική: Ασφαλιστικά μέτρα για τον τρόπο που επελέγησαν τα Μ.Μ.Ε. της «λίστας Πέτσα»

Kαταθέσαμε σήμερα ασφαλιστικά μέτρα για τον τρόπο που επελέγησαν  τα Μ.Μ.Ε., ...