«Απογείωση» στη ΔΕΘ!

❱❱ Οι επισκέπτες θα δουν τον πρώτο ελληνικό πύραυλο, ένα  αερόχημα και τον δορυφόρο που ανιχνεύει ακτινοβολία Αεροδιαστημικό… αέρα δίνει στην 82η ΔΕΘ το ΑΠΘ! Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν τον πρώτο ελληνικό πύραυλο και τον δορυφόρο που ανιχνεύει ακτινοβολία από ουράνια σώματα. Επιπλέον, το πανεπιστήμιο παρουσιάζει στο κοινό καινοτόμες εφαρμογές και κατασκευές.

Ειδικότερα, η Φοιτητική Ομάδα Διαστήματος και Αεροναυτικής του ΑΠΘ – Aristotle Space Aeronautics Team (ASAT) σχεδίασε και κατασκεύασε ένα υπερ-ελαφρύ μη επανδρωμένο αερόχημα, το μοντέλο ενός ελληνικού πυραύλου (rocket) και το μοντέλο ενός ελληνικού CubeSat, δηλαδή μικρών διαστάσεων δορυφόρου που κάνει μετρήσεις στο Διάστημα.

Το αερόχημα αποτελεί καινοτόμο πλατφόρμα. Ο σχεδιασμός του το καθιστά όσο το δυνατόν ελαφρύτερο, δίνοντάς του ταυτόχρονα τη δυνατότητα να σηκώσει τετραπλάσιο βάρος από αυτό της κατασκευής του.

Οσον αφορά το μοντέλο του πρώτου ελληνικού πυραύλου, θα συμμετάσχει στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Spaceport America Cup, που θα πραγματοποιηθεί το 2019 στις ΗΠΑ. Ο πύραυλος έχει σχεδιαστεί για να προωθείται από στερεό καύσιμο. Το CubeSat είναι ένας μικρών διαστάσεων δορυφόρος, που ανιχνεύει ακτινοβολία προερχόμενη από ουράνια σώματα.

Το ΑΠΘ πρόκειται να παρουσιάσει επίσης στο κοινό το σύστημα ReMeDeS, που δημιουργήθηκε από την Ομάδα R4A (Robotics 4 All) του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών.

Πρόκειται για ένα σύστημα που μπορεί να κάνει μετρήσεις και να καταγράφει αντανακλαστικά με υψηλή ακρίβεια. Το σύστημα είναι κατάλληλο για ιατρικές και για αθλητικές εφαρμογές. Τέλος, το ΑΠΘ παρουσιάζει στη ΔΕΘ και έναν πρωτότυπο κίονα, τη «Nymph in Arcadia», ύψους περίπου 2,5 μέτρων, πάνω στον οποίο θα μπορεί κάποιος να διαβάσει αφαιρετικά στιγμές από τον πολιτισμικό και λαογραφικό πλούτο της ελληνικής παράδοσης και του ελλαδικού φυσικού περιβάλλοντος!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Ρινγκ στα… λεωφορεία! Οι αρνητές της μάσκας και εκείνοι που τηρούν τα μέτρα!

Ο «πόλεμος της μάσκας» επικρατεί στα μέσα μαζικής μεταφοράς που έχουν...

Μετανάστες στη Μόρια βανδάλισαν τον Ναό του Αγίου Γεωργίου! Έκαναν το ιερό τέμπλο… κρεμάστρα

Με οργή και αγανάκτηση αντίκρισαν οι κάτοικοι της Λέσβου τις απίστευτες...

Έκαψε τον νονό του! Εξιχνιάστηκε η άγρια δολοφονία ηλικιωμένου στο Πέραμα

Από τη Νάντια Αλεξίου Ο βαφτισιμιός του 81χρονου, το πτώμα του οποίου...

Το δις εξαμαρτείν για τον Βούρο

Παντρεύτηκε δεύτερη φορά την τρίτη σύζυγό του, από την οποία είχε...

Αυτόφωρο για τους αρνητές της μάσκας!

Στο στόχαστρο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου εκείνοι που δεν  εφαρμόζουν...