Εξωγήινοι κατάσκοποι

❱❱ Εννέα από τους πιθανώς κατοικήσιμους εξωπλανήτες στην ιδανική θέση για να παρατηρήσει κάποιος τη Γη «Μήπως μας κατασκοπεύουν οι εξωγήινοι;» Το ερώτημα τίθεται αβίαστα έπειτα από νέα έρευνα αστρονόμων, οι οποίοι ανακάλυψαν ότι εννέα από τους πιθανώς κατοικήσιμους εξωπλανήτες, που έχουν εντοπιστεί βρίσκονται στην ιδανική θέση για να παρατηρήσει κανείς τη Γη.

Οι ερευνητές του Διαστήματος του πανεπιστημίου Κουίνς στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας, με επικεφαλής τον Ρόμπερτ Γουέλς, κατάφεραν να εντοπίσουν συγκεκριμένες περιοχές του σύμπαντος από τις οποίες οι πλανήτες που στρέφονται γύρω από τον Ηλιο μάς θα είναι ορατοί. Στις περιοχές αυτές οι αστρονόμοι εντόπισαν 68 εξωπλανήτες από τους οποίους θα μπορούσε κανείς να διακρίνει τουλάχιστον έναν από τους πλανήτες του ηλιακού συστήματός μας.

Οι εννέα εξωπλανήτες από αυτούς, οι οποίοι, σύμφωνα με τους αστρονόμους, θα μπορούσαν να έχουν τις κατάλληλες συνθήκες για να φιλοξενήσουν εξωγήινη ζωή, βρίσκονται σε τέτοια θέση που κάποιος κάτοικός τους θα μπορούσε να παρατηρήσει τους πλανήτες Αρη, Αφροδίτη, Ερμή και τη Γη. Κάτι τέτοιο είναι δυνατό μόνο τη στιγμή που περνούν μπροστά από τον Ηλιο και ευθυγραμμίζονται με τον εξωπλανήτη. Ακριβώς εκείνη τη στιγμή κάποιος εξωγήινος, που πιθανώς κατοικεί σε έναν από τους εννέα εξωπλανήτες, μπορεί να παρατηρήσει ότι το φως του Ηλίου διακόπτεται στιγμιαία.

Νοήμονα όντα

Το φαινόμενο επαναλαμβάνεται σε σταθερά χρονικά διαστήματα, καθώς η τροχιά των πλανητών και ο χρόνος που χρειάζονται για να πραγματοποιήσουν μια πλήρη στροφή γύρω από το αστέρι τους είναι σταθερά.

Με αυτόν τον τρόπο τα νοήμονα όντα, που ενδεχομένως κατοικούν στους εξωπλανήτες, μπορούν να εντοπίσουν τη Γη. Οι αστρονόμοι επισημαίνουν ότι οι εξωγήινοι δεν θα μπορούσαν να παρατηρήσουν τον Δία, τον Κρόνο, τον Ουρανό και τον Ποσειδώνα, παρόλο που είναι πολύ μεγαλύτεροι από τη Γη, καθώς δεν ευθυγραμμίζονται με τους εξωπλανήτες.

Οι ερευνητές του Διαστήματος της Βόρειας Ιρλανδίας, μάλιστα, πιστεύουν ότι οι εννέα εξωπλανήτες δεν είναι οι μοναδικοί από τους οποίους θα μπορούσε κανείς να κατασκοπεύσει τη Γη. Εκτιμούν ότι υπάρχουν «περίπου άλλοι 10 κόσμοι» οι οποίοι δεν έχουν ακόμη ανακαλυφθεί, βρίσκονται σε ιδανική θέση και παράλληλα θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν ζωή.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Το δις εξαμαρτείν για τον Βούρο

Παντρεύτηκε δεύτερη φορά την τρίτη σύζυγό του, από την οποία είχε...

Αυτόφωρο για τους αρνητές της μάσκας!

Στο στόχαστρο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου εκείνοι που δεν  εφαρμόζουν...

Στήριγμα σε φοιτητές και γονείς η ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ

Στήριγμα στους νέους που ξεκινούν την ενήλικη ζωή τους, αλλά και...

Το τζακ ποτ της χρονιάς στο ΛΟΤΤΟ με 1,4 εκατ. ευρώ

Κέρδη ρεκόρ για το 2020 κληρώνει απόψε το ΛΟΤΤΟ, με το...

Παγκόσμια εκστρατεία για τα έντυπα ΜΜΕ

Η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων IFJ και η Παγκόσμια Ενωση UNI Global...