Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μέχρι και εικονικούς γάμους ομόφυλων ζευγαριών κανόνιζαν τα μέλη της σπείρας με...

Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι ανάμεσα στα μέλη των δύο...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την...

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος χειροθέτησε τον ευεργέτη Νικόλαο Πατέρα σε Αρχοντα...

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος τελέστηκε σήμερα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού...

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Βουβός αγιασμός στο σχολείο του Μάριου

❱❱ Διάχυτος ο πόνος στο 6ο Δημοτικό στο Μενίδι, όπου το 11χρονο αγόρι σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα ΑΠΟ ΤΟΝ
ΜΙΛΤΟ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗ

Ολα τα παιδάκια ήταν στον αγιασμό εκτός από τον Μάριο, καθώς μία αδέσποτη σφαίρα τού στέρησε πρόωρα τη ζωή μπροστά στα μάτια της μητέρας του και των συμμαθητών του.

Το κουδούνι χτύπησε ξανά στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών, με τον πόνο να είναι διάχυτος μόλις τρεις μήνες από τον άδικο χαμό του 11χρονου αγοριού κατά τη διάρκεια της σχολικής εορτής στο Μενίδι, στο ίδιο προαύλιο που έγινε και ο φετινός αγιασμός.

Κανείς δεν έχει ξεχάσει τον τραγικό θάνατο του Μάριου και στον χθεσινό αγιασμό αρκετοί γονείς επανέλαβαν ότι ακόμα φοβούνται με την εγκληματικότητα που μαστίζει την περιοχή, προσθέτοντας ότι τίποτα δεν άλλαξε και ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται να κάνει κάτι.

Μια γιαγιά, της οποίας το εγγονάκι ήταν φίλος με τον Μάριο, μίλησε για τις δύσκολες ώρες που πέρασε και εξακολουθεί να περνάει το παιδί, που ήταν μάρτυρας του τραγικού περιστατικού. «Δεν ήθελε να έρθει στο qw4twe45tyσχολείο. Μετά τον θάνατο του παιδιού δεν περνούσε ούτε απέξω από το σχολείο του» είπε χαρακτηριστικά στην «Espresso».

Κραυγή αγανάκτησης

«Δεν έχει αλλάξει τίποτα. Η εγκληματικότητα εξακολουθεί να υπάρχει. Ο,τι και να κάνουν η Αστυνομία και οι δημοσιογράφοι, δεν θα αλλάξει τίποτα. Αυτή η κατάσταση είναι 50 χρόνια στο Μενίδι. Θέλουμε τα παιδιά μας να είναι ασφαλή» ανέφερε επίσης μητέρα, που ήρθε για τον αγιασμό μαζί με τα δύο της παιδιά.

Ο δράστης δεν έχει ακόμη συλληφθεί και ο πατέρας του Μάριου, Αθανάσιος Σουλούκος, με μία κραυγή αγανάκτησης ζητάει να βρεθεί ο δολοφόνος του παιδιού του. «Θέλω μόνο να βρεθεί ο δολοφόνος του Μάριου. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο. Εύχομαι σε όλα τα παιδιά να έχουν μία καλή σχολική χρονιά και υγεία. Να είναι όλα τα παιδάκια γερά. Εγώ θέλω να βρεθεί ο δράστης και να αποδοθεί Δικαιοσύνη» ανέφερε συγκλονισμένος στην «Espresso». Την ημέρα της επιστροφής στο σχολείο αγανακτισμένοι κάτοικοι των Αχαρνών τοιχοκόλλησαν ανακοίνωση έξω από το 6ο Δημοτικό. «Θα περιμένουμε το επόμενο θύμα; Το επόμενο παιδί;» αναφέρουν μεταξύ άλλων και συμπληρώνουν ότι οι αρμόδιοι τούς γύρισαν την πλάτη. Κάτοικοι του Μενιδίου θα συγκεντρωθούν την ερχόμενη Πέμπτη στις 19.00 έξω από το δημαρχείο για να πάρουν αποφάσεις για τις κινήσεις τους.

Πρώτο κουδούνι με απρόοπτα

Ενα απρόοπτο συνέβη στον αγιασμό σχολείου της Αργολίδας, καθώς γονείς παραβίασαν την πόρτα του Δημοτικού των Μύλων, γιατί είχε συγχωνευτεί και ήταν κλειστό. Η συγκεκριμένη ενέργεια έγινε ως διαμαρτυρία, καθώς οι γονείς δεν είναι διατεθειμένοι να δεχτούν την αναστολή λειτουργίας του σχολείου. Την ίδια ώρα προβληματισμός επικράτησε χθες στα Διαπόντια Νησιά, καθώς έκλεισε το ιστορικό σχολείο της Ερείκουσας, το οποίο είχε έναν μαθητή. Ο λόγος δεν ήταν άλλος από το γεγονός πως το τελευταίο παιδί που είχε μείνει αποφοίτησε από το δημοτικό, έτσι δεν υπάρχει άλλος μαθητής.

f5 1

Χθες πάντως πραγματοποιήθηκε αγιασμός και στο νηπιαγωγείο της Αμοργού, το οποίο λειτουργεί με μόνο μία μαθήτρια. «Θέλω να ευχαριστήσω το υπουργείο που, έστω και με ένα παιδί, αποφάσισε να λειτουργήσει το ολοήμερο νηπιαγωγείο» ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αμοργού Νικόλαος Φουστιέρης. Επίσης, με ένα παιδί έκανε χθες αγιασμό και το σχολείο στους Αρκιούς Δωδεκανήσου.

Ασπίδα από την ΕΛ.ΑΣ.

Υπό αστυνομική επιτήρηση βρίσκονταν από χθες τα σχολικά συγκροτήματα στο πλαίσιο των μέτρων που ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. για την προστασία των μαθητών και των εγκαταστάσεων.

Παράλληλα θα εφαρμοστεί ειδικό σχέδιο για την εξασφάλιση συνθηκών ασφαλείας γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών με κλιμάκια της Τροχαίας.

4223602

Ανάμεσα σε άλλα προβλέπονται η επιτήρηση των σχολικών συγκροτημάτων και η δραστηριοποίηση συνεργείων για τη διενέργεια ελέγχων ύποπτων ατόμων και οχημάτων γύρω από αυτά. Επιπρόσθετα έλεγχοι από την Τροχαία στα σχολικά λεωφορεία, ενώ θα ενεργοποιηθεί και ο «αστυνομικός της γειτονιάς» όπου υπάρχει.

Την ίδια ώρα η Αστυνομία θα βρίσκεται σε άμεση συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων και τους προέδρους των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, για την άμεση αντιμετώπιση ζητημάτων σε σχέση με την ασφάλεια και την προστασία των μαθητών.

offer

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...