Βρήκαν νερό στο φεγγάρι

❱❱ Ενδείξεις ότι κάτω από την επιφάνεια κρύβονται μεγάλες ποσότητεςΑΠΟ ΤΟΝ
ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Βάση στη φιλοδοξία για δημιουργία αποικίας στο φεγγάρι δίνει νέα επιστημονική έρευνα, η οποία εντόπισε ενδείξεις ότι κάτω από την επιφάνεια του δορυφόρου της Γης μπορεί να κρύβονται μεγάλες ποσότητες νερού.
Στη θεωρία αυτή κατέληξαν ερευνητές του Πολυτεχνείου του Ντόρτμουντ, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι η επιφάνεια της Σελήνης είναι εμποτισμένη με νερό.

Η ερευνητική ομάδα, όπως αναφέρει σε δημοσίευσή της στο επιστημονικό περιοδικό «Science Advances», ανέλυσε τα δεδομένα από την αποστολή χαρτογράφησης του φεγγαριού, καταγράφοντας τον τρόπο με τον οποίο απορροφάται ή αντανακλάται το φως στην επιφάνεια του δορυφόρου της Γης. Γνωρίζοντας ποιο μήκος κύματος του φωτός απορροφάται ή αντανακλάται σε κάθε σημείο, οι επιστήμονες ήταν σε θέση να συμπεράνουν από ποια υλικά αποτελείται το έδαφος.

Ολες τις ώρες

Προέκυψε, λοιπόν, ότι υπάρχουν δείγματα νερού σε ολόκληρη την επιφάνεια της Σελήνης, και μάλιστα όλες τις ώρες της ημέρας. Για να εξηγήσουν το φαινόμενο, οι επιστήμονες υποθέτουν ότι υπάρχει κάποια πηγή νερού κάτω από τον μανδύα του εδάφους της Σελήνης, η οποία τροφοδοτεί την επιφάνεια. «Πιθανές πηγές, μεταξύ άλλων, είναι τα ενυδατωμένα μέταλλα ή αποθέματα νερού σε μεγάλο βάθος» σημειώνει ο επικεφαλής της έρευνας Κρίστιαν Βέλερ.

Σε περίπτωση που νέες έρευνες επιβεβαιώσουν την ύπαρξη κοιτασμάτων νερού, ο εποικισμός της Σελήνης θα γίνει ευκολότερος, καθώς δεν θα χρειάζεται να μεταφέρεται συνεχώς νερό από τη Γη, διαδικασία που είναι πολύ δύσκολη.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ