«Φονικό όπλο το σώμα του»

Με φονικό όπλο το ίδιο του το σώμα, ο Βαγγέλης Στεφανάκης επέφερε τα χτυπήματα που οδήγησαν στον θάνατο την 23χρονη Φαίη Μπλάχα τον Απρίλιο του 2013 στη Νέα Μάκρη

Με φονικό όπλο το ίδιο του το σώμα, ο Βαγγέλης Στεφανάκης επέφερε τα χτυπήματα που οδήγησαν στον θάνατο την 23χρονη Φαίη Μπλάχα τον Απρίλιο του 2013 στη Νέα Μάκρη.

Αυτό υποστήριξε χθες στην πρότασή της η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, όπου εκδικάζεται η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, ενώ ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο. Την ίδια ώρα ζήτησε και την ενοχή της αδελφής του θύματος Μαριαλένας Μπλάχα, η οποία φέρεται ότι επίσης διατηρούσε ερωτικές σχέσεις με τον κατηγορούμενο, για ψευδορκία και υπόθαλψη εγκληματία.

«Ναι μεν δεν είχε όπλο ο κατηγορούμενος, είχε όμως το σώμα του, ιδιαίτερα γυμνασμένο, που ήταν για την παθούσα φονικό όπλο. Ο κατηγορούμενος δεν συγκρατήθηκε από το γεγονός ότι συνδεόταν με το θύμα. Οι εκρήξεις βίας που παρουσίαζε δεν μπορούσαν να συγκρατηθούν ούτε από τις σχέσεις οικειότητας με τους ανθρώπους που είχε απέναντί του. Χτύπησε την παθούσα με κίνητρο τον συνετισμό της, γιατί διατάραξε τους κανόνες που είχε θέσει από το βάθρο του δυνατού και ισχυρού. Τη χτύπησε δυνατά, μέχρι θανάτου, κόβοντας πολύ νωρίς το νήμα της ζωής της» ανέφερε κατά την αγόρευσή της η εισαγγελέας.

Παράλληλη σχέση

Ιδιαίτερη μνεία έκανε η εισαγγελική λειτουργός και στην παράλληλη σχέση του κατηγορούμενου με τις δύο αδελφές, σκιαγραφώντας τους χαρακτήρες των πρωταγωνιστών του δράματος, και ιδιαιτέρως της Μαριαλένας Μπλάχα. «Η Μαριαλένα Μπλάχα δεν έπαψε να κακολογεί την αδελφή της, να μιλάει υποτιμητικά γι’ αυτή, λέγοντάς του ότι είναι μια εύκολη γυναίκα, που συνάπτει εύκολα ερωτικές σχέσεις. Η κατηγορουμένη ήξερε ότι ο Στεφανάκης, ως άτομο κτητικό και εγωπαθές, δεν θα ήθελε να υπάρχουν τέτοιες υπόνοιες για τη σχέση του με τη Φαίη».

Η εισαγγελέας δεν πείστηκε από την εκδοχή του κατηγορούμενου για την εξέλιξη των γεγονότων τη μοιραία βραδιά, ενώ οι -μετά το μοιραίο συμβάν- κινήσεις του δεν έδειξαν, σύμφωνα με την ίδια, ότι ήθελε να σώσει το θύμα. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται σήμερα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Κρουαζιερόπλοιο με δώδεκα κρούσματα σε μέλη του πληρώματος

Σε αγωνιώδη περιπέτεια εξελίσσεται μια ειδυλλιακή κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά, αφού...

Δουλέμποροι με «βιτρίνα» τέσσερις ΜΚΟ! Τσάκωσαν 35 αλλοδαπούς και για κατασκοπεία!

Από τη Νάντια Αλεξίου Με προκάλυμμα την υποτιθέμενη αλληλεγγύη και με «ασπίδα»...

Ανανεώστε το σαλόνι σας με διαχρονικής ποιότητας και αντοχής έπιπλα!

Κάθε μέρα η παραμονή σας στο σαλόνι είναι πολύωρη, ειδικά αν...

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ξανά στην προεδρία του ΣΑΦΕΕ

Η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου αποφάνθηκε τη συνέχιση των...

Εστία Επενδυτική: Ασφαλιστικά μέτρα για τον τρόπο που επελέγησαν τα Μ.Μ.Ε. της «λίστας Πέτσα»

Kαταθέσαμε σήμερα ασφαλιστικά μέτρα για τον τρόπο που επελέγησαν  τα Μ.Μ.Ε., ...