Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μέχρι και εικονικούς γάμους ομόφυλων ζευγαριών κανόνιζαν τα μέλη της σπείρας με...

Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι ανάμεσα στα μέλη των δύο...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την...

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος χειροθέτησε τον ευεργέτη Νικόλαο Πατέρα σε Αρχοντα...

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος τελέστηκε σήμερα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού...

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Κήρυγμα μίσους από ψευτοϊμάμη σε… καφετέρια στον Αγ. Παντελεήμονα

❱❱ «Στηλιτεύει» τον δυτικό τρόπο ζωής σε… καφετέρια στον Αγιο Παντελεήμονα και βρίσκεται υπό διακριτική επιτήρηση Από τον
Θεοδόση Π. Πάνου

Το κήρυγμα μίσους εναντίον του δυτικού τρόπου ζωής, που γίνεται στην καρδιά της Αθήνας, έφτασε και στα αυτιά των ειδικών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., που τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού.

«Βουτηγμένοι στη λάσπη…, αμαρτωλοί από την ημέρα που γεννήθηκαν…, κοιτάξτε τις γυναίκες τους, όλες κυκλοφορούν ντυμένες σαν “κοινές” του πεζοδρομίου» είναι μερικές από τις φράσεις που ξεστομίζει ο αυτόκλητος ιμάμης μέσα σε καφέ του Αγίου Παντελεήμονα, στο οποίο συχνάζει και το οποίο χρησιμοποιεί ως χώρο για τα «πύρινα» κηρύγματά του σε ομόθρησκούς του.

Οι Ειδικές Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. έλαβαν γνώση αυτών των συγκεντρώσεων-κηρυγμάτων από μουσουλμάνους που αντιδρούν σε τέτοιες συμπεριφορές. Αμεσα οι ελληνικές διωκτικές Αρχές ανέπτυξαν το δίκτυό τους, προκειμένου σε περίπτωση που η κατάσταση αρχίσει να ξεφεύγει επικίνδυνα, να μπορούν να επέμβουν άμεσα και μάλιστα παρουσία αρμόδιου εισαγγελέα, ώστε να γίνουν προσαγωγές ή ακόμα και συλλήψεις, χωρίς να αποκλείονται σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και οι απελάσεις.

Χωρίς υπερβολές

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πληροφορίες, το κήρυγμα του αυτόκλητου ιμάμη περιορίζεται στη στηλίτευση του «αμαρτωλού δυτικού τρόπου ζωής», χωρίς όμως να επεκτείνεται στην τζιχάντ ή στον προσηλυτισμό στους κόλπους του Ισλαμικού Χαλιφάτου.

Παράλληλα, και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, για τον συγκεκριμένο ιμάμη υπάρχουν αναφορές, που όμως δεν έχουν διασταυρωθεί, ότι κατά το παρελθόν και προτού έρθει στην Ελλάδα, όπου διαμένει με νόμιμα έγγραφα, είχε εμπλακεί σε κύκλωμα διακίνησης παράτυπων μεταναστών από τη Βόρεια Αφρική.

Μάλιστα, οι ίδιες αναφορές θέλουν τον συγκεκριμένο άνθρωπο να τροφοδοτούσε μέσω του κυκλώματος διακίνησης τις στρατιωτικές μονάδες του Ισλαμικού Χαλιφάτου με μαχητές.

Ωστόσο, αυτές οι πληροφορίες δεν στάθηκε δυνατόν να διαπιστωθεί εάν ισχύουν, ή αν απλά ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας.

Πάντως, το διάστημα που βρίσκεται στην Ελλάδα είναι υπό συνεχή και διακριτική επιτήρηση από τις Ειδικές Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. και δεν έχει διαπιστωθεί μέχρι στιγμής να εκδηλώνει παραβατική συμπεριφορά, ενώ ακόμα και οι συνομιλίες του, τόσο με άτομα στην Ελλάδα όσο και με συγγενείς του στη Μέση Ανατολή, δεν περιέχουν κάτι το περίεργο και εξτρεμιστικό.

Λόγω του ότι όμως οι καιροί απαιτούν τεταμένη προσοχή, οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την επιτήρησή του ξεψαχνίζουν τα πάντα, ώστε να είναι σίγουροι πως τόσο ο ίδιος όσο και ο κύκλος του δεν πρόκειται να προκαλέσουν προβλήματα στη χώρα μας.

offer

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...