Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Έσπασαν τα ισόβια για τον killer της όμορφης Φαίης Μπλάχα

❱❱ Ομόφωνα ένοχος (με το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας) ο Βαγγέλης Στεφανάκης 
❱❱ Καταδικάστηκε (σε 2 έτη και έξι μήνες με αναστολή) και η αδερφή του θύματος, Μαριαλένα Μπλάχα «Εσπασαν» τα ισόβια για τον Βαγγέλη Στεφανάκη, που κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για την ανθρωποκτονία της συντρόφου του Φαίης Μπλάχα τον Απρίλιο του 2013 στη Νέα Μάκρη. 

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο αναγνώρισε στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, κρίνοντας ότι προσπάθησε να άρει τις συνέπειες της πράξης του, μεταφέροντας την αδικοχαμένη Φαίη Μπλάχα στο νοσοκομείο μετά τον ξυλοδαρμό της από τον ίδιο, και του επέβαλε κάθειρξη 20 ετών.

Την ίδια ώρα, το δικαστήριο αναγνώρισε ελαφρυντικό και στην κατηγορούμενη αδερφή του θύματος Μαριαλένα Μπλάχα, η οποία διατηρούσε δεσμό με τον σύντροφο της αδερφής της και βρισκόταν κατηγορούμενη για ψευδορκία και υπόθαλψη εγκληματία.

Σημειώνεται ότι η Μαριαλένα Μπλάχα, σε συνεννόηση με τον Βαγγέλη Στεφανάκη, επιχείρησε να εμφανίσει στις Αρχές το ψευδές σενάριο ότι η Φαίη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο γιατί βρέθηκε πεσμένη σε δρόμο της Νέας Μάκρης, χτυπημένη από αυτοκίνητο. Ωστόσο, η έδρα αναγνώρισε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και της επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης δύο ετών και έξι μηνών με αναστολή.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί πριν από τέσσερα χρόνια, όταν η 23χρονη Φαίη Μπλάχα κατέληξε στο νοσοκομείο έπειτα από άγριο ξυλοδαρμό της από τον ερωτικό σύντροφό της Βαγγέλη Στεφανάκη. Από τα στοιχεία της δικογραφίας προέκυψε ότι ο Στεφανάκης είχε δημιουργήσει ένα ερωτικό τρίγωνο με τις δύο αδερφές, αφού είχε συνάψει ερωτική σχέση και με την κατά εννέα χρόνια μεγαλύτερη αδελφή της συντρόφου του, Μαριαλένα.

Κατά την απολογία του έχει αρνηθεί τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας πως δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει την 23χρονη σύντροφό του εκείνο το βράδυ.

«Απάντηση»

Ισχυρίστηκε δε ότι τα δικά του χτυπήματα ήταν «απάντηση» στη δική της επίθεση, ενώ στη συνέχεια ανέφερε πως η νεαρή κοπέλα έχασε την ισορροπία της, έπεσε και χτύπησε με το κεφάλι στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου, οι δικηγόροι των κατηγορουμένων ζήτησαν την αναγνώριση ελαφρυντικών, βρίσκοντας «απέναντι» την εισαγγελέα. Η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στους δύο κατηγορουμένους, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως ο Βαγγέλης Στεφανάκης είχε εμπλακεί σε άλλες υποθέσεις βίας.

Για την κατηγορουμένη Μαριαλένα Μπλάχα ανέφερε ότι υπήρξαν αρνητικά στοιχεία για εκείνη, όπως για παράδειγμα ότι δυσφημούσε την αδερφή της στον χώρο εργασίας της.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...