Μαύρισε η Σαλαμίνα

❱❱ Σε απόγνωση οι κάτοικοι του νησιού από την ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή ΑΠΟ ΤΟΝ
ΜΙΛΤΟ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗ

Μαύρισαν οι παραλίες της Σαλαμίνας από το μαζούτ που διέρρευσε, ύστερα από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ», την περασμένη Κυριακή στον Σαρωνικό, με την περιβαλλοντική καταστροφή να είναι τεράστιας έκτασης. 

Μόνιμοι κάτοικοι και παραθεριστές του νησιού βλέπουν με απόγνωση το μέγεθος της οικολογικής καταστροφής και αναρωτιούνται αν θα ξαναγίνουν οι παραλίες όπως πριν από το ναυάγιο.

Η «Espresso» βρέθηκε χθες στα Σελήνια και στην Κυνοσούρα, και κατέγραψε καρέ καρέ τις εικόνες της απόλυτης οικολογικής καταστροφής δύο μαγευτικών σημείων, που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από την πρωτεύουσα.

«Ξύπνησε την Κυριακή ο άνδρας μου από τη μυρωδιά του πετρελαίου. Δεν ξέραμε τι είχε συμβεί. Μετά μάθαμε ότι βυθίστηκε ένα πλοίο και είδαμε την τεράστια καταστροφή. Είναι πολύ κρίμα… Είδαμε μια μικρή φώκια μέσα στο πετρέλαιο. Βγήκε έξω και μετά μπήκε ξανά στη θάλασσα. Λογικά θα πέθανε. Είδαμε και ένα νεκρό πουλί από το πετρέλαιο» είπε στην «Espresso» μόνιμη κάτοικος των Σεληνίων.

Ενας κάτοικος που έχει το σπίτι του απέναντι από την παραλία στα Σελήνια τόνισε ότι η καταστροφή είναι ανυπολόγιστη, αλλά και πως τελικά κατάφεραν να σηκώσουν φράγμα για να μη μολυνθεί και ο Αγιος Νικόλας. «Ευτυχώς προλάβαμε τον Αγιο Νικόλα και σηκώσαμε φράγμα, και δεν έφτασε μέχρι εκεί το πετρέλαιο. Η παραλία θέλει χρόνια για να αποκατασταθεί» ανέφερε.

Εκτός από το περιβάλλον, η βύθιση του δεξαμενόπλοιου φαίνεται ότι θα επηρεάσει και την οικονομία του νησιού, σύμφωνα με τη δήμαρχο Σαλαμίνας Ισιδώρα Νάννου – Παπαθανασίου. «Τα καταστήματα εστίασης που βρίσκονται στην περιοχή αυτή τη στιγμή δεν λειτουργούν, αφού δεν πατάει άνθρωπος εδώ» σημείωσε η δήμαρχος και ξεκαθάρισε ότι αρκετοί επιχειρηματίες αναμένεται να διεκδικήσουν αποζημιώσεις.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Νέα δεξαμενόπλοια για την Aegean Shipping

Η Aegean Shipping με υπερηφάνεια ανακοινώνει ότι στις 30 Σεπτεμβρίου υπέγραψε...

Άλλες δύο γυναίκες έχουν μηνύσει τον ανώμαλο γυναικολόγο της Ρόδου

Τελειωμό δεν έχουν οι μηνύσεις εις βάρος του σεξομανούς γυναικολόγου της...

Ο Ηλίας Ψινάκης δεν «κάηκε» για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι! Ελεύθερος με εγγύηση 20.000 €

Ελεύθερος με εγγύηση ύψους 20.000 ευρώ αφέθηκε ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα...

Πίσω από τη βόμβα στον ΣΕΒ ο «βοηθός» του Παλαιοκώστα!

Ιαχές θριάμβου πρέπει να έβγαλαν τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής που «ξεψάχνιζαν»...

Ο Έλληνας Τζορτζ Γιανκόπουλος θα μας σώσει από τον κορονοϊό

«Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις θα βρεις έναν Ελληνα» λέει μια...

Δικαστής σχόλασε γάμο λόγω ανικανότητας στον… έρωτα

Τον γάμο θρησκευόμενου ζευγαριού ακύρωσε δικαστήριο του Καναδά λόγω της ανικανότητας...