Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πανικός στο Romeo με Λε-Πα, Κοκκίνου, Μεταξά

Με το δεξί και διώχνοντας κόσμο άρχισαν οι νυχτερινές...

Αφυπνίστηκαν οι ελπίδες για τον Δημήτρη Κόκοτα

Σημάδια αισιοδοξίας στην προσπάθεια αφύπνισης του Δημήτρη Κόκοτα. Θετικές...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 24 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Δώστε στο ταίρι σας την ασφάλεια, την προστασία...

«Εργοστάσιο» ναρκωτικών στην καρδιά των Εξαρχείων

Καλλιέργεια χασίς στα Εξάρχεια • Η ΕΛ.ΑΣ. έψαχνε για «μπαχαλάκηδες» και εντόπισε «εργοστάσιο» ναρκωτικών Από τον
Θεοδόση Π. Πάνου

«Μπαχαλάκηδες» που τα σπάνε κάθε Σαββατοκύριακο γύρω από το Πολυτεχνείο και συχνά κάνουν επιθέσεις στο σπίτι του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη παρακολουθούσαν οι άνδρες της Κρατικής Ασφάλειας και της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, και τελικά βρέθηκαν μπροστά σε ένα κύκλωμα καλλιέργειας και διακίνησης χασίς στην πλατεία Εξαρχείων!

Η εμπλοκή της Κρατικής Ασφάλειας έχει να κάνει με τις έρευνες των αξιωματικών της για τον εντοπισμό των δραστών που ήταν υπεύθυνοι κυρίως για τις εμπρηστικές επιθέσεις στο σπίτι του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη στην οδό Βουλγαροκτόνου. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια των ερευνών και αντί να φτάσουν σε αυτούς, συγκέντρωσαν πληροφορίες για σπείρα που καλλιεργούσε υδροπονική κάνναβη και τη διακινούσε στην ευρύτερη περιοχή. Ετσι, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση συνελήφθησαν δύο άτομα, ένας Ελληνας και ένας αλλοδαπός, ενώ καταζητούνται για τη συμμετοχή τους στη σπείρα άλλα τέσσερα άτομα, των οποίων η ταυτότητα είναι γνωστή στην Κρατική Ασφάλεια.

Επίσης από τους αστυνομικούς που είχαν καταφέρει να διεισδύσουν στα άδυτα της πλατείας Εξαρχείων ταυτοποιήθηκαν τουλάχιστον 43 άτομα ως πελάτες του συγκεκριμένου κυκλώματος. Μάλιστα, η έρευνα παίρνει διαστάσεις, καθώς υπάρχουν εκτιμήσεις ότι πολλοί από τους πελάτες του κυκλώματος συμμετέχουν στα καθιερωμένα πλέον επεισόδια του Σαββατοκύριακου και στις επιθέσεις στο σπίτι του Αλ. Φλαμπουράρη.

Η έρευνα ξεκίνησε με νόμιμες παρακολουθήσεις κινητών τηλεφώνων από τον υπερκοριό και στη συνέχεια, αφού είχε προσδιοριστεί ο αριθμός των υπόπτων, άρχισε η φυσική παρακολούθησή τους, με αστυνομικούς που είχαν καταφέρει να διεισδύσουν απαρατήρητοι στο άβατο των Εξαρχείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έβλεπαν συχνά τους υπόπτους να προσεγγίζουν συγκεκριμένα άτομα και να έχουν μαζί τους δοσοληψίες. Αρχικά οι αστυνομικοί υπέθεσαν ότι αυτές οι συναντήσεις σε απόμερα σημεία σε Εξάρχεια, Μοναστηράκι, Ομόνοια και πλατεία Κολιάτσου αφορούσαν την υπόθεση που ερευνούσαν, μέχρι που ο υπερκοριός της ΕΛ.ΑΣ. ξεκαθάρισε την υπόθεση.

Ετσι οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι βρίσκονταν μπροστά σε ένα κύκλωμα διακίνησης χασίς, τα μέλη του οποίου το καλλιεργούσαν μέσα σε διαμέρισμα όπου είχαν στήσει ολόκληρο εργαστήριο.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήρης εξοπλισμός εργαστηρίου υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης, 552 γραμμάρια κάνναβης, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές, το χρηματικό ποσό των 855 ευρώ καθώς και τετράδιο με διάφορες σημειώσεις.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...