Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για το Σάββατο 13 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Δείξτε περισσότερη προσοχή στη διαχείριση των οικονομικών σας,...

Η εμφάνιση της συντρόφου του Μπέζος στο δείπνο του Μπάιντεν στον...

Τους βγήκαν τα μάτια στον Λευκό Οίκο όταν στο...

Κάτι τρέχει με τους Μπίμπερ

Μπήκε τέλος στον γάμο της Χέιλι Μπίμπερ και του...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Αποκάλυψη: Θρίλερ στο «σκοτεινό ποτάμι»

❱❱ Καταγγελίες-σοκ και άγριο παρασκήνιο στην υπόθεση «φονικό ρέμα της Εσχατιάς», που στοιχειώνει ανθρώπινες ψυχές Στον απόηχο των καταγγελιών του δικηγόρου Μιχάλη Παπακώστα περί προσπάθειας χρηματισμού του και «μαφιόζικης» επίθεσης που δέχθηκε λίγους μήνες μετά την έναρξη της κύριας ανάκρισης για την υπόθεση των καταστροφικών πλημμυρών οι οποίες «έπνιξαν» το Καματερό το 2013 και το 2014, αναμένεται να παρουσιαστούν στις 14 και τις 15 Σεπτεμβρίου ενώπιον της ανακρίτριας και να απολογηθούν οι 11 κατηγορούμενοι μηχανικοί της αναδόχου κοινοπραξίας ΑΚΤΩΡ-ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ-ΙΝΤΡΑΚΑΤ και υπάλληλοι της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου Μεταφορών-, οι οποίοι επέβλεπαν τις εργασίες ανάπλασης και επικάλυψης του φονικού ρέματος της Εσχατιάς. 

f1 2

Αν και έχουν περάσει κοντά τέσσερα χρόνια από τις καταστροφικές πλημμύρες του Νοεμβρίου του 2013, όταν το ρέμα της Εσχατιάς μετατράπηκε σε χείμαρρο και παρέσυρε περιουσίες, το «σκοτεινό ποτάμι» συνεχίζει να «στοιχειώνει» τους κατοίκους του Καματερού, οι οποίοι δεν ανησυχούν μόνο για το αν θα βρουν το δίκιο τους, αλλά πλέον φοβούνται για την ίδια τη ζωή τους!

Το τελευταίο επεισόδιο της υπόθεσης θρίλερ, που έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης, περιλαμβάνει μία απόπειρα χρηματισμού και τον άγριο ξυλοδαρμό του δικηγόρου του ιδιοκτήτη καταστήματος πώλησης ελαστικών στο Καματερό Χαράλαμπου Χρονά, ο οποίος είδε την περιουσία του να καταστρέφεται στα ορμητικά νερά.

f2 4

Μηνύσεις

Μετά την καταστροφή ο κ. Χρονάς στράφηκε εναντίον της κοινοπραξίας «ΑΚΤΩΡ-ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ-ΙΝΤΡΑΚΑΤ» με μηνύσεις (και επί του παρόντος μία αγωγή, η οποία θα εκδικαστεί στις 11 Ιανουαρίου 2018), με αποτέλεσμα τον περασμένο Απρίλιο να ξεκινήσει ανάκριση για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών και να κληθούν σε απολογία 11 άτομα, ανάμεσά τους μηχανικοί της εταιρίας και υπάλληλοι της υπηρεσίας του υπουργείου Μεταφορών που επέβλεπαν το έργο.

f9 papakostasΣύμφωνα με όσα καταγγέλλει στην «Espresso» ο δικηγόρος Μιχάλης Παπακώστας σχεδόν έναν μήνα μετά την έναρξη της ανάκρισης ξεκίνησε και ο εφιάλτης για τον ίδιο και τους εντολείς τους. Συγκεκριμένα, στις 19 Μαΐου ο κ. Παπακώστας φέρεται ότι δέχθηκε κάποια γραπτά μηνύματα στο κινητό του από έναν συνάδελφό του δικηγόρο (τα μηνύματα βρίσκονται στη διάθεση της εφημερίδας), ο οποίος ζητούσε συνάντηση, χωρίς να εξηγεί όμως τι τον ήθελε. Αν και απόρησε στην αρχή, στη συνέχεια δέχθηκε να συναντηθεί με τον συνάδελφό του και στις 22 Μαΐου έκλεισαν ραντεβού σε μία καφετέρια, έξω από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Εκεί, σύμφωνα με την ένορκη κατάθεση που έδωσε στην 15η ανακρίτρια ο κ. Παπακώστας, ο συνάδελφός του τού παρουσιάστηκε ως δικηγόρος της κοινοπραξίας ΑΚΤΩΡ-ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ-ΙΝΤΡΑΚΑΤ του προσέφερε το ποσό των 100.000 ευρώ, προκειμένου να συμβιβαστεί και του είπε: «Αν θέλεις, δώσε κάτι από αυτά στους πελάτες σου»!

Συνομιλία

Σύμφωνα με τον κ. Παπακώστα, εκείνος αρνήθηκε, ενώ σε διπλανό τραπέζι καθόταν η σύζυγος του κ. Χρονά, η οποία παρακολουθούσε αμέτοχη τη συζήτηση, ώστε να επιβεβαιώσει αργότερα το περιεχόμενο της συνομιλίας μεταξύ των δύο ανδρών. Εκτός, όμως, από αυτό το συμβάν συνέβη ακόμη κάτι, που τρόμαξε τον κ. Παπακώστα και τον εντολέα του. Σύμφωνα με όσα αναφέρει στην ένορκη κατάθεσή του στη 15η τακτική ανακρίτρια Αθηνών ο δικηγόρος στις 9 Ιουλίου, ενώ έμπαινε στο σπίτι του στο Ιλιον, ένας άγνωστος κατέβηκε από τη μηχανή του και, αφού τον πλησίασε, άρχισε να τον γρονθοκοπεί στο πρόσωπο, στο στομάχι και το στήθος, όπου πριν από τρεις μέρες είχε υποβληθεί σε εγχείρηση αφαίρεσης κύστης. Στη συνέχεια ανέβηκε στη μηχανή, όπου τον περίμενε ο συνεργός του, και εξαφανίστηκαν. Ο κ. Παπακώστας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Θριάσιο Νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις, ενώ το περιστατικό καταγράφηκε στο δελτίο συμβάντων της Αστυνομίας και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών έβγαλε ανακοίνωση καταδικάζοντας την επίθεση.

f3 7

«Εκφράζω πλέον φόβο για την ίδια μου τη ζωή! Μετά την επίθεση εις βάρος μου ο πατέρας μου, ο οποίος είναι πολυεμφραγματίας, μπήκε στο οξυγόνο» δηλώνει στην «Espresso» ο κ. Παπακώστας, ενώ τον ίδιο φόβο για τη ζωή τους μοιράζεται και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος πώλησης ελαστικών στο Καματερό, το οποίο παρασύρθηκε από τον χείμαρρο, με τη σύζυγό του.

Η καθίζηση του οδοστρώματος και η καταστροφή

Η επιχείρηση του κ. Χρονά (φωτό κάτω) βρίσκεται στη λεωφόρο Φυλής εδώ και 35 χρόνια. Στις 11 Νοεμβρίου του 2013, λόγω της δυνατής βροχόπτωσης και του ορμητικού χειμάρρου, προκλήθηκε καθίζηση του οδοστρώματος, παρασύρθηκαν υλικά και χώματα και το νερό έφτασε το 1,4 μ., με αποτέλεσμα να μη μείνει τίποτα όρθιο στο κατάστημά του, ενώ και ο ίδιος κινδύνεψε να χάσει τη ζωή του.

f6 1

Τον Οκτώβριο της επόμενης χρονιάς το κατάστημα του κ. Χρονά βρέθηκε και πάλι στο «στόχαστρο», καθώς από τον χείμαρρο παρασύρθηκε ολόκληρο το τοιχίο αντιστήριξης του προαυλίου του καταστήματος, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει μεγάλο τμήμα του τοιχίου σε μήκος 12 μέτρων. Το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί αποδίδει σοβαρές ευθύνες για την πλημμύρα στην κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε-ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε.-ΙΝΤΡΑΚΑΤ.

Ειδικότερα, οι μηχανικοί της αναδόχου εταιρίας θα απολογηθούν στις 14 και τις 15 Σεπτεμβρίου στη 15η τακτική ανακρίτρια Αθηνών για τα αδικήματα της πλημμύρας από την οποία θα μπορούσε θα προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα και κίνδυνος για ανθρώπους και της απρόκλητης φθοράς ξένης περιουσίας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, δεν καθάρισαν την κοίτη από τα υλικά, ενώ από λάθος τους στο ύψος του καταστήματος δημιουργήθηκε μια προεξοχή από οπλισμένο σκυρόδεμα, η οποία δημιούργησε στένωση της κοίτης του ρέματος, με αποτέλεσμα τα νερά να αποκτούν μεγαλύτερη ταχύτητα ροής.

f4 5

Οπως αναφέρεται, «η υπερχείλιση του ρέματος στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή οφειλόταν κυρίως στο γεγονός ότι στις αρχές Νοεμβρίου του 2013 η κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε-ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε.-ΙΝΤΡΑΚΑΤ είχε κατασκευάσει προσωρινό ανάχωμα εντός της κοίτης του ρέματος, αμέσως έναντι της γέφυρας της Λεωφόρου Φυλής, σε απόσταση περίπου 70 μ. από την ιδιοκτησία των εγκαλούντων, για τη διευκόλυνση έργων αποξήλωσης της γέφυρας, προκαλώντας έτσι στένωση της διατομής του ρέματος και μάλιστα με υλικά χωματισμών, τα οποία θα μπορούσαν εύκολα να παρασυρθούν και να φράξουν εντελώς το ρέμα στο σημείο εκείνο (οχετός της Φυλής), όπως και πράγματι συνέβη».

Εξάλλου, όπως σημειώνει σε άλλο σημείο το κατηγορητήριο, «κατά τις εργασίες διευθέτησης του ρέματος που είχε αναλάβει η κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε.-ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε.-ΙΝΤΡΑΚΑΤ είχαν αφεθεί από αυτήν εντός του ρέματος μεγάλες ποσότητες αποβλήτων εκσκαφών, κατασκευών και κατεδαφίσεων που προέρχονταν από το έργο (χώμα, σκυρόδεμα και μπάζα), ενώ πέριξ και εντός της κοίτης είχαν εναποτεθεί από την κοινοπραξία ογκώδη υλικά εργοταξίου (ξυλεία, σωλήνες, ρολά μονωτικού πανιού), τα οποία μείωσαν σημαντικά την παροχετευτικότητα της κοίτης παρεμποδίζοντας τη ροή του ρέματος και συνέβαλαν τελικά στην ολική ανάσχεση της ροής στο ύψος της γέφυρας της λεωφόρου Φυλής…».

f5 3

offer

{{-PCOUNT-}}24{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...