Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Αέρινη η Ελενα Τοπαλίδου για το brand Kourbela

Η Ελενα Τοπαλίδου έκλεψε την παράσταση και ως μοντέλο...

Κακός χαμός για το… πατρικό

❱❱ Δικαστήριο έσωσε το σπίτι 50χρονου από τράπεζα, ο οποίος, ενώ της πρόσφερε βίλες, οδηγήθηκε στην έδρα «Ανάσα» σε έναν 50χρονο επενδυτή έδωσε το δικαστήριο διασώζοντας το λίγων τετραγωνικών πατρικό σπίτι του στα προσφυγικά της Καισαριανής, το οποίο η τράπεζα θα έβγαζε στο σφυρί αντί δύο πολυτελών ακινήτων στα νότια προάστια, αξίας 8.000.000 ευρώ!

Μπροστά σε μία ασυνήθιστη υπόθεση βρέθηκε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, στο οποίο συζητήθηκαν πρόσφατα τα ασφαλιστικά μέτρα γνωστής τράπεζας για εγγραφή προσημείωσης υποθήκης ενός ακινήτου. Αντιμέτωποι στο δικαστήριο βρέθηκαν οι εκπρόσωποι του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος και ένας 50χρονος δανειολήπτης, ο οποίος δραστηριοποιείται στην κατασκευή και την πώληση πολυτελών ακινήτων. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο 50χρονος επενδυτής, πριν από μερικά χρόνια πήρε δάνειο από την τράπεζα, ύψους 1.500.000 ευρώ, για να χτίσει στα νότια προάστια της Αθήνας δύο βίλες, τις οποίες στη συνέχεια θα πουλούσε για να βγάλει κέρδος. Μάλιστα, επένδυσε και όσα χρήματα είχε, άλλο 1.500.000 ευρώ, για να εξοπλίσει τα σπίτια με όλες τις σύγχρονες ανέσεις, όπως θερμαινόμενες πισίνες, τζακούζι, πανάκριβα τζάκια και μαρμάρινες εισόδους. Οταν τελείωσαν οι οικοδομικές εργασίες, το 2008, ο 50χρονος είχε καταφέρει να χτίσει δύο πραγματικά «παλάτια», τα οποία σκόπευε να πουλήσει σε αγοραστές με… γερό πορτοφόλι αντί 4.000.000 ευρώ το καθένα! Ομως τον… πρόλαβε η κρίση, με συνέπεια κανείς να μη θέλει να πάρει τόσο ακριβά ακίνητα και τα επόμενα χρόνια οι βίλες να μείνουν στα αζήτητα, ενώ μειώθηκε σημαντικά η αγοραστική αξία τους. Είναι ενδεικτικό ότι καθένα από τα δύο πολυτελή σπίτια σήμερα δεν κοστίζει πάνω από 1.500.000 ευρώ!

Συνεπής

Την ίδια ώρα, ο 50χρονος πάλευε με νύχια και με δόντια ώστε να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του απέναντι στην τράπεζα. Ομως, όταν ξόδεψε και το τελευταίο ευρώ που είχε στην άκρη, αδυνατούσε πια να καταβάλει τα 12.000 ευρώ της μηνιαίας δόσης του δανείου. Τότε άρχισε η περιπέτειά του, καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, σε καθημερινή βάση δεχόταν βροχή τηλεφωνημάτων από εισπρακτικές εταιρίες, οι οποίες ενεργούσαν για λογαριασμό της τράπεζας.

Η συνέχεια ήταν να κάνει διάφορες προτάσεις στο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, ενώ, για να γλιτώσει από τα δυσβάσταχτα χρέη, έφτασε στο σημείο να προσφέρει και τα δύο ακίνητα για τα οποία είχε δανειστεί εξαρχής και τα οποία ήταν υποθηκευμένα!

«Πάρτε τα, αρκεί να ξεχρεώσω» ήταν η παρακίνησή του προς την τράπεζα, η οποία περίμενε ότι θα γινόταν δεκτή. Γι’ αυτό η έκπληξή του ήταν μεγάλη μόλις πληροφορήθηκε ότι το τραπεζικό κατάστημα άσκησε διωκτικά μέτρα εναντίον του κάνοντας αίτηση προσημείωσης υποθήκης για το πατρικό του σπίτι στην Καισαριανή, όπου ζει ο ηλικιωμένος και ανάπηρος πατέρας του! Το συγκεκριμένο οίκημα, το οποίο είναι μόλις 40 τετραγωνικά και κατασκευής του ’30, σε περίπτωση που πλειστηριαζόταν δεν θα έπιανε περισσότερα από 10.000 ευρώ!

Καμία εξασφάλιση

Παρ’ όλα αυτά, η τράπεζα αποφάσισε να κινηθεί δικαστικά για την απόκτησή του, γνωρίζοντας ότι δεν έπαιρνε καμία εξασφάλιση. Το δικαστήριο έκρινε τελικά καταχρηστική την αίτηση και την απέρριψε, θεωρώντας παράλληλα πως η εγγραφή προσημείωσης υποθήκης σε ένα ακίνητο τόσο μικρής αξίας αντιβαίνει τον κώδικα δεοντολογίας τραπεζών.

«Η επιδίωξη της αντιδίκου τράπεζας να εγγράψει προσημείωση υποθήκης σε ένα ακίνητο ευτελούς αξίας αφ’ ης στιγμής είναι ήδη απόλυτα εξασφαλισμένη με εμπράγματες ασφάλειες σε ακίνητα πολύ μεγάλης αξίας και δη για ποσό που υπερβαίνει το ποσό του δανείου είναι καταχρηστική. Αποβλέπει αποκλειστικά στην ψυχολογική πίεση του οφειλέτη, ο οποίος βρίσκεται σε αντικειμενικά διαπιστούμενη αδυναμία πληρωμών. Προς τούτο και δικαίως απερρίφθη εκ του δικαστηρίου» δήλωσε ο πληρεξούσιος δικηγόρος του 50χρονου Αρης Καραμπασιάδης.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...