Χάνει (;) το σπίτι λόγω «αχαριστίας»

❱❱ Μητέρα στη Ρόδο ζητά (με αγωγή!) πίσω το διώροφο που έγραψε στην κόρη της, η οποία δεν της συμπεριφέρεται καλά Μητέρα ζητεί πίσω το σπίτι που έγραψε στην κόρη της, λόγω… αχαριστίας! Μάλιστα, είναι τόσο αποφασισμένη να το πάρει πίσω, που οδηγεί την υπόθεση στις δικαστικές αίθουσες. 

Η σπάνια για τα δικαστικά χρονικά υπόθεση θα εκδικαστεί, αφού το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου έκανε δεκτή την αγωγή της μητέρας. Πλέον, οι δικαστές καλούνται να αποφασίσουν αν η κόρη είναι όντως «αχάριστη» και αν πρέπει η ηλικιωμένη μητέρα να πάρει πίσω την προίκα που της έδωσε!

Η αγωγή που υπέβαλε η μητέρα, με την οποία ζητούσε να ακυρωθεί η δωρεά του ακινήτου προς την κόρη της και αυτό να αναμεταβιβαστεί στην ίδια, έγινε δεκτή. Αντικείμενο της διένεξης είναι μια διώροφη μονοκατοικία, που πριν από λίγα χρόνια μεταβίβασε η μητέρα στην κόρη. Θεώρησε, βέβαια, ότι εκείνη θα τη φροντίσει και θα σταθεί δίπλα της στα στερνά της.

Ωστόσο, όπως υποστηρίζει η ηλικιωμένη στην προσφυγή της, από το 2010 η κόρη της άρχισε να επιδεικνύει επιθετική και απαξιωτική συμπεριφορά απέναντί της, κατηγορώντας τη σε συγγενείς και φίλους ότι δημιουργεί προβλήματα στην οικογενειακή της ζωή, ενώ έπαψε να ενδιαφέρεται για τη διατροφή και τη φροντίδα της, αν και η ηλικία της είναι προχωρημένη και η υγεία της κλονισμένη.

Η μητέρα ισχυρίζεται ότι η συμπεριφορά αυτή συνεχιζόταν όλα αυτά τα χρόνια, παρά τις παραινέσεις του οικογενειακού και του φιλικού τους περιβάλλοντος. Στην αγωγή της προσθέτει ότι έκανε υπομονή μήπως και η κόρη της αλλάξει συμπεριφορά, αλλά εκείνη δεν έδειχνε το παραμικρό ενδιαφέρον για τη ζωή και την υγεία της. Με λίγα λόγια, τη χαρακτηρίζει αχάριστη και αυτή είναι μια συμπεριφορά που εμπεριέχεται στο νομικό μας σύστημα.

Δικαιολογεί την ανάκληση

«Αχαριστία» στη σχετική διάταξη του νόμου θεωρείται η βαριά αντικοινωνική συμπεριφορά ή διαγωγή του ατόμου που δέχτηκε τη δωρεά και η οποία δικαιολογεί την ανάκλησή της. Σύμφωνα με το άρθρο, η ανάκληση της δωρεάς γίνεται με άτυπη σχετική δήλωση του δωρητή προς το άτομο που δέχτηκε τη δωρεά, συνεπώς και με αγωγή.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ