Η προφητεία της «Αρπαγής»

❱❱ Οι αναφορές σε απόσπασμα της Καινής Διαθήκης που συνδέονται με το τέλος του κόσμου στις 23 Σεπτεμβρίου ΑΠΟ ΤΗΝ
Πετρίνα Καλαμβοκίδη

Πληθαίνουν οι αναλύσεις που καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η 23η Σεπτεμβρίου θα είναι τελικά η ημερομηνία έλευσης του τέλους του κόσμου, αφού και η βιβλική προφητεία της «Αρπαγής» συμφωνεί ότι η Αποκάλυψη θα αρχίσει ακριβώς την ίδια ημέρα.

Η «Αρπαγή», όπως περιγράφεται στο Βιβλίο της Αποκάλυψης, θα σημάνει την ανάληψη των άξιων Χριστιανών στους ουρανούς για να συναντήσουν τον Ιησού, ενώ οι εναπομείναντες θα μείνουν πίσω για να αντιμετωπίσουν τη συντέλεια.

Σε απόσπασμα της Καινής Διαθήκης περιγράφεται μεταφορικά με την έλευση «μιας γυναίκας που θα φοράει τον ήλιο, θα έχει τη σελήνη κάτω από τα πόδια της και ένα στέμμα δώδεκα αστεριών στην κεφαλή της».

Σύμφωνα με τους οπαδούς της θεωρίας Revelation 12 Sign, όπως αναφέρει η «Daily Mail», το παραπάνω απόσπασμα περιγράφει ουσιαστικά την πλανητική ευθυγράμμιση της Παρθένου, του Λέοντα και άλλων πλανητών, που θα συμβεί στις 23 Σεπτεμβρίου, εκπληρώνοντας την προφητεία. Συγκεκριμένα, η γυναίκα που αναφέρεται σε αυτή αντιπροσωπεύει τον αστερισμό της Παρθένου, ενώ το στέμμα των αστεριών αναφέρεται στον Λέοντα. Η Σελήνη θα βρίσκεται πράγματι κάτω από την Παρθένο, ενώ ο Ηλιος θα περάσει από τον αστερισμό τη συγκεκριμένη ημερομηνία, «ντύνοντας» την Παρθένο. Κατά την εσχατολογία, η συντέλεια θα λάβει χώρα σε δύο μέρη, με μια επταετή περίοδο Μεγάλης Θλίψης στο ενδιάμεσο, στη διάρκεια της οποίας ο Αντίχριστος θα προκαλέσει την καταστροφή της ανθρωπότητας.

Διαφορετική ομάδα συνωμοσιολόγων, πάντως, συμφωνεί ως προς την ημερομηνία, αλλά διαφωνεί ως προς το αίτιο, αποδίδοντας την επικείμενη συντέλεια στον πλανήτη Νιμπίρου -ή πλανήτη Χ-, ο οποίος βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης με τη Γη.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ