Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο Μουζουράκης αποκάλυψε πως βάφτισε την κόρη του χωρίς να το πάρει...

Ο Πάνος Μουζουράκης δήλωσε πως βάφτισε την κόρη του...

Δημήτρης Ρούσσος: Ο τραγουδοποιός που πέρασε και από το «The Voice», είναι...

Οταν δεν γράφει τα δικά του τραγούδια, ο Δημήτρης...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που ...

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Πέμπτη 25 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Μην έχετε το κέρδος ως απόλυτη και μοναδική...

Ανιψιός γνωστής συνθέτριας μπλεγμένος σε σπείρα που ξάφριζε πορτοφόλια

❱❱ Η εξάρθρωση πολυμελούς οργάνωσης, η αλλοδαπή οικιακή βοηθός και ο καθηγητής Αρχιτεκτονικής που λείπει στη Γαλλία ΑΠΟ ΤΟΝ
ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ

Αίσθηση προκάλεσε στον καλλιτεχνικό χώρο η είδηση για την εμπλοκή του ανιψιού κορυφαίας Ελληνίδας μουσικοσυνθέτριας σε μια σπείρα με πορτοφολάδες, που δρούσε στα πρότυπα οργανωμένης… εταιρίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στο κέντρο της Αθήνας!

Οταν εξαρθρώθηκε η πολυμελής συμμορία, οι άνδρες της Ασφάλειας Αττικής ανακάλυψαν στο σπίτι του αρχαία αντικείμενα. Ο γνωστός γλύπτης λείπει αυτή την περίοδο (και για μεγάλα χρονικά διαστήματα) στη Γαλλία, καθώς είναι καθηγητής Αρχιτεκτονικής σε πανεπιστήμιο του Παρισιού. Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες, είχε προσλάβει μια αλλοδαπή οικιακή βοηθό προκειμένου να προσέχει και να καθαρίζει το σπίτι του στο κέντρο της Αθήνας. Οπως αποκαλύφθηκε, όμως, η συγκεκριμένη γυναίκα είχε αναπτύξει στενές σχέσεις με το κύκλωμα των πορτοφολάδων που είχαν ρημάξει τους ανυποψίαστους επιβάτες και είχε αναλάβει τη φύλαξη κλοπιμαίων που μεταφέρονταν στο άδειο σπίτι!

Στο πλαίσιο της επιχείρησης για την εξάρθρωση της σπείρας, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, που παρακολουθούσαν εδώ και έναν μήνα τα μέλη της, διαπίστωσαν ότι η αλλοδαπή επισκεπτόταν συχνά το σπίτι του ανιψιού της μουσικοσυνθέτριας, ενώ ο ιδιοκτήτης του έλειπε στη Γαλλία. Κατά την έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι παρουσία εισαγγελέα, αντί για πορτοφόλια και κλοπιμαία αξίας, που οι αστυνομικοί πίστευαν ότι έκρυβε η αλλοδαπή οικιακή βοηθός, ανακάλυψαν αρκετά αρχαία αντικείμενα.

Ετσι, ενημέρωσαν το υπουργείο Πολιτισμού και ζήτησαν να εξεταστούν τα ευρήματα από αρμόδιους αρχαιολόγους για να διαπιστωθούν η αξία τους και η νομιμότητα της κατοχής τους. Ο συγγενής της μουσικοσυνθέτριας ενημερώθηκε τηλεφωνικά στη Γαλλία όπου βρίσκεται για την ανεύρεση των αρχαιοτήτων και δήλωσε στους αστυνομικούς ότι τα κατέχει νόμιμα και πως όλα είναι δηλωμένα, επίσης, με νόμιμο τρόπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχαιολόγοι που εξέτασαν τα αντικείμενα αποφάνθηκαν ότι αρκετά από αυτά εμπίπτουν στης προστατευτικές διατάξεις του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων και για τον λόγο αυτόν σχηματίστηκε παράλληλη δικογραφία σε βάρος του γνωστού γλύπτη και καθηγητή Αρχιτεκτονικής, ώσπου να ξεκαθαριστεί αν είναι νόμιμα ή όχι. Ο ίδιος, ωστόσο, διεμήνυσε στις Αρχές ότι είναι στη διάθεση της Δικαιοσύνης και θα επιστρέψει άμεσα στην Ελλάδα, όποτε του ζητηθεί.

Οσον αφορά τη σπείρα των πορτοφολάδων, κατά τη διάρκεια της ευρείας επιχείρησης που εξαπέλυσε η Ασφάλεια Αττικής το πρωί του Σαββάτου συνελήφθησαν 20 άτομα, οι περισσότεροι αλβανικής καταγωγής, οι οποίοι είχαν δημιουργήσει την οργάνωση που είχε κατακλέψει δεκάδες επιβάτες μέσων μεταφοράς.

srtysrty 2 

Πρώην αστυνομικός στο κύκλωμα, που λειτούργησε στα πρότυπα μαφίας

Στα πρότυπα μαφίας ήταν η οργάνωση με την οποία λειτουργούσε το δαιδαλώδες κύκλωμα των πορτοφολάδων που εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Αττικής. Υπήρχε ιεραρχία με αρχηγό, υπαρχηγό, ακόμα και προϊσταμένους στους διάφορους τομείς της εγκληματικής ομάδας, ενώ τα μέλη της δούλευαν με… βάρδιες και τους έδιναν ακόμα και ρεπό για την εβδομαδιαία ξεκούρασή τους!

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ιδιότυπο εργασιακό μάνατζμεντ που είχε υιοθετήσει η ηγεσία του κυκλώματος αποκαλύφθηκε από τις «καταστάσεις εργασίας» που κατάσχεσαν οι αστυνομικοί και έδειχναν ότι είχαν χωρίσει τις ομάδες των πορτοφολάδων σε πρωινές και απογευματινές βάρδιες, ανά εβδομάδα! Μάλιστα, σημείωναν ακόμα και τα ρεπό που χορηγούσαν, ώστε να γνωρίζουν ποιοι «ελαφροχέρηδες» ήταν διαθέσιμοι και να καλύπτουν το «κενό» που προέκυπτε από τα ρεπό τους! Σε κάθε βάρδια απασχολούνταν περίπου δέκα άτομα, τα οποία έπιαναν θέσεις από το πρωί σε λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό και ηλεκτρικό, όπου υπήρχε συνωστισμός, καθώς χιλιάδες πολίτες εκείνη την ώρα πήγαιναν στην εργασία τους. Τις επόμενες ώρες της ημέρας επέλεγαν πολυσύχναστους εμπορικούς δρόμους, κυρίως στο κέντρο των Αθηνών, αλλά και μεγάλα καταστήματα, όπου μπορούσαν να ξαφρίζουν πορτοφόλια και κινητά.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ένας πρώην αστυνομικός, ο οποίος είχε αποταχθεί όταν διαπιστώθηκε ότι ενώ βρισκόταν στην υπηρεσία του είχε αναπτύξει στενές σχέσεις με κυκλώματα της νύχτας!

Ο ρόλος του στη σπείρα των πορτοφολάδων ήταν να παραλαμβάνει τα τελευταίας τεχνολογίας κινητά τα οποία έκλεβαν και να τα μεταπωλεί σε καταστήματα μεταχειρισμένων κινητών. Στην κατοχή του βρέθηκαν και διαβατήρια που άρπαζαν κατά καιρούς οι πορτοφολάδες και εξετάζεται αν συμμετείχε και σε κύκλωμα νομιμοποίησης αλλοδαπών με πλαστά έγγραφα!

offer

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...