Θεσσαλονίκη! Μουγκό κοριτσάκι μίλησε μπροστά σε εικόνα της Παναγίας

❱❱ Οκτάχρονο κοριτσάκι με προβλήματα στην ομιλία ασπάστηκε την  εικόνα της Παναγίας Γοργοϋπηκόου και άρχισε να μιλάει καθαράΣυγκλονίζει το νέο θαύμα της Παναγίας Γοργοϋπηκόου, καθώς μετά τον 18χρονο μουγκό από τα Σκόπια, ο οποίος μίλησε πρώτη φορά στη ζωή του μόλις βρέθηκε μπροστά στη θαυματουργή εικόνα της Μεγαλόχαρης στο Δοχειάρι, την περασμένη βδομάδα ένα οκτάχρονο κοριτσάκι με πρόβλημα ομιλίας από τη Λάρισα άρχισε να λέει καθαρά το όνομά του, καθηλώνοντας τους πιστούς στην Ιερά Μονή Θεοσκεπάστου, στον Σοχό του Λαγκαδά!

Το συγκινητικό περιστατικό διηγήθηκε μια μοναχή της Ιεράς Μονής Θεοσκεπάστου, η οποία αποτελεί γυναικείο μετόχι της μονής Δοχειαρίου. Επί μία εβδομάδα κάθε χρόνο όσοι πιστοί -κυρίως γυναίκες και μικρά παιδιά- δεν μπορούν να μεταβούν στο Δοχειάρι πηγαίνουν στο μοναστήρι του Σοχού για να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, που μεταφέρεται στις 6 Σεπτεμβρίου από το Αγιον Ορος στον Λαγκαδά.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της μοναχής Θέκλας, φέτος στο μοναστήρι πήγε και μια μητέρα από τη Λάρισα μαζί με το οκτάχρονο κοριτσάκι της. Στη διάρκεια της συζήτησης που είχε με τις μοναχές, η γυναίκα ανέφερε με δάκρυα στα μάτια ότι η κόρη της ήταν μουγκή και ευχήθηκε να καταφέρει να μιλήσει με τη χάρη της Παναγίας.

Η μητέρα

«Είχα διαβάσει για το θαύμα που έγινε στον νεαρό Σκοπιανό, ο οποίος μίλησε ύστερα από 18 χρόνια μπροστά στην εικόνα της Παναγίας και θέλω να την παρακαλέσω να κάνει καλά το παιδί μου» ήταν τα λόγια της πονεμένης μητέρας προς τις μοναχές, οι οποίες της συνέστησαν να γονατίσει μπροστά στη θαυματουργή εικόνα και να ζητήσει από την Παναγία να θεραπεύσει το παιδί της. Αλλωστε, ο καθηγούμενος της αγιορείτικης μονής και πνευματικός πατέρας του μοναστηριού στον Σοχό, ο γέροντας Γρηγόριος, λέει σε όσους τού διηγούνται το πρόβλημά τους: «Πήγαινε στην εικόνα της Παναγίας και πες της στο αυτί το πρόβλημα»!

Σύμφωνα με το σάιτ ekklisiaonline.gr, μόλις η γυναίκα και η κόρη της γονάτισαν μπροστά στη θαυματουργή εικόνα, συνέβη ένα θαυμαστό γεγονός, καθώς η μικρούλα φώναξε πρώτη φορά το όνομά της, που είναι Ραφαηλία, κάνοντας τη μητέρα της να ξεσπάσει σε λυγμούς!
Οπως εξήγησε την επόμενη μέρα η μητέρα, η μικρούλα δεν επαναλαμβάνει μόνο το όνομά της, αλλά είναι πλέον σε θέση να επικοινωνήσει. Απλώς μπερδεύει κάποιες λέξεις, καθώς δεν έχει μιλήσει ποτέ ως τώρα. Τις επόμενες μέρες η μητέρα θα στείλει και επώνυμη επιστολή, στην οποία θα περιγράφει το θαύμα στον γέροντα Γρηγόριο.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ