Ο υπέρηχος στο Νοσοκομείο Φιλιατών κάνει διαγνώσεις με… επιφύλαξη

Με χρησμούς της… Πυθίας μοιάζουν οι διαγνώσεις που γίνονται «με επιφύλαξη», όπως τονίζεται, από το Νοσοκομείο Φιλιατών στη Θεσπρωτία

Με χρησμούς της… Πυθίας μοιάζουν οι διαγνώσεις που γίνονται «με επιφύλαξη», όπως τονίζεται, από το Νοσοκομείο Φιλιατών στη Θεσπρωτία (φωτό)! Αιτία είναι η παλαιότητα του μηχανήματος υπερήχου που, όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων, καθιστά αναξιόπιστα τα ευρήματά του!

Το μηχάνημα παρουσιάζει μειωμένη απεικονιστική ικανότητα και δεν μπορεί να κάνει ασφαλείς διαγνώσεις, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ. Ετσι, όταν η διευθύντρια του Ακτινοδιαγνωστικού Εργαστηρίου ενημέρωσε για το πρόβλημα τον διοικητή του νοσοκομείου, εκείνος έδωσε εντολή να συνεχιστεί η διενέργεια εξετάσεων, αλλά να αναγράφεται στο έγγραφο της διάγνωσης ότι υπάρχει… επιφύλαξη ως προς το αποτέλεσμα!

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, ο διοικητής καλεί τους διευθυντές των κλινικών να δίνουν παραπεμπτικό για εξετάσεις σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, αν το αποτέλεσμα του υπερήχου δεν είναι σαφές.
«Το ότι με τον τρόπο αυτόν οι ασθενείς υποβάλλονται δύο φορές στην ίδια εξέταση, πληρώνοντας οι ίδιοι ή το Ταμείο τους για τη δεύτερη, προφανώς ουδεμία σημασία έχει για τη διοίκηση του νοσοκομείου» καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ