Το πλήρωμα εντόπισε την κοκαΐνη

❱❱ Η ανακοίνωση της εταιρίας του Γιάννη Κούστα για τα ναρκωτικά που βρέθηκαν σε πλοίο τουΤο πλήρωμα του πλοίου «Dimitris C» ήταν εκείνο που βρήκε και παρέδωσε στην αστυνομία του Περού τα 121 κιλά κοκαΐνης το πρωί της Κυριακής, όπως υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η εταιρία του γνωστού εφοπλιστή Γιάννη Κούστα Danaos Shipping.

Μάλιστα, επισημαίνει ότι ο τοπικός εισαγγελέας έκρινε ότι οι ναυτικοί του πληρώματος δεν είχαν σχέση με τα ναρκωτικά, και επέτρεψε τον απόπλου του πλοίου. Η εταιρία δίνει εξηγήσεις για το πώς εντοπίστηκαν τα ναρκωτικά μόλις το «Dimitris C» κατέπλευσε στο Περού.

«Η Danaos Shipping CO LTD, στο πλαίσιο της πάγιας πολιτικής της εταιρίας, διεξάγει επιθεωρήσεις των πλοίων της, κυρίως όταν τα πλοία βρίσκονται σε λιμάνια ύποπτα για διακίνηση ναρκωτικών. Μια τέτοια έρευνα έγινε στο πλοίο “Dimitris C” από το πλήρωμά του στο λιμάνι Ilo του Περού, στις 14 Σεπτεμβρίου. Κατά τη διάρκεια της έρευνας ποσότητα ναρκωτικών, η οποία ήταν προσεκτικά κρυμμένη σε δυσπρόσιτο χώρο, βρέθηκε από μέλος του πληρώματος. Αμέσως δόθηκε εντολή στον πλοίαρχο να ενημερώσει τις Αρχές, οι οποίες επιβιβάστηκαν στο πλοίο με μια μεγάλη ομάδα της αστυνομίας με εκπαιδευμένα σκυλιά» αναφέρει η εταιρία.

Η Danaos Shipping επισημαίνει ότι ήταν ενήμερη από την πρώτη στιγμή και αμέσως έστειλε εκπρόσωπό της στο Περού: «Πλήρης έρευνα πραγματοποιήθηκε από τις Αρχές, συνοδευόμενες από την επιτροπή ασφαλείας του πληρώματος, εκπρόσωπο του γραφείου ο οποίος ταξίδεψε από την Ελλάδα και εκπροσώπους των τοπικών ασφαλιστών της εταιρίας (P&I). Δεν βρέθηκαν άλλες παράνομες ουσίες.

Επιπλέον, ο εισαγγελέας ανέκρινε μέλη του πληρώματος. Η όλη διαδικασία άρχισε στις 14 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου. Το πλοίο και το πλήρωμα βρέθηκαν αθώοι και αποδεσμεύτηκαν χωρίς καμία κατηγορία. Το πλοίο απέπλευσε στις 15.00 στις 17 Σεπτεμβρίου» τόνισε η εταιρία.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ