Γιατροί «τρωκτικά»

Ζημιά 2.500.000 € από παράνομες συνταγογραφήσεις σε ασθενείς στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

❱❱  Ζημιά 2.500.000 € από παράνομες συνταγογραφήσεις σε ασθενείς στο Νοσοκομείο ΑλεξανδρούποληςΓια παράνομες συνταγογραφήσεις, από τις οποίες φέρεται ότι το Δημόσιο ζημιώθηκε τουλάχιστον με το ποσό των 2.500.000 ευρώ, διώκονται δύο γιατροί του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, που τέθηκαν σε αργία με απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού. 

Η δράση των δύο γιατρών εντοπίστηκε έπειτα από καταγγελίες ασθενών που οδήγησαν σε έλεγχο της διοίκησης του νοσοκομείου σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και την Υπηρεσία Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης.

Μέχρι στιγμής προκύπτει ότι χρησιμοποιήθηκαν πλαστές φωτογραφίες έλκους κατακλίσεων σε δεκάδες περιπτώσεις ασθενών που δεν έπασχαν προκειμένου να συνταγογραφηθούν επιθέματα κατακλίσεων, σε προφανή συνεργασία με φαρμακευτικές εταιρίες. Ακόμη, εκδόθηκαν ψευδείς διαγνώσεις για να δοθεί αγωγή για δήθεν επιπλοκές διαβήτη σε ασθενείς που δεν έπασχαν από αυτόν και χορηγήθηκαν χιλιάδες συνταγές σκευασμάτων ειδικής διατροφής με την ψευδή διάγνωση φλεγμονώδους νόσου του εντέρου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο ο ένας γιατρός χορήγησε σε διάστημα 14 μηνών περίπου 4.900 συνταγές σε ασθενείς που οι μισοί κατοικούν σε περιοχή την οποία κάλυπτε υγειονομικά άλλο νοσοκομείο! Η συντριπτική πλειονότητα των ασθενών δεν είχε εξεταστεί στο νοσοκομείο και αγνοούσε ότι είχαν συνταγογραφηθεί φάρμακα στο όνομά της.

Γνωμοδότηση

Ο διοικητής του ΠΓΝΑ Δημήτρης Αδαμίδης δήλωσε ότι προηγήθηκε της απόφασης του υπουργού η θετική γνωμοδότηση του αρμόδιου πειθαρχικού συμβουλίου, ενώ παράλληλα η υπόθεση διερευνάται και ποινικά από τις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές. Μάλιστα, ο ίδιος είχε θέσει από τις 18 Αυγούστου τους δύο γιατρούς σε αναστολή άσκησης καθηκόντων, η οποία έχει ισχύ 30 ημερών βάσει του νόμου.

«Εχοντας παρέλθει το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, συνήλθε, όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία, το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο, εξετάζοντας κατόπιν ερωτήματος του υπουργείου εάν συντρέχουν οι λόγοι για να τεθούν οι γιατροί σε δυνητική αργία, η οποία ισχύει αρχικά για έναν χρόνο, με δυνατότητα παράτασης κάθε χρόνο στην περίπτωση που δεν έχουν προκύψει αθωωτικά στοιχεία. Το υπουργείο Υγείας και η διοίκηση του ΠΓΝΑ είναι αποφασισμένοι να τσακίσουν όλα τα φαινόμενα διαφθοράς» διαβεβαιώνει ο κ. Αδαμίδης και ευχαρίστησε τους ασθενείς που βοήθησαν με τις καταγγελίες τους στην αποκάλυψη του σκανδάλου.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ