Τουρίστρια έκλεψε αρχαία πέτρα

❱❱ Ηθελε να πάρει μαζί της σουβενίρ από το θέατρο (του 3ου αιώνα π.Χ.) της ΛάρισαςΕντυπωσιάστηκε από το Α΄ Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας, που θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά και μεγάλα της Ελλάδας, μια τουρίστρια και προσπάθησε να πάρει φεύγοντας ένα… κομμάτι του για σουβενίρ! Ομως την πρόλαβε ένας Ελληνας επισκέπτης, καθώς οι φύλακες δεν είχαν αντιληφθεί ότι έκλεψε μία από τις αρχαίες πέτρες!

Η γυναίκα εντόπισε τις ξύλινες κάσες με τα λίθινα απομεινάρια, που βρίσκονταν σε περιφραγμένο σημείο του θεάτρου, στη νότια πλευρά του λόφου του Φρουρίου και κάτω ακριβώς από την αρχαία ακρόπολη.

Εκμεταλλευόμενη την απουσία φύλαξης, προσπάθησε να αφαιρέσει ένα από αυτά και να το πάρει μαζί της. Ομως, ευτυχώς, τις κινήσεις της παρακολουθούσε όλο εκείνο το διάστημα ένας επισκέπτης, ο οποίος έτρεξε να την προλάβει πριν εκείνη απομακρυνθεί με το αρχαίο εύρημα στα χέρια. Ακολούθησε μια σύντομη συνομιλία τους, κατά τη διάρκεια της οποίας της εξήγησε ότι οι πέτρες προορίζονται για την αποκατάσταση του αρχαιολογικού χώρου και πως δεν είναι δυνατόν όποιος θέλει να… παίρνει από μία! Τελικά, η γυναίκα τού παρέδωσε χωρίς αντίρρηση το κομμάτι, το οποίο επιστράφηκε στο φυλασσόμενο σημείο.

Το Α΄ Αρχαίο Θέατρο υπολογίζεται ότι χτίστηκε τον 3ο αιώνα π.Χ. και η χωρητικότητά του αγγίζει τα 10.000 άτομα. Η ανασκαφή έγινε τα τελευταία χρόνια και, όπως αποδείχτηκε, πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό μνημείο της αρχαίας Ελλάδας. Κατά την αρχαιότητα συνεδρίαζαν σε αυτό η Αγορά και το περίφημο Κοινό των Θεσσαλών, το οποίο συζητούσε γεωγραφικά και αμυντικά ζητήματα και θέματα εξωτερικής πολιτικής και θρησκείας. Πάνω στα ειδώλια αναγράφονται τα ονόματα τον πρεσβευτών των πόλεων-κρατών της Θεσσαλίας.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ