Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Εξώδικη δήλωση της κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου για πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso»

Με εξώδικη δήλωση που απέστειλαν στην εφημερίδα «Espresso» και...

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ζήτησαν δικαιοσύνη

❱❱ Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από μητέρες που έχασαν σε τροχαία τα παιδιά τουςΚρατώντας αγκαλιά τις φωτογραφίες των παιδιών τους που έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα και φορώντας στο στήθος μια πεταλούδα με το όνομά τους, οι χαροκαμένες μητέρες έκαναν χθες το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης, ζητώντας γρήγορη, πραγματική και αυστηρή απονομή της δικαιοσύνης και απαιτώντας να πάψει να χύνεται αίμα στην άσφαλτο.

Στη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, οι μαυροφορεμένες μητέρες ζήτησαν να τροποποιηθούν τα άρθρα του Ποινικού Κώδικα ώστε να διπλασιαστούν οι ποινές και να πάψουν να έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα, πράγμα που θα αποτελέσει στο μέλλον αποτρεπτικό παράγοντα για την πρόκληση τροχαίων δυστυχημάτων.

Ακόμη, αξίωσαν τη σύσταση δικαστικών τμημάτων σε κάθε περιφέρεια, που να εκδικάζουν μόνο υποθέσεις τροχαίων δυστυχημάτων (αστικά και ποινικά), με στόχο να επιταχυνθεί η απόδοση της δικαιοσύνης.
«Υπάρχει ατιμωρησία για τα τροχαία εγκλήματα, η απονομή της δικαιοσύνης καθυστερεί πολύ και αντιμετωπίζεται ως υπόθεση ρουτίνας, και οι υπαίτιοι κυκλοφορούν πάντα ελεύθεροι, ακόμη και σε περιπτώσεις που οδηγούσαν μεθυσμένοι όταν σκότωσαν περισσότερους από έναν ανθρώπους» είπαν στον υπουργό.

Αφαίρεση της άδειας

Ο κ. Κοντονής παρουσίασε τις υπό διαβούλευση νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, οι οποίες προβλέπουν την αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης για μεγάλο χρονικό διάστημα και, σε περίπτωση οποιασδήποτε μελλοντικής παράβασης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) από τον ίδιο οδηγό υπό την επήρεια αλκοόλ, προβλέπεται η διά βίου αφαίρεση της άδειας ικανότητας της οδήγησης.

Παράλληλα, επισήμανε ότι προωθείται ήδη νομοθετική ρύθμιση για την αύξηση των ποινών στις περιπτώσεις εγκατάλειψης θυμάτων από ασυνείδητους οδηγούς, ενώ βρίσκεται σε επαφή με τα συναρμόδια υπουργεία για την επανεξέταση των διοικητικών προστίμων που προβλέπονται από τον ΚΟΚ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, οι μητέρες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις θέσεις του κ. Κοντονή και τη συνάντηση που είχαν μαζί του, και τόνισαν την ανάγκη επαγρύπνησης της Πολιτείας στα ζητήματα αυτά. Τα τροχαία είναι μία από τις μεγαλύτερες μάστιγες της ελληνικής κοινωνίας για τη χώρα μας, καθώς αρκετές περιφέρειες βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της σχετικής ευρωπαϊκής «μαύρης» λίστας.
Τα τροχαία δυστυχήματα στην Ελλάδα αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου για τους νέους από 15 έως 29 ετών λόγω της υπερβολικής ταχύτητας και της κατανάλωσης αλκοόλ.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...