«Ντου» από Ρουβίκωνα

❱❱ Μέλη του έφτασαν έξω από το γραφείο του Στ. Κοντονή Σειρά του υπουργείου Δικαιοσύνης ήταν να γίνει στόχος της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας, μέλη της οποίας εισέβαλαν χθες το μεσημέρι στο κτίριο και μάλιστα έφτασαν μέχρι τον προθάλαμο του γραφείου του υπουργού Σταύρου Κοντονή. 

Το περίεργο είναι ότι τα μέλη της γνωστής ακτιβιστικής ομάδας πέρασαν μπροστά από τις… Σχολές της Αστυνομίας στη λεωφόρο Μεσογείων για να φτάσουν στην είσοδο του υπουργείου!
Τα περίπου 20 μέλη της αναρχικής ομάδας εισέβαλαν στο εσωτερικό του υπουργείου, αιφνιδιάζοντας τους φρουρούς και, όπως υποστηρίζουν σε διαδικτυακή ανακοίνωσή τους, ορισμένοι από αυτούς κατάφεραν να φτάσουν μέχρι την πόρτα του υπουργικού γραφείου.

Την ίδια ώρα οι υπόλοιποι σύντροφοί τους άπλωσαν πανό με συνθήματα υπέρ φυλακισμένων αναρχικών. Αλλωστε, η ακτιβιστική ενέργεια έγινε σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους φυλακισμένους αναρχικούς και τα μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων που έχουν καταδικαστεί σε πολυετείς ποινές κάθειρξης.

«Βρεθήκαμε σήμερα εδώ, στεκόμενοι δίπλα στον αγώνα όλων των κρατουμένων. Εισβάλαμε συμβολικά στο υπουργείο Δικαιοσύνης κι ενώσαμε τις φωνές μας με τις δικές τους στον αγώνα τους για ζωή και αξιοπρέπεια μέσα στα κελιά της Δημοκρατίας. Οταν χτυπάτε έναν από εμάς, χτυπάτε όλους μας» αναφέρουν, μεταξύ άλλων, στο κείμενο που αναρτήθηκε σε ιστότοπο.

Εξω από το υπουργείο κατέφθασε άμεσα αστυνομική δύναμη, η οποία κατέγραψε τα ονόματα των μελών του Ρουβίκωνα που συμμετείχαν στην εισβολή, τα οποία αποχώρησαν αμέσως μετά.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ