Ο Brio εντόπισε τρούφα-γίγαντα

❱❱ Ο γαστρονομικός θησαυρός βάρους 510 γραμμαρίων ανακαλύφθηκε από ειδικό σκύλο στη βόρεια Ελλάδα Από τον
ΓΙΑΝΝΗ ΚΩΤΣΑΛΑ

Οσο μπόι τού λείπει τόσο αποτελεσματικός είναι ο Brio, το εκπαιδευμένο τρουφόσκυλο που ανακάλυψε στη βόρεια Ελλάδα τη δεύτερη μεγαλύτερη (και… πανάκριβη!) λευκή τρούφα που έχει βρεθεί φέτος στην Ευρώπη, αποδεικνύοντας το… μπρίο του στο ιδιαίτερο κυνήγι!

Το βάρους 510 γραμμαρίων σπάνιο μανιτάρι (Tuber magnatum), που θεωρείται γαστρονομικός θησαυρός και χρυσοπληρώνεται, εντόπισε ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος του συνεργάτη του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείου Μανιταριών Χρήστου Πλεσιώτη, ο οποίος θεωρείται εξπέρ στο «τρουφοκυνήγι», ενώ παράλληλα είναι σεφ και διατηρεί εκτροφείο εκπαίδευσης σκυλιών για την αναζήτηση τρούφας.

Τα πρωτεία για φέτος κρατά μια λευκή τρούφα βάρους 570 γραμμαρίων που βρέθηκε πριν από λίγες μέρες στην Ιταλία. Ωστόσο, η λευκή τρούφα που ξετρύπωσε ο Brio στα ελληνικά βουνά της βόρειας Ελλάδας αποτελεί μεγάλη ανακάλυψη, καθώς αυτές που βρίσκονται συνήθως στη χώρα δεν ζυγίζουν περισσότερα από 50-150 γραμμάρια. Για ευνόητους λόγους, βέβαια, δεν έγινε γνωστό το ακριβές σημείο όπου εντοπίστηκε.

Μια τόσο μεγάλη και σπάνια τρούφα όπως αυτή καταλήγει συνήθως σε υπερπολυτελή εστιατόρια ή βγαίνει σε δημοπρασία για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Κάποιες, μάλιστα, έχουν πουληθεί ακόμη και αντί 330.000 δολαρίων! Κάτι αντίστοιχο επιθυμούν τόσο ο κ. Πλεσιώτης όσο και το μουσείο, ο διευθυντής του οποίου Νίκος Πάλλας ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το σημαντικό αυτό εύρημα αποδεικνύει για άλλη μία φορά τον πολυποίκιλο πλούτο που διαθέτει η χώρα. «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η τρούφα αυτή θα καταλήξει σε πλειστηριασμό, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου κάποιου οργανισμού» είπε.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ