Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Η «Espresso» τσάκωσε τους οδηγούς-γαϊδούρια στους δρόμους της Αθήνας

❱❱ Αγνοούν επιδεικτικά τις απαγορεύσεις και παρκάρουν όπου βρουν: Σε διαβάσεις πεζών, θέσεις στάθμευσης και ράμπες αναπήρων μέχρι και σε εισόδους πολυκατοικιών ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ • Από τον Κώστα Στάμου

Σε έναν άτυπο διαγωνισμό… παραβάσεων του ΚΟΚ επιδίδονται καθημερινά χιλιάδες οδηγοί, οι οποίοι σταθμεύουν τα οχήματά τους όπου βρουν στο κέντρο της Αθήνας, αγνοώντας επιδεικτικά τις απαγορεύσεις, με αποτέλεσμα το ιστορικό κέντρο να μετατρέπεται σε πάρκινγκ ασυδοσίας. 

Διαβάσεις πεζών, θέσεις στάθμευσης αναπήρων, ράμπες για τα ΑμεΑ, είσοδοι πολυκατοικιών και χώροι φορτοεκφόρτωσης αποτελούν τα κατεξοχήν σημεία στάθμευσης των «γαϊδάρων» της Αθήνας. Και ενώ η Δημοτική Αστυνομία κόβει τη μια κλήση μετά την άλλη, οι πεζοί υποχρεώνονται να κάνουν… παρκούρ για να περπατήσουν στην πρωτεύουσα!

f1 12

Το «σαφάρι» του παρκαρίσματος στο κέντρο αρχίζει από το πρωί και τις ώρες αιχμής, όταν οι βιαστικοί Αθηναίοι σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους σε κεντρικούς δρόμους παρά τις απαγορευτικές πινακίδες, προκαλώντας σε αρκετές περιπτώσεις κυκλοφοριακό κομφούζιο. Μόνο σπάνιο δεν είναι, εξάλλου, το φαινόμενο των αστικών λεωφορείων που μπλοκάρονται από Ι.Χ. τα οποία είναι σταθμευμένα πάνω σε στροφές.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η οδός Πατριάρχου Ιωακείμ στο Κολωνάκι, όπου οι δύο λωρίδες κυκλοφορίας γίνονται μισή και για να στρίψει κάποιος στους κάθετους δρόμους θα χρειαστεί… σλάλομ ανάμεσα στα δεκάδες παρκαρισμένα Ι.Χ. Ελάχιστα μέτρα πιο πάνω, στην οδό Αναγνωστοπούλου, οι «επαγγελματίες» παρκαδόροι εφαρμόζουν τη μέθοδο του διπλοπαρκαρίσματος και οι φαναρτζήδες… τρίβουν τα χέρια τους για τους σπασμένους καθρέφτες των οχημάτων που παλεύουν να διασχίσουν δρόμο με πλάτος ενάμισι μέτρο.

f3 15

Οι «γάιδαροι» της Αθήνας ανακαλύπτουν θέσεις πάρκινγκ και στους χώρους φορτοεκφόρτωσης των καταστημάτων, την ώρα που τα μαγαζιά είναι ανοιχτά και οι περισσότεροι επιχειρηματίες ανεφοδιάζουν τις αποθήκες τους.

«Δεν κλείνουν μόνο τον χώρο όπου φορτώνουμε. Παρκάρουν όπου θέλουν. Ενα δράμα! Υπάρχουν και περιστατικά που παρκάρουν στην είσοδο του καταστήματος, μπροστά στη βιτρίνα», λέει στην «Espresso» ο Δημοσθένης Αποστολάκος, που έχει κατάστημα ρούχων στην οδό Αγίου Μάρκου.

Δημοφιλή σημεία

Μια οδός που, αν και πεζόδρομος, κατέχει τη δεύτερη θέση στις παραβάσεις παράνομης στάθμευσης (!), με την Πατριάρχου Ιωακείμ να κρατά τα πρωτεία στην αυθαιρεσία, σύμφωνα με στοιχεία του Δήμου Αθηναίων.

f7 2

Το βράδυ τα δημοφιλή σημεία για στάθμευση είναι συνήθως οι διαβάσεις των πεζών και οι ράμπες των αναπήρων, μια και στο μυαλό των ασυνείδητων οδηγών αυτοί οι άνθρωποι δεν… βγαίνουν βόλτα στη νυχτερινή Αθήνα! Αγαπημένες καβάτζες για τους Αθηναίους οδηγούς που κυκλοφορούν τη νύχτα στο κέντρο παραμένουν η οδός Καλαμιώτου και η οδός Ευαγγελιστρίας, οι οποίες από γραφικοί πεζόδρομοι έχουν μετατραπεί σε απέραντα γκαράζ.

Κατεβαίνοντας προς το Μοναστηράκι, οι ξενύχτες οδηγοί ξεπερνούν κάθε όριο και σταθμεύουν τα οχήματά τους ακόμη και σε διασταυρώσεις στου Ψυρρή, αποκλείοντας έτσι τη γειτονιά.

f6 7

Τα βραβεία παράνομου παρκαρίσματος, ωστόσο, κερδίζουν επάξια όσοι αφήνουν τα αυτοκίνητά τους μπροστά από τις εισόδους πολυκατοικιών περιμετρικά της πλατείας Αγίας Ειρήνης, ενώ βραβείο καινοτόμου στάθμευσης αξίζει και ο «γάιδαρος» που σκέφτηκε να φράξει με το αμάξι του την είσοδο του… μετρό στο Μοναστηράκι!

Διαβάστε παρακάτω τη συνέχεια

offer

500.000 παραβάσεις ετησίως

«Το σύνολο των παραβάσεων στα όρια του Δήμου Αθηναίων ξεπερνά ετησίως τις 500.000, μαζί με τις κλήσεις της Τροχαίας, οι οποίες είναι περίπου 40.000» αποκαλύπτει στην «Espresso» ο αντιδήμαρχος Κέντρου Πόλης και Δημοτικής Αστυνομίας της Αθήνας Ανδρέας Βαρελάς και χρίζει «πρωταθλήτριες» στην παράνομη στάθμευση για τη διετία 2016-2017 την οδό Πατριάρχου Ιωακείμ και τον πεζόδρομο της Αγίου Μάρκου.

f4 13

Παράλληλα, επισημαίνει ότι οι Αθηναίοι οδηγοί δεν πτοήθηκαν ούτε από τις «δαγκάνες», καθώς ήδη το πρώτο εξάμηνο που εφαρμόζεται το μέτρο οι δημοτικοί αστυνομικοί έχουν μπλοκάρει τους τροχούς 650 οχημάτων τα οποία είχαν σταθμεύσει παράνομα.

«Οι δαγκάνες μπαίνουν σε ακραίες περιπτώσεις, όταν κάποιος κλείνει μια γωνία και εμποδίζει την κυκλοφορία ή όταν κλείνει μια ράμπα για τα ΑμεΑ» προσθέτει ο κ. Βαρελάς και εκτιμά ότι ως το τέλος του έτους τα οχήματα που θα πιάσουν οι «δαγκάνες» θα ξεπεράσουν τα 1.000.

f8 1

Με το συνολικό ποσό των κλήσεων που κόβονται καθημερινά για παράνομη στάθμευση να αποτελεί μέρος του ΑΕΠ της χώρας και τις «δαγκάνες» να μη σταματούν τους ασυνείδητους οδηγούς, η κόντρα ανάμεσα σε «γαϊδάρους» και πεζούς, ΑμεΑ και καταστηματάρχες, βγάζει προς το παρόν νικητές τους πρώτους.

Και καθιστά την κυκλοφορία στους δρόμους της Αθήνας προνόμιο για όσους βιάζονται να παρκάρουν και αρνούνται να πληρώσουν για μια θέση σε πάρκινγκ.

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΚΑΙ ΑΦΜ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΛΗΣΕΙΣ

Σε αυστηροποίηση των μέτρων για όσους δεν πληρώνουν τις κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας που βρίσκουν στο παρμπρίζ των αυτοκινήτων τους προχωρεί ο Δήμος της Αθήνας. Οπως διευκρινίζει στην «Espresso» ο αντιδήμαρχος Κέντρου Πόλης και Δημοτικής Αστυνομίας της Αθήνας Ανδρέας Βαρελάς, οι παραβάτες που δεν πληρώνουν τις κλήσεις για παράνομη στάθμευση θα καλούνται για ρύθμιση των οφειλών τους. Ανάλογα με το ύψος της οφειλής, ο δήμος θα μπορεί να δεσμεύει ποσά από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους καθώς και τους ΑΦΜ των υπόχρεων.

f5 6

«Υπάρχει η δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών από κλήσεις με δόσεις και με παράλληλη αφαίρεση των προσαυξήσεων. Αν η οφειλή δεν τακτοποιείται, τότε ο δήμος μπορεί να δεσμεύει τα ποσά από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των οφειλετών αλλά και τους ΑΦΜ τους στην Εφορία» τονίζει ο κ. Βαρελάς και ξεκαθαρίζει ότι ουδέποτε ο Δήμος Αθηναίων έχει προχωρήσει σε κατάσχεση ακινήτων για οφειλές από κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας.

{{-PCOUNT-}}31{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...