Παράταση για τις κάρτες ηλεκτρονικού εισιτηρίου

❱❱ Παράταση ως τις 5 Νοεμβρίου έδωσε το υπουργείο Υποδομών για την έκδοση προσωποποιημένων καρτών ηλεκτρονικού εισιτηρίου… … όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος πρόσθεσε ότι η παράταση θα κρατήσει ενδεχομένως ως τις 15 του ερχόμενου μήνα για όσους θα λάβουν προσωποποιημένες επιδοτούμενες κάρτες, δηλαδή δικαιούνται δωρεάν μετακίνηση ή έκπτωση στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ο κ. Σπίρτζης ζήτησε συγγνώμη από τους πολίτες για την πρωτοφανή ταλαιπωρία που υφίστανται και απέδωσε τις καθυστερήσεις στην εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου σε κυκλώματα που διακινούσαν πλαστά εισιτήρια εντός και εκτός Αττικής, αλλά και σε θεσμικούς λόγους της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Εκτίμησε, ωστόσο, ότι δεν θα χρειαστεί να δοθεί άλλη παράταση, καθώς εκδίδονται 10.000 κάρτες την ημέρα. Για την έκδοση της προσωποποιημένης κάρτας πρέπει να ακολουθηθεί η εξής διαδικασία:

Βήμα 1: Προετοιμασία φακέλου μεγέθους Α4 με φωτοτυπία της υπάρχουσας μηνιαίας κάρτας με μηνιαίο κουπόνι (έτους 2017), φωτοτυπία εγγράφου που πιστοποιεί τον αριθμό ΑΜΚΑ, πρόσφατη φωτογραφία τύπου διαβατηρίου ή ταυτότητας, εκτύπωση του Εντύπου Προσωποποίησης με QR Code από το athenacard.gr.

Βήμα 2: Αναγραφή στοιχείων επί του φακέλου.

Βήμα 3: Ο φάκελος παραδίδεται ανοικτός σε οποιοδήποτε σταθμό των γραμμών 1, 2, 3 του μετρό.

Βήμα 4: Αποστολή του φακέλου στη διεύθυνση επιλογής των επιβατών. Ο φάκελος με την προσωποποιημένη κάρτα χωρίς κόμιστρο και τα λοιπά στοιχεία αποστέλλονται ταχυδρομικά στη διεύθυνση που αναγράφηκε στον φάκελο.

Βήμα 5: Φόρτιση προσωποποιημένης κάρτας με προϊόντα κομίστρου, καθώς δεν είναι φορτισμένη με κόμιστρο.

Οι επιβάτες πηγαίνουν σε οποιοδήποτε Αυτόματο Μηχάνημα Επαναφόρτισης Καρτών ή στην ιστοσελίδα www.athenacard.gr και φορτίζουν την προσωποποιημένη κάρτα με όποιο προϊόν επιθυμούν, σύμφωνα με οδηγίες που εσωκλείονται στον φάκελο που έλαβαν.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ