Συγκόλληση χεριού στο ΚΑΤ

❱❱ Ακρωτηριασμένη 20χρονη ξανά αρτιμελής χάρη στην «dream team» του νοσοκομείου

Ξανά αρτιμελής, χάρη στην «dream team» του ΚΑΤ, είναι μια 20χρονη, που υπέστη ακρωτηριασμό στο χέρι, λίγο πάνω από τον αγκώνα, ύστερα από τροχαίο ατύχημα στο Ηράκλειο Κρήτης! 

Η επιτυχημένη συγκόλληση χεριού, η οποία πραγματοποιήθηκε από τους εξειδικευμένους χειρουργούς του ΚΑΤ, έρχεται να προστεθεί στις χιλιάδες επιτυχίες που έχει να επιδείξει το θεραπευτήριο στον τομέα της μικροχειρουργικής άνω άκρων.

«Στις 25 Οκτωβρίου συγκολλήθηκε με επιτυχία στο Νοσοκομείο ΚΑΤ το χέρι 20χρονης που ήρθε με αεροδιακομιδή από το Ηράκλειο Κρήτης ύστερα από τροχαίο και αφού είχε ακρωτηριαστεί πλήρως λίγο πάνω από τον αγκώνα. Πρόκειται για ιδιαίτερα σημαντικό ιατρικό επίτευγμα, προϊόν συνεργασίας του Τμήματος Χεριού – Μικροχειρουργικής – Ανω Ακρου, με διευθυντή τον Σαράντη Σπυρίδωνος και του Τμήματος Αγγειοχειρουργικής, με συντονιστή διευθυντή τον Χρυσόστομο Μαλτέζο. Η διοίκηση του ΚΑΤ συγχαίρει θερμά όλους τους συντελεστές της επιτυχίας, χειρουργούς, αναισθησιολόγους, το υπόλοιπο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του χειρουργείου και της ΜΕΘ, καθώς βέβαια και το ΕΚΑΒ» αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν, που υπογράφει ο διοικητής του ΚΑΤ Νικόλαος Κοντοδημόπουλος.

Εμπειρία

Το ΚΑΤ έχει παράδοση και μεγάλη εμπειρία στην αντιμετώπιση σύνθετων και δύσκολων τραυματολογικών περιστατικών, ενώ επιτυχίες σαν και αυτή της 20χρονης αναδεικνύουν και αποδεικνύουν τις μεγάλες δυνατότητες του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Η κλινική των θαυμάτων, το Τμήμα Χεριού – Μικροχειρουργικής – Ανω Ακρου του ΚΑΤ, λειτουργεί από το 1986, την ίδρυσε ο δρ Νικόλαος Δαούτης και κάθε χρόνο αντιμετωπίζει πάνω από 2.200 ακρωτηριασμούς.

Οι εξειδικευμένοι χειρουργοί καλούνται να αναλαμβάνουν ανθρώπους που έχουν χάσει χέρια, πόδια και δάχτυλα σε εργατικά ή άλλα ατυχήματα και πολλοί από αυτούς τους ασθενείς όχι μόνο δεν μένουν ανάπηροι, αλλά μπορούν ακόμα και να εργαστούν.

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι χειρουργοί καλούνται να απεγκλωβίσουν χέρια και δάχτυλα παγιδευμένα μέσα σε μηχανές του κιμά, παγοκόφτες, λαχανοκόφτες, πρέσες, κυλίνδρους και άλλα μηχανήματα, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις που χρειάζονται ακόμη και τη βοήθεια της Πυροσβεστικής για να κόψουν ένα μηχάνημα.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ