Ερευνα-σοκ: Οι εξωγήινοι μοιάζουν με τους ανθρώπους

❱❱ Ανατρεπτική έρευνα από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για τους… επισκέπτες από το Διάστημα ΑΠΟ ΤΗΝ
ΑΛΕΞΙΑ ΚΟΣΙΝΑ 

Με τι μοιάζουν οι εξωγήινοι; Είναι σαν μικρά πράσινα ανθρωπάκια ή σαν Avatar; Απάντηση στο φλέγον για πολλούς μελετητές της ζωής «εκεί έξω» ερώτημα δίνουν ερευνητές του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, οι οποίοι πιστεύουν πως οι εξωγήινοι είναι όπως οι γήινοι.

Το βασικό επιχείρημα των επιστημόνων είναι ότι και οι ξένες μορφές ζωής υπάκουσαν στη θεωρία της εξέλιξης, για να είναι ισχυρότερες με την πάροδο του χρόνου. Οπότε το πιο πιθανό είναι να μας μοιάζουν. Πιθανό είναι επίσης να κυμαίνονται από όντα με βασική κυτταρική δομή μέχρι και μορφές με περίπλοκη σωματική δόμηση και σκέλη.

Οπως διευκρινίζει ο Σαμ Λέβιν, επικεφαλής της μελέτης, «έχουμε μόνο ένα παράδειγμα ζωής: τη ζωή στη Γη. […] Οι προσεγγίσεις της αστροβιολογίας στο παρελθόν, της επιστήμης που μελετά τη ζωή στον κόσμο, βασίστηκαν σε ό,τι βλέπουμε στη Γη και σε όσα γνωρίζουμε για τη χημεία, τη γεωλογία και τη φυσική για να κάνουμε προβλέψεις για τους εξωγήινους». Προσθέτει δε ότι στη δική τους μελέτη «προσφέρουν μια εναλλακτική προσέγγιση», που είναι η χρήση της θεωρίας της εξέλιξης ως εργαλείο προβλέψεων που είναι ανεξάρτητες από τις λεπτομέρειες που επηρέασαν τα χαρακτηριστικά της εξέλιξης των ειδών στον πλανήτη μας.

Οι μεταλλάξεις συμβαίνουν όταν μια ομάδα οργανισμών εξελίσσεται σε οργανισμούς ανώτερου επιπέδου, όπου τα κύτταρα γίνονται πολυκυτταρικοί οργανισμοί, κυρίως λόγω χρόνου ή εμφάνισης ακραίων συνθηκών που απαιτούν πολύπλοκες βελτιώσεις. Το ίδιο μπορεί να έχει συμβεί και για τα εξωγήινα όντα στους πλανήτες που αναπτύσσονται. Αρα, όπως υποστηρίζει, ο κ. Λέβιν, «μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει ένα επίπεδο προβλεψιμότητας στην εξέλιξη, που θα τους έκανε να μοιάζουν με εμάς». Οπως και με τους ανθρώπους, πιστεύουμε ότι αποτελούνται από μια ιεραρχία οντοτήτων, που όλοι συνεργάζονται για να παραγάγουν έναν νέο οργανισμό, θα υπάρχουν μηχανισμοί για την εξάλειψη των συγκρούσεων μεταξύ των οργανισμών, τη συνεργασία και τη διατήρησή τους στους δυνητικά εκατοντάδες χιλιάδες κατοικήσιμους πλανήτες του γαλαξία μας». Ωστόσο, όσον αφορά την εμφάνιση, οι επιστήμονες δεν μπορούν να πουν με σιγουριά «αν περπατούν όρθιοι, σε δύο πόδια ή έχουν μεγάλα πράσινα μάτια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δεν γνωρίζαμε καν τη σχέση τους κι όμως είναι παντρεμένοι με παιδιά

Αυτό το ζευγάρι είναι χαμηλών τόνων και πολλοί δεν γνώριζαν πως είναι μαζί και μάλιστα παντρεμένο με δύο παιδιά!

Κεφαλονιά: Η μητέρα της 19χρονης Μυρτώς «σπάει» τη σιωπή της – Δείτε όσα κατέθεσε

Την περασμένη Πέμπτη η μητέρα της 19χρονης Μυρτώς που πέθανε στην Κεφαλονιά μετά από υπερβολική δόση ναρκωτικών κατέθεσε όσα γνώριζε.

Πρωταγωνίστρια που πήρε πρόσφατα διαζύγιο μετά από 17 χρόνια έκανε έξοδο με τον νεαρό σύντροφό της

Η ηθοποιός ερωτεύτηκε ξανά και μάλιστα έναν άντρα αρκετά νεότερό της και συνάδελφό της, τον

Νέος έρωτας στην ελληνική σόουμπιζ! Γνωστός παρουσιαστής ερωτευμένος με εντυπωσιακή ηθοποιό!

Νέος έρωτας στην ελληνική σόουμπιζ! Γνωστός παρουσιαστής είναι ζευγάρι με όμορφη ηθοποιό

Πέθανε η αδελφή του Τόνυ Μαυρίδη

Δυσκόλες ώρες αντιμετωπίζει ο  Τόνυ Μαυρίδης.Ο μουσικός παραγωγός έχασε...

Ζευγάρι ηθοποιών παντρεύτηκε στα κρυφά – Ερωτεύτηκε στα γυρίσματα πετυχημένης σειράς

Εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος που οδήγησε σε γάμο!

Πέθανε η αδελφή του Νότη Σφακιανάκη

Δύσκολες ώρες περνά τις τελευταίες ώρες ο Νότης Σφακιάνακης.Ο...

Τρελά ερωτευμένος ο Φοίβος Παπαδάκης – Η φωτό με τη σύντροφό του

Ο Φοίβος Παπαδάκης πόζαρε αγκαλιά με τη σύντροφό του, Αλίκη Μαρία Νούση.