Και εγένετο το Jason – Antigone!

❱❱ Πρεμιέρα για το νέο νομοσχέδιο με την υπόθεση του φοιτητή που επιθυμεί να έχει ουδέτερο γένος ΑΠΟ ΤΟΝ
ΚΩΣΤΑ ΣΤΑΜΟΥ

Πρεμιέρα στα νομικά χρονικά της χώρας έκανε το πρωί της Τετάρτης το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου, με τον 32χρονο Ιάσονα που έχει προσθέσει στο ανδρικό όνομά του το θηλυκό «Αντιγόνη», να επιλέγει με αυτό τον τρόπο να μην ανήκει σε κανένα από τα δύο φύλα.

f3 19Ο 32χρονος μεταπτυχιακός φοιτητής κατέθεσε αίτηση προς το Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου, με την οποία ζητεί να του αναγνωριστεί η άφυλη ταυτότητα, επωφελούμενος του σχετικού νομοσχεδίου που ψηφίστηκε πριν από έναν μήνα.

Με την επικύρωση της αίτησης από το δικαστήριο θα μπορεί να αυτοπροσδιορίζεται ως το Jason – Antigone. Δηλαδή, ως ουδέτερο γένος, όπως δήλωσε βγαίνοντας από τη δικαστική αίθουσα ότι υπονοεί το άτομο «Jason – Antigone».

«Θα αρχίσει ο κόσμος να καταλαβαίνει την αντωνυμία που χρησιμοποιώ, την ουδέτερη αντωνυμία, ότι δεν είναι σωστό να με αποκαλεί άνδρα ή γυναίκα» υποστηρίζει ο Jason – Antigone και εύχεται η δική του υπόθεση να αποτελέσει την αρχή ώστε στο μέλλον να μην αποδίδεται φύλο και θρησκεία στα νεογέννητα παιδιά!

«Εγώ προσωπικά δεν βιώνω κανένα από τα δύο φύλα. Το φύλο είναι μια κοινωνική κατασκευή. Ακόμη και βιολογικά δεν υπάρχουν δύο φύλα! Κάθε άνθρωπος είναι και διαφορετικό φύλο, ποσόστωση ορμονών. Πόσο μάλλον κοινωνικά» υποστηρίζει ο 32χρονος μεταπτυχιακός φοιτητής και διευκρινίζει ότι το αίτημά του για την ταυτότητα φύλου είναι άσχετο με τις σεξουαλικές προτιμήσεις του.

Ακτιβιστής

Ως μάρτυρας στην υπόθεση του Jason – Antigone, κατέθεσε ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος, ο οποίος υπεραμύνθηκε της επιλογής όσων νιώθουν όπως ο 32χρονος και ζητούν να ζήσουν αξιοπρεπώς μακριά από το δίπολο αρσενικό – θηλυκό.

«Ενας άνθρωπος συμφιλιωμένος με τον εαυτό του μπορεί να αναπτύξει την προσωπικότητά του ελεύθερα ως ελεύθερος πολίτης, σε μια κοινωνία ανθρώπων που καταλαβαίνουν» δήλωσε από την πλευρά του ένας από τους πιο παλιούς ακτιβιστές της LGTB κοινότητας, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το δεδικασμένο που δημιουργήθηκε από το Jason – Antigone.

Για μια ιστορική ημέρα, που θα ανοίξει τον δρόμο στα άτομα που νιώθουν διαφορετικά από το φύλο που αναγράφεται στην ταυτότητά τους, έκανε λόγο και ο δικηγόρος του Jason – Antigone, Βασίλης Σωτηρόπουλος.

Παράλληλα, αποκάλυψε πως η επιλογή του συγκεκριμένου δικαστηρίου μόνο τυχαία δεν ήταν, καθώς το Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου είχε εκδώσει απόφαση για αλλαγή φύλου πολύ πριν ψηφιστεί το νομοσχέδιο που άναψε φωτιές στη Βουλή τον προηγούμενο μήνα. Η απόφαση αναμένεται σε περίπου 15 ημέρες.

offer

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ