Σοκ! Έκρηξη των κρουσμάτων παιδοφιλίας στην Ελλάδα

❱❱ Το διαδίκτυο και η αλματώδης ανάπτυξη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης τα τελευταία χρόνια έχουν λειτουργήσει σαν το καλύτερο λίπασμα για την έξαρση της παιδοφιλίας. Οι αριθμοί σοκάρουν όταν, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, μέσα στο αχανές ίντερνετ παραμονεύουν περίπου 750.000 παιδόφιλοι και 4.000.000 ιστοσελίδες διαθέτουν υλικό παιδικής πορνογραφίας, με αποτέλεσμα τα παιδιά-θύματα των κυκλωμάτων να φτάνουν τα 100.000! Και στην Ελλάδα παρατηρείται έκρηξη κρουσμάτων παιδοφιλίας και παιδικής πορνογραφίας, αφού τα τελευταία 10 χρόνια έχουν καταγραφεί 1.824 περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

Ιδιαίτερα το 2016 οι καταγγελίες ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο και αφορούσαν αποπλάνηση και απόπειρα ασέλγειας σε βάρος παιδιών. Φυσικά, δεν καταγράφεται επίσημα κάθε υπόθεση γιατί πολλά στόματα μένουν κλειστά, έτσι οι Αρχές υπολογίζουν ότι ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος.

Οι ειδικοί της ΕΛ.ΑΣ. συχνά επισημαίνουν τους κινδύνους, καθώς πολλά παιδιά συνομιλούν μέσω social media με άτομα άγνωστα, που χρησιμοποιούν ψεύτικα προφίλ και έχουν σκοπό αφενός να αποσπάσουν φωτογραφίες και βίντεο, αφετέρου να καταφέρουν να έρθουν σε επαφή με το παιδί που έχουν βάλει στο στόχαστρο.Οι παιδόφιλοι, αφού χτίσουν σχέση εμπιστοσύνης με το παιδί, χρησιμοποιούν τα βαριά όπλα του εκβιασμού και του εκφοβισμού προκειμένου να ικανοποιήσουν τις αρρωστημένες ορέξεις τους. Μοναδική άμυνα, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι ο αυστηρός γονικός έλεγχος και φυσικά το παιδί να πειστεί να μιλά για ό,τι περίεργο συναντά στους αχανείς διαδρόμους του διαδικτύου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Κρουαζιερόπλοιο με δώδεκα κρούσματα σε μέλη του πληρώματος

Σε αγωνιώδη περιπέτεια εξελίσσεται μια ειδυλλιακή κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά, αφού...

Δουλέμποροι με «βιτρίνα» τέσσερις ΜΚΟ! Τσάκωσαν 35 αλλοδαπούς και για κατασκοπεία!

Από τη Νάντια Αλεξίου Με προκάλυμμα την υποτιθέμενη αλληλεγγύη και με «ασπίδα»...

Ανανεώστε το σαλόνι σας με διαχρονικής ποιότητας και αντοχής έπιπλα!

Κάθε μέρα η παραμονή σας στο σαλόνι είναι πολύωρη, ειδικά αν...

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ξανά στην προεδρία του ΣΑΦΕΕ

Η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου αποφάνθηκε τη συνέχιση των...

Εστία Επενδυτική: Ασφαλιστικά μέτρα για τον τρόπο που επελέγησαν τα Μ.Μ.Ε. της «λίστας Πέτσα»

Kαταθέσαμε σήμερα ασφαλιστικά μέτρα για τον τρόπο που επελέγησαν  τα Μ.Μ.Ε., ...