Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει...

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Πέννες με πέστο βασιλικού από τον Τίμο Ζαχαράτο

Ο Τίμος Ζαχαράτος ετοίμασε στην κουζίνα της εκπομπής «Πάμε...

Μέσα σε μία εβδομάδα έχουν γίνει ήδη 41 καταγγελίες για ενδοσχολική βία...

Σοβαρές αλλαγές στα σχολεία, που θα οδηγήσουν στην ισχυροποίηση...

Αποτύπωμα στη σκανδάλη της καραμπίνας δείχνει ότι ο 36χρονος σκότωσε τη...

Επιβεβαιώθηκε η δολοφονία της 63χρονης γυναίκας από τον ίδιο...

Ο «νόμος της ζούγκλας» στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο

❱❱ Παρέμβαση της Εισαγγελίας μετά τον προπηλακισμό εθελοντή ΑμεΑ στον χώρο του ιδρύματοςΣε μείζονα εστία ανομίας, όπου οι κανόνες και οι αρχές της συντεταγμένης Πολιτείας έχουν αντικατασταθεί από το «face control» και τον «νόμο της ζούγκλας» από ορισμένους αυτόκλητους «αστυνομικούς» φυσιογνωμιών, μεταβάλλεται αργά αλλά σταθερά το κτιριακό συγκρότημα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, η γνωστή παλαιότερα ως ΑΣΟΕΕ, στην Πατησίων, προκαλώντας την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Μέσα σε διάστημα μόλις λίγων εβδομάδων καταγράφηκαν δύο σοβαρά κρούσματα βίαιης συμπεριφοράς και προπηλακισμών κατά πολιτών μέσα στον χώρο του πανεπιστημιακού ιδρύματος και μάλιστα χωρίς να είναι δυνατή η παρέμβαση της Αστυνομίας, εξαιτίας του νόμου για το πανεπιστημιακό άσυλο. Η διοίκηση του ιδρύματος δείχνει αδύναμη να διαχειριστεί αυτή την κατάσταση βίας και ανομίας μέσα στις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου.

Το νέο περιστατικό βίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο κατήγγειλε, βέβαια, η διοίκηση του ιδρύματος. Σύμφωνα με ανακοίνωση: «Την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017 και ώρα περίπου 20.00 ομάδα νεαρών επιτέθηκε και τραυμάτισε άτομο που αποχωρούσε εκείνη την ώρα από το αναγνωστήριο της βιβλιοθήκης του πανεπιστημίου. Διοικητική υπάλληλος του ιδρύματος, που επιχείρησε να αποτρέψει τη βίαιη αυτή ενέργεια, δέχτηκε και η ίδια επίθεση από την ίδια ομάδα. Η πρυτανεία καλεί όποιο μέλος της κοινότητας του ιδρύματος γνωρίζει οτιδήποτε γι’ αυτό το γεγονός να το γνωστοποιήσει στη διοίκηση του πανεπιστημίου, προκειμένου αυτή να προβεί στις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες για την προστασία του ιδρύματος και τον εντοπισμό και την τιμωρία των ενόχων».

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες εβδομάδες εθελοντής διεθνούς οργάνωσης που είναι ΑμεΑ και θα μιλούσε σε συνέδριο εντός του Οικονομικού Πανεπιστημίου προπηλακίστηκε άγρια από ομάδα νεαρών. Τα δύο περιστατικά, αυτό της περασμένης Τρίτης αλλά και ο βίαιος σωματικός προπηλακισμός ενός εθελοντή ΑμεΑ, προκάλεσαν την παρέμβαση της Δικαιοσύνης. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε τη διενέργεια έρευνας ζητώντας την αποκάλυψη των δραστών και των δύο καταγγελθέντων περιστατικών.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...