Τρανσέξουαλ θα μπορούν να κυοφορούν

❱❱ Μεταμόσχευση μήτρας σε άντρες που έγιναν στην… πορεία γυναίκες ΑΠΟ ΤΗΝ
ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

Το δώρο της μητρότητας θα μπορούν να απολαμβάνουν στο άμεσο μέλλον και οι άντρες, αφού, σύμφωνα με Αμερικανούς επιστήμονες, οι μεταμοσχεύσεις μήτρας θα τους επιτρέπουν να κυοφορούν και να φέρνουν στον κόσμο παιδιά με καισαρική τομή.

Οπως εξήγησε ο πρόεδρος της Αμερικανικής Εταιρίας Αναπαραγωγικής Ιατρικής Ρίτσαρντ Πόλσον, η κοινωνία θα πρέπει να προετοιμαστεί για την άφιξη των πρώτων παιδιών από τρανσέξουαλ μητέρες, καθώς η επιστήμη έχει προχωρήσει τόσο ώστε να επιτρέπει σε γυναίκες που ξεκίνησαν τη ζωή τους ως άντρες να υποβληθούν σε μεταμόσχευση μήτρας για να τεκνοποιήσουν. Σύμφωνα με τον Πόλσον, τα άτομα που έχουν υποβληθεί σε επεμβάσεις διόρθωσης φύλου θα θελήσουν αναπόφευκτα να επωφεληθούν από την πρόοδο της επιστήμης σε αυτόν τον τομέα.

Παρά το γεγονός ότι η μεταμόσχευση μήτρας αποτελεί μακρά και πολύπλοκη διαδικασία και μόνο ένας μικρός αριθμός γυναικών έχει υποβληθεί σε αυτήν μέχρι στιγμής, η τεχνογνωσία αναπτύσσεται σε ένα συνεχώς αυξανόμενο αριθμό κέντρων ανά τον κόσμο. Οπως υπογράμμισε άλλωστε ο Πόλσον, δεν υπάρχει ανατομικός λόγος που να καθιστά απαγορευτική τη μεταμόσχευση μήτρας σε τρανσέξουαλ γυναίκες. «Θα μπορούσε να γίνει ακόμα και αύριο» είπε χαρακτηριστικά.

Προκλήσεις

«Θα υπάρξουν επιπρόσθετες προκλήσεις, αλλά δεν βλέπω κανένα προφανές πρόβλημα που θα το απέκλειε. Προσωπικά υποπτεύομαι ότι θα υπάρξουν τρανσέξουαλ γυναίκες που θα θελήσουν να αποκτήσουν μήτρα και θα καταφύγουν στη μεταμόσχευση» πρόσθεσε ο Πόλσον, τονίζοντας ότι παρά το γεγονός πως υπάρχουν διαφορές στο σχήμα της λεκάνης ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες, υπάρχει χώρος για την εμφύτευση μήτρας και σε άντρες. Ο μόνος περιορισμός σε αυτή την περίπτωση θα είναι η γέννηση με καισαρική τομή αντί για φυσιολογικό τοκετό.

Από το 2014 έως σήμερα έχουν γεννηθεί τουλάχιστον πέντε παιδιά από γυναίκες που είχαν υποβληθεί σε μεταμόσχευση μήτρας σε μια σειρά επεμβάσεων στη Σουηδία. Βρετανοί επιστήμονες προειδοποιούν, ωστόσο, ότι είναι ανήθικη η πρόκληση εγκυμοσύνης σε τρανσέξουαλ γυναίκα, λόγω των κινδύνων που ελλοχεύουν για την υγεία του εμβρύου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Κρουαζιερόπλοιο με δώδεκα κρούσματα σε μέλη του πληρώματος

Σε αγωνιώδη περιπέτεια εξελίσσεται μια ειδυλλιακή κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά, αφού...

Δουλέμποροι με «βιτρίνα» τέσσερις ΜΚΟ! Τσάκωσαν 35 αλλοδαπούς και για κατασκοπεία!

Από τη Νάντια Αλεξίου Με προκάλυμμα την υποτιθέμενη αλληλεγγύη και με «ασπίδα»...

Ανανεώστε το σαλόνι σας με διαχρονικής ποιότητας και αντοχής έπιπλα!

Κάθε μέρα η παραμονή σας στο σαλόνι είναι πολύωρη, ειδικά αν...

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ξανά στην προεδρία του ΣΑΦΕΕ

Η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου αποφάνθηκε τη συνέχιση των...

Εστία Επενδυτική: Ασφαλιστικά μέτρα για τον τρόπο που επελέγησαν τα Μ.Μ.Ε. της «λίστας Πέτσα»

Kαταθέσαμε σήμερα ασφαλιστικά μέτρα για τον τρόπο που επελέγησαν  τα Μ.Μ.Ε., ...