«Άρωμα» ISIS σε σπείρα που έφτιαχνε και «έσπρωχνε» πλαστά έγγραφα

❱❱ Συναγερμό στις αστυνομικές υπηρεσίες της Ευρώπης σήμανε η επιτυχία της Ασφάλειας Αττικής να εξαρθρώσει σε συνεργασία με τη Europol δαιδαλώδες κύκλωμα που πλαστογραφούσε έγγραφα…… για τη νομιμοποίηση παράτυπων μεταναστών, καθώς εκφράζονται έντονοι φόβοι ότι μεταξύ των χιλιάδων που τα χρησιμοποίησαν είναι και μαχητές του Ισλαμικού Κράτους!

Τα πλαστά έγγραφα του κυκλώματος είναι άριστης ποιότητας και οι αρμόδιοι αξιωματικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο πολλά από αυτά να κατέληξαν στα χέρια ισλαμιστών, οι οποίοι εγκατέλειψαν τη Συρία και το Ιράκ όταν κατέρρευσε το μέτωπο των μαχών και κατέφυγαν στην Ευρώπη, με σκοπό να βρουν νέα πεδία δράσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο από την ΕΛ.ΑΣ. όσο και από τις αστυνομίες κρατών-μελών της Ε.Ε. διεξάγεται πλέον παράλληλη έρευνα για να διαπιστωθεί εάν μέσω του συγκεκριμένου κυκλώματος έχουν διακινηθεί ακραίοι ισλαμιστές σε χώρες της γηραιάς ηπείρου. Για τον λόγο αυτό, οι ειδικοί στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. έχουν εντείνει τις προσπάθειές τους να βγάλουν τα ψηφιακά στίγματα από τους εκτυπωτές και τους υπολογιστές που χρησιμοποιούσε το κύκλωμα στα τρία εργαστήρια τα οποία είχε στήσει στο κέντρο της Αθήνας.

Αν βρεθούν αξιοποιήσιμα στοιχεία, θα σταλούν άμεσα στη βάση δεδομένων της Europol ώστε να εξεταστούν σε σύγκριση με τα ταξιδιωτικά έγγραφα που είχαν στην κατοχή τους άτομα τα οποία ενεπλάκησαν σε αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη. Ετσι, θα διαπιστωθεί αν το κύκλωμα είχε «πελάτες» και εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους, τους οποίους τροφοδοτούσε με νομιμοφανή πλαστά έγγραφα.

Στην Ελλάδα συνελήφθησαν συνολικά 20 άτομα, τα περισσότερα Αλβανοί και υπήκοοι Μπανγκλαντές, ενώ στα χέρια των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος υπάρχουν σαφή στοιχεία ότι πίσω από το κύκλωμα βρίσκεται Ελληνας ο οποίος έχει καταδικαστεί για παρόμοια αδικήματα στο παρελθόν. Μάλιστα, σύμφωνα με πηγές, οι έμπειροι αστυνομικοί έχουν σοβαρές ενδείξεις για ορισμένους από τους Αλβανούς που συμμετείχαν στο κύκλωμα ότι έχουν σχέση με παρακρατικές εθνικιστικές οργανώσεις που οραματίζονται τη «μεγάλη Αλβανία» και δρουν στα Βαλκάνια. Ωστόσο, οι ενδείξεις αυτές χρήζουν περαιτέρω έρευνας.

Το κύκλωμα είχε εγκαταστήσει τρία υπερσύγχρονα εργαστήρια πλαστογράφησης εγγράφων στις περιοχές του Νέου Κόσμου, της πλατείας Κολιάτσου και του Παγκρατίου, ενώ στις μεταξύ τους συνομιλίες χρησιμοποιούσαν κωδικούς. Συγκεκριμένα, τα πλαστά διαβατήρια τα ονόμαζαν «κάρτες» ή «Τ», τα διπλώματα οδήγησης στη Ζώνη Σένγκεν τα ονόμαζαν «οδηγούς», τις άδειες παραμονής «αυτοκόλλητα» και τις σφραγίδες «λουλούδια» ή… «πατάτες»!

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ