Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τρίτη 23 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πριν αρχίσετε να εκνευρίζεστε με τις υποδείξεις των...

Ελένη Φουρέιρα – Αλμπέρτο Μποτία: Ετοιμασίες για βάφτιση του μικρού

Ηταν το μεσημέρι της 7ης Φεβρουαρίου του 2023 όταν...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Κώστας Σλούκας στο PS Blog: «Συγκινητικό να τραγουδάνε οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού...

Αποκαλυπτικός ήταν ο Κώστας Σλούκας στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο PS Blog,...

«Παναγία μου, βοήθησε τον άρρωστο γιο μου!»

❱❱ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ Δεκάδες πιστοί προσκυνούν δακρυσμένοι την Αγία Ζώνη της Θεοτόκου ΑΠΟ ΤΟΝ
ΚΩΣΤΑ ΣΤΑΜΟΥ

Κατά χιλιάδες συρρέουν από το απόγευμα της Παρασκευής πιστοί από κάθε γωνία της Ελλάδας, αλλά και από το εξωτερικό, στην εκκλησία των Αγίων Αναργύρων, στη Νέα Ιωνία, προκειμένου να προσκυνήσουν την Αγία Ζώνη της Θεοτόκου που εκτίθεται στον ναό, επιζητώντας ένα θαύμα το οποίο θα βελτιώσει τη ζωή τους.

f3 0Ανθρωποι όλων των ηλικιών περιμένουν καρτερικά στην ουρά για να ασπαστούν το μοναδικό κειμήλιο από την επίγεια ζωή της Παναγίας και να ζητήσουν από τη Μεγαλόχαρη την ευλογία της, που θα ανακουφίσει τους ίδιους και τις οικογένειές τους από τις δοκιμασίες τις οποίες περνούν.

Το προσκύνημα της Αγίας Ζώνης έφθασε στην εκκλησία της Νέας Ιωνίας από τη Μονή Βατοπαιδίου όπου φυλάσσεται, με πρωτοβουλία του ηγούμενου Εφραίμ, και αποτελεί ήδη πόλο έλξης για χιλιάδες χριστιανούς, καθώς θεωρείται θαυματουργή για ανθρώπους οι οποίοι δίνουν τη μάχη με τον καρκίνο και με άλλες σοβαρές ασθένειες. Η Τίμια Ζώνη της Παναγίας θα παραμείνει για προσκύνημα στους Αγίους Αναργύρους έως τις 13 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Μητρόπολης Νέας Ιωνίας, αρχιμανδρίτη Ηλία Καρατζά, έως σήμερα έχουν προσέλθει για να προσκυνήσουν περίπου 20.000 πιστοί. Η «Espresso» βρέθηκε στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων και κατέγραψε την κατάνυξη των πιστών που περιμένουν για να προσκυνήσουν και να ζητήσουν τη χάρη της Παναγίας. Αρκετοί από τους προσκυνητές που περίμεναν στην ουρά έχουν ταξιδέψει πολλά χιλιόμετρα για να φτάσουν στην εκκλησία, μια και, όπως λένε, η wertreΑγία Ζώνη είναι ένα μοναδικό κειμήλιο για την Ορθοδοξία.

«Ηρθα να προσευχηθώ για τα παιδιά μου και τα παιδιά όλου του κόσμου»

Στην αναμονή για το προσκύνημα στην Αγία Ζώνη βρέθηκε και μια γυναίκα που περπατούσε με δυσκολία και υποβοηθούμενη με πατερίτσες.

Ταξίδεψε από τη Ρόδο για να προσκυνήσει τη Μεγαλόχαρη και να της ζητήσει να σώσει τον γιο της από την τύφλωση. Η Βίκυ Σιάφλα, παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, δεν δείχνει να χάνει την πίστη της.

«Η κόρη μου έχασε τον άνδρα της, ο γιος μου κινδύνεψε να χάσει το φως του και εγώ πήγα μέχρι τον άγιο Πέτρο και γύρισα, όταν έπαθα εγκεφαλικό. Τώρα είμαι σχεδόν ανάπηρη, αλλά έχω δυνατή πίστη, αυτή με κρατάει. Και ήρθα να προσευχηθώ στην Παναγία να έχει καλά τα παιδιά μου και τα παιδιά όλου του κόσμου» εξομολογείται στην «Espresso» η κυρία Βίκυ, η οποία λυγίζει μπροστά στο ιερό προσκύνημα. Φέρνει στη μνήμη της όλες τις κακουχίες που πέρασε και δακρύζει. Από συγκίνηση για τον πόνο που βίωσε, αλλά και από ικανοποίηση που η f5 k. eyaggelos patelisπίστη της την κράτησε όρθια. Θα ερχόταν να ζητήσει την ευλογία της Παναγίας ακόμη και τελείως ανάπηρη, όπως λέει, και ελπίζει η Αγία Ζώνη να κάνει το θαύμα της και να της φέρει μια καλύτερη ζωή για το μέλλον και να βοηθήσει τον άρρωστο γιο της.

«Ζήτησα την ευλογία της και να φύγει η φτώχεια από την Ελλάδα»

Την κατάνυξη που ένιωσε όταν αντίκρισε την Τίμια Ζώνη της Παναγίας περιέγραψε και ο Ευάγγελος Πατέλης (φωτό), ο οποίος βλέπει τον ερχομό του ιερού προσκυνήματος στην Αθήνα ως ένα μήνυμα για τη σωτηρία του Ελληνισμού.

«Ζήτησα την ευλογία της. Να πάει η Ελλάδα μας μπροστά και να φύγει αυτή η φτώχεια που έχουμε και η κρίση που έχει περάσει η Ελλάδα μας» δηλώνει και ελπίζει ότι η Μεγαλόχαρη θα κάνει το θαύμα της και θα σώσει τους Ελληνες.

Ο κ. Ευάγγελος έδωσε και τη δική του εκδοχή για τη θαυματουργή Αγία Ζώνη, επισημαίνοντας ότι η ζωστήρα της Παναγίας, την οποία έφτιαξε η ίδια η Θεοτόκος με τρίχες από καμήλα, είναι η απόδειξη προς τον Χριστό για το ταξίδι της στους f6 ka spiridoylaουρανούς.

«Θα μείνουμε εδώ όσο χρειαστεί»

«Μια κυρία το πρωί είχε ταξιδέψει από τη Ρωσία για να προσκυνήσει την Τίμια Ζώνη. Πρώτη φορά έρχεται εδώ και δεν συναντάς κάθε μέρα τη Ζώνη της Παναγίας» λέει στην «Espresso» η κυρία Σπυριδούλα, η οποία περίμενε αρκετή ώρα στην ουρά για να ζητήσει από τη Μεγαλόχαρη υγεία για την οικογένειά της και για όλον τον κόσμο.

Την ίδια ευχή είχε και ο σύζυγός της, ο οποίος τη συνόδευσε με μεγάλη συγκίνηση στους Αγίους Αναργύρους, τονίζοντας ότι η όποια αναμονή αξίζει τον κόπο για ένα τόσο ιερό προσκύνημα. «Εχουμε μείνει δυόμισι ώρες στην ουρά για να προσκυνήσουμε τη θαυματουργή εικόνα, αλλά θα μείνουμε εδώ όσο χρειαστεί» προσθέτει και κάνει τον σταυρό του κοιτώντας στο βάθος την Αγία Ζώνη.

offer



{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...