Παραλίγο να καούν ζωντανοί από κερί που άναψαν, αφού τους είχαν κόψει το ρεύμα

❱❱ Η ανέχεια ήταν η αιτία που λίγο έλειψε να καούν ζωντανά τρία αδελφάκια ηλικίας 12, 9 και 7 ετών στην Καλαμάτα. Η ΔΕΗ έχει κόψει από τον Αύγουστο το ρεύμα στο σπίτι τους, αλλά η μικρή κόρη τής οικογένειας ήθελε να έχει φως στο δωμάτιο για να διαβάσει και άναψαν κερί, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά την ώρα που η οικογένεια κοιμόταν!

Ευτυχώς, η μητέρα των παιδιών μύρισε τον καπνό μέσα στον ύπνο της. Το κερί είχε πέσει πάνω στα ρούχα και αυτά είχαν αρπάξει φωτιά, ενώ τα παιδάκια ήταν ακόμα μισοζαλισμένα στα κρεβάτια τους. Εντρομη η γυναίκα έβγαλε τα δύο μικρότερα από το δωμάτιο, ενώ ο μεγαλύτερος γιος, που έτρεξε μόνος του προς τα έξω, υπέστη εγκαύματα στη μία πατούσα και στο ένα χέρι, ευτυχώς όχι σοβαρά!

Τη φωτιά κατάφεραν να σβήσουν οι πυροσβέστες που έφτασαν στην ισόγεια μονοκατοικία, στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η μητέρα είχε επιχειρήσει να κάνει ρύθμιση στη ΔΕΗ, αλλά δεν μπόρεσε να εξοφλήσει το ποσόν και ο ΔΕΔΔΗΕ έκοψε το ρεύμα. Τον Αύγουστο η οφειλή έφτασε στα 3.900 ευρώ και σύμφωνα με τη μητέρα η ΔΕΗ δεν δέχτηκε τα 350 από τα 700 ευρώ που διέθετε.

Πάντως, τα αντανακλαστικά του Δήμου Καλαμάτας ήταν άμεσα, αφού κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός Πρόνοιας του δήμου για τη στήριξη της οικογένειας. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κατόπιν εντολής του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα ο αρμόδιος για θέματα Πρόνοιας αντιδήμαρχος Παύλος Μπουζιάνης επισκέφθηκε την οικογένεια, ενώ η δημοτική Αρχή μερίμνησε να της δοθούν δωροεπιταγές. Ταυτόχρονα θα αιτηθεί στο υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης να χορηγηθεί στην οικογένεια επίδομα έκτακτων αναγκών.

Ε. Παπαδάτου

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ