Ο παπάς χωριού στα Τζουμέρκα ανέλαβε και καθήκοντα δασκάλου

❱❱ Το κρυφό σχολειό της Τουρκοκρατίας αναβιώνει, δυστυχώς, στο χωριό Ματσούκι των Τζουμέρκων, αφού στην έδρα κάθεται ο… ιερέας του χωριού! Αιτία είναι η έλλειψη κανονικού δασκάλου! Ο π. Χρήστος Μακρής ανέλαβε να καλύψει το κενό της δασκάλας που έφυγε λόγω εγκυμοσύνης, αφού η γραφειοκρατία δεν έχει επιτρέψει να έρθει αναπληρωτής.

Οσο δεν υπάρχει απάντηση στο ερώτημα πότε επιτέλους θα έρθει δάσκαλος, ο παπα-Χρήστος ανέλαβε να διδάξει γράμματα στους μόλις τρεις μαθητές της τάξης, ένας εκ των οποίων είναι παιδί του!

Η συνάντηση του δημάρχου Βορείων Τζουμέρκων με την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου Αγγελική Φωτεινού για να διοριστεί δάσκαλος δεν έφερε αποτέλεσμα. Στην ουσία, οι τρεις μαθητές έκαναν από την αρχή της σχολικής χρονιάς μάθημα μόνο για 15 μέρες. Η κατάσταση είναι απελπιστική, όπως περιγράφει ο ιερέας – δάσκαλος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Σε απόγνωση»

«Είμαστε σε απόγνωση. Σκέφτομαι να κάνω εγώ ό,τι μπορώ για τα παιδιά. Η πρώτη δασκάλα ήταν πολύτεκνη και έφυγε. Η δεύτερη, σε ενδιαφέρουσα και πήρε αναρρωτική άδεια. Με το λεωφορείο δεν μπορούμε στείλουμε τα παιδιά στα Πράμαντα. Χρειάζεται τουλάχιστον 45 λεπτά, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Το εξάχρονο της πρώτης Δημοτικού, πού να πάει;»

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι οι τρεις μαθητές γιόρτασαν την εθνική επέτειο απαγγέλλοντας ποιήματα… μόνοι τους!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΤΣΑΛΑΣ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Ρινγκ στα… λεωφορεία! Οι αρνητές της μάσκας και εκείνοι που τηρούν τα μέτρα!

Ο «πόλεμος της μάσκας» επικρατεί στα μέσα μαζικής μεταφοράς που έχουν...

Μετανάστες στη Μόρια βανδάλισαν τον Ναό του Αγίου Γεωργίου! Έκαναν το ιερό τέμπλο… κρεμάστρα

Με οργή και αγανάκτηση αντίκρισαν οι κάτοικοι της Λέσβου τις απίστευτες...

Έκαψε τον νονό του! Εξιχνιάστηκε η άγρια δολοφονία ηλικιωμένου στο Πέραμα

Από τη Νάντια Αλεξίου Ο βαφτισιμιός του 81χρονου, το πτώμα του οποίου...

Το δις εξαμαρτείν για τον Βούρο

Παντρεύτηκε δεύτερη φορά την τρίτη σύζυγό του, από την οποία είχε...