Αυτό είναι το τρικ για τούρμπο Wi-Fi

❱❱ Πώς ερευνητές βελτίωσαν το σήμα με ένα απλό… ΑΠΟ ΤΟΝ
ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Ενα απλό και οικονομικό τρικ είναι αρκετό για να βελτιώσει κανείς το σήμα του Wi-Fi στο σπίτι του, αυξάνοντάς το στα δωμάτια που επιλέγει και μηδενίζοντάς το στους χώρους που επιθυμεί. Ερευνητές στις ΗΠΑ δημιούργησαν με τη βοήθεια 3D εκτυπωτή επιφάνεια που αντανακλά το σήμα προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις, ενώ το αποκλείει σε άλλα σημεία του σπιτιού.

Η έμπνευση για τους ερευνητές του πανεπιστημίου Κολούμπια και του κολεγίου Ντάρτμουθ ήρθε όταν διαπίστωσαν ότι τοποθετώντας ένα κομμένο αλουμινένιο κουτί αναψυκτικού πίσω από το router αύξανε το σήμα προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Στόχος των ερευνητών ήταν να δημιουργήσουν μια επιφάνεια που αντανακλά με τον ιδανικό τρόπο το σήμα του Wi-Fi.

qrtr 2

Γι’ αυτό δημιούργησαν έναν αλγόριθμο, ο οποίος μέσα σε 23 λεπτά υπολογίζει το σχήμα που πρέπει να έχει η επιφάνεια, χρησιμοποιώντας πληροφορίες για τους χώρους του σπιτιού. Το «εξατομικευμένο» για κάθε σπίτι σχέδιο που προκύπτει από τον αλγόριθμο χρησιμοποιείται από 3D εκτυπωτή για να δημιουργηθεί μια εξειδικευμένη επιφάνεια, πάνω στην οποία οι ερευνητές προσάρμοσαν αλουμινόχαρτο. Το μόνο που απομένει είναι να τοποθετηθεί η επιφάνεια πίσω από το router.

Προστασία από χάκερ

Οι ερευνητές εξηγούν ότι η επιφάνεια, η κατασκευή της οποίας κοστίζει 30 ευρώ, όχι μόνο αυξάνει το σήμα σε συγκεκριμένα δωμάτια, αποκλείοντας άλλα, αλλά επιπρόσθετα προστατεύει και από επιθέσεις χάκερ, καθώς μπορεί να αποκλείσει την ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο και στον υπολογιστή από εξωτερικούς χώρους.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ