Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...

Μέχρι και εικονικούς γάμους ομόφυλων ζευγαριών κανόνιζαν τα μέλη της σπείρας με...

Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι ανάμεσα στα μέλη των δύο...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την...

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος χειροθέτησε τον ευεργέτη Νικόλαο Πατέρα σε Αρχοντα...

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος τελέστηκε σήμερα...

Success story με γεύση σουβλάκι

❱❱ Η παρέα από την Κοζάνη που μαθαίνει τους Αυστραλούς τι θα πει «ένα απ’ όλα με τζατζίκι» Ακόμα ένα success story με Ελληνες που εγκατέλειψαν την πατρίδα για να προκόψουν στο εξωτερικό έρχεται στη δημοσιότητα. Μια παρέα από την Κοζάνη, που αποφάσισε να μεταναστεύσει στη μακρινή Μελβούρνη για να δει άσπρη μέρα, άνοιξε ένα σουβλατζίδικο, με το οποίο έλυσε το οικονομικό της πρόβλημα!

we5ye5y 3

Οι νεαροί φίλοι από τα Πετρανά και την Πτολεμαΐδα πήραν ένα μεγάλο ρίσκο, αλλά δικαιώθηκαν πανηγυρικά, αφού στο σουβλατζίδικο που άνοιξαν στην περιοχή Θόρνμπερι σχηματίζονται τεράστιες ουρές. Οχι μόνο από Ελληνες που θέλουν να γευτούν ξανά το σήμα κατατεθέν της κουζίνας της πατρίδας, αλλά και από Αυστραλούς που έχουν γίνει φανατικοί… σουβλακοφάγοι! Το εστιατόριο Souvlaki.gr έχει αποκτήσει τη δική του φανατική πελατεία και κάθε μέρα είναι κατάμεστο.

Δεύτερο κατάστημα

Οι ιδιοκτήτες διατηρούν δύο εστιατόρια σε διαφορετικές περιοχές της Μελβούρνης. Μάλιστα, το δεύτερο άνοιξε μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο και είναι εντυπωσιακό το πλήθος που συνωστίζεται εκεί για ένα σουβλάκι απ’ όλα με τζατζίκι! Οπως είπε στο kozanilife.gr ο μάνατζερ των εστιατορίων Λάζαρος Αρναουτίδης, ο οποίος έφυγε από την Κοζάνη πριν από περίπου δύο χρόνια, το σουβλάκι έχει κερδίσει τις καρδιές και τα… στομάχια Ελλήνων και Αυστραλών:

«Το σουβλάκι είναι αγαπημένο φαγητό όχι μόνο των Ελλήνων, αλλά και των ξένων. Εχουμε δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα άκρως ελληνική στα εστιατόριά μας για να μπορούμε να μεταφέρουμε και να μεταδίδουμε τον ελληνικό παλμό όχι μόνο στους ξένους αλλά και στους ομογενείς, που τους λείπει η πατρίδα. Η Ελλάδα και οι Ελληνες υπάρχουν παντού και είμαστε ενωμένοι».

we5ye5y 2

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα περισσότερα άτομα που απασχολούνται και στα δύο εστιατόρια είναι Ελληνες, με τους περισσότερες να κατάγονται από την Κοζάνη. Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που οι Ελληνες ανοίγουν σουβλατζίδικα στις χώρες όπου μεταναστεύουν και κάνουν success story. Το σουβλάκι έχει γίνει παγκοσμίως αγαπημένη τροφή και οι Ελληνες του εξωτερικού φροντίζουν να δουλεύουν με μεράκι και να δίνουν το ελληνικό στίγμα στη μακρινή Αυστραλία και όπου αλλού επιλέγουν να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...