Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου, 2025

Γιώργος Γιαννόπουλος για το «Σόι σου»: «Είναι ευτυχία και ευλογία αυτή...

«Είναι ευτυχία και ευλογία η συγκυρία αυτής της σειράς»,...

Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής

Ο Λευτέρης Πανταζής μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα μπήκε...

«Σκυταλοδρομία» προσφοράς με τη dream team του ΑΝΤ1

Για περισσότερα από 35 χρόνια ο ΑΝΤ1 ενημερώνει, ψυχαγωγεί αλλά  βάζει παράλληλα και στο επίκεντρο της αποστολής του την κοινωνική προσφορά.

Διπλή «βόμβα» στον ΑΝΤ1 με Μενεγάκη και Κορομηλά

Σαν βόμβα έπεσε στη μιντιακή αγορά η σοβαρή πιθανότητα...

Τέσσερα καρχαριάκια ήρθαν με καισαρική!

Η πρώτη επέμβαση παγκοσμίως.

Τέσσερα νέα μέλη απέκτησε η οικογένεια των λευκών καρχαριών που ζει στο θαλάσσιο πάρκο SeaWorld του Ορλάντο, ωστόσο η είδηση κρύβεται στη μέθοδο με την οποία γεννήθηκαν. Ομάδα ειδικών του πάρκου πραγματοποίησε με επιτυχία την πρώτη καισαρική επέμβαση στον κόσμο σε καρχαρία, όταν το θηλαστικό παρουσίασε επιπλοκές κατά τον έκτο μήνα της κύησης.

Οι εξειδικευμένοι κτηνίατροι διαπιστώνοντας το πρόβλημα έκριναν ότι η μόνη πιθανότητα να γεννηθούν με ασφάλεια τα τέσσερα μωρά ήταν να πραγματοποιηθεί κατεπείγουσα καισαρική. Η επέμβαση στέφθηκε με επιτυχία και τα μικρά ήρθαν στη ζωή στις 18 Ιουλίου χωρίς κανένα πρόβλημα. Καθένα από τα νεογέννητα ζυγίζει περίπου 1.300 γραμμάρια και έχει μήκος 60 εκατοστά.

Προς το παρόν ωστόσο απαγορεύονται οι επισκέψεις τόσο στο μικρά όσο και στη μητέρα τους, η οποία αναρρώνει κανονικά, καθώς ολόκληρη η οικογένεια βρίσκεται υπό τη στενή παρακολούθηση των ειδικών, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα των τουριστών που κατακλύζουν καθημερινά το πάρκο. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα κάνουν το ντεμπούτο τους στο κοινό, ωστόσο το κενό τους δεν είναι αισθητό, λόγω της τεράστιας ποικιλίας θαλάσσιων ειδών που φιλοξενούνται στο SeaWorld.

Σχεδόν το 70% των καρχαριών είναι ωοζωοτόκο, δηλαδή τα αβγά εκκολάπτονται στη σάλπιγγα μέσα στο σώμα της μητέρας τους, ενώ ο κρόκος και τα υγρά του ωαρίου εκκρίνονται από αδένες στα τοιχώματα της σάλπιγγας και τρέφουν τα έμβρυα. Τα μικρά γεννιούνται ζωντανά και πλήρως λειτουργικά ύστερα από κύηση διάρκειας 6 έως 22 μηνών, ανάλογα με το είδος. Το υπόλοιπο 30% των καρχαριών είναι ωοτόκα, δηλαδή γεννούν αβγά, όπως τα περισσότερα ψάρια. Μετά τη γέννηση ή την εκκόλαψή τους τα νεογέννητα καρχαριάκια είναι πλήρως ανεπτυγμένα.

ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Νέες μπίζνες στη Σκιάθο για Ντάνο

Για τη μετακόμισή τους στη Σκιάθο και το μαγαζί...

Ο Έλληνας τραγουδιστής που «σαρώνει» τα βραβεία στο εξωτερικό!

Ο Ιορδάνης Αγαπητός, τα τελευταία δέκα χρόνια, έπειτα από πλήθος σπουδαίων συνεργασιών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Η Κατερίνα χτυπά κόκκινο στα social media

Λίγο μετά την κυκλοφορία του «Ακούστε τι μου λέει»...

Διπλή «βόμβα» στον ΑΝΤ1 με Μενεγάκη και Κορομηλά

Σαν βόμβα έπεσε στη μιντιακή αγορά η σοβαρή πιθανότητα...







Μποζουκια Αθηνα