Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Διπλό ράπισμα στον άσωτο Χάρι από τον οργισμένο Κάρολο!

Αντιμέτωπος με την οργή του πληγωμένου πατέρα του ήρθε...

Οι πικάντικες ατάκες της Ντάνιελς στο δικαστήριο για τον έκφυλο Ντόναλντ Τραμπ

Οι λεπτομέρειες της Στόρμι Ντάνιελς στη δικαστική αίθουσα για...

Κλειστή και φέτος η διάσημη παραλία «Ναυάγιο» στη Ζάκυνθο υπό τον φόβο...

Ακόμη ένα καλοκαίρι θα παραμείνει κλειστή η παραλία «Ναυάγιο»...

Ο Μικρός Κεραμεικός παρουσιάζει το ολόφρεσκο «Spring Music Festival»

Με ένα νέο μουσικό φεστιβάλ θα κλείσει τη σεζόν...

Φόρεσαν αντηλιακό

Ποιοι υπουργοί έφυγαν για ολιγοήμερες διακοπές και η εντολή από Σαμαρά.

Εντάξει, ο Αντώνης Σαμαράς είχε πει στους υπουργούς φέτος να ξεχάσουν τις πολυήμερες διακοπές, αλλά δύο με τρεις ημέρες ξεκούραση την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου κρίνει ότι τις δικαιούνται. Αλλωστε θα πρέπει να πάρουν δυνάμεις για το δύσκολο φθινόπωρο που τους περιμένει. Ετσι, από σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία των υπουργών βρίσκεται σε κάποια παραλία, έχοντας βέβαια το υπηρεσιακό κινητό τηλέφωνο συνεχώς ανοιχτό για παν ενδεχόμενο. Πίσω στο γραφείο έχουν αφήσει είτε τον αναπληρωτή υπουργό είτε τον υφυπουργό, όπως ζήτησε το Μέγαρο Μαξίμου. «Δεν θα φύγετε όλοι μαζί. Πριν αναχωρήσει ο καθένας σας για ολιγοήμερες διακοπές, θα πρέπει να ενημερώσει πρώτα τον γενικό γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Τάκη Μπαλτάκο, και να του δηλώσει ποιον αφήνει πίσω αντ’ αυτού» ήταν η σαφής εντολή του κ. Σαμαρά.

Από σήμερα πάντως απουσιάζουν από το γραφείο τους ακόμη και βασικοί υπουργοί της κυβέρνησης, όπως είναι, για παράδειγμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ κάποιοι -σκεπτόμενοι πονηρά- σκέφτονται μαζί με την Πέμπτη που είναι ο Δεκαπενταύγουστος να «κολλήσουν» και την Παρασκευή με το Σαββατοκύριακο, ώστε να επιστρέψουν και πάλι από Δευτέρα. Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται εκτός Αθηνών από το Σάββατο, μοιράζοντας τις ημέρες του μεταξύ Σκοπέλου και Σκιάθου. Στο νησί του Παπαδιαμάντη, τη Σκιάθο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα βρεθεί και πάλι στις 23 Αυγούστου, καθώς εκεί θα παρευρεθεί μια σειρά ευρωσοσιαλιστών για να τιμήσει τη μνήμη του Δημήτρη Τσάτσου.

Ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς ετοιμάζει βαλίτσες αρχικά για την Πύλο, όπως κάνει κάθε φορά, και ακολούθως για το γραφικό Ναύπλιο απ’ όπου έλκει την καταγωγή της η σύζυγός του Γεωργία. Χθες πάντως βρισκόταν στο γραφείο του από νωρίς προκειμένου να πραγματοποιήσει πολύωρες τηλεφωνικές επικοινωνίες με όλους τους βασικούς υπουργούς, για τις υποχρεώσεις που έχουν εν όψει της νέας αξιολόγησης από την τρόικα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο βρέθηκε η κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων, που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες. «Θέλω μετρήσιμα αποτελέσματα» είπε χαρακτηριστικά στους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και Υγείας Αδωνη Γεωργιάδη.

Με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα η κουβέντα κινήθηκε στον τομέα των εσόδων και της πάταξης της φοροδιαφυγής, κυρίως σε τουριστικές περιοχές αυτή την εποχή. Χθες το οικονομικό επιτελείο ανακοίνωσε πρωτογενές πλεόνασμα, ύψους 2,6 δισεκατομμυρίων ευρώ, που αφορά την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γαμπρός στην Κρήτη

Με μια «σπορ θερινή» φωτογραφία ευχαρίστησε για τις ευχές...

Πάνος Μιχαλόπουλος: Αυτοεξόριστος στην πατρική γη

Στο χωριό Μικρομάνη Μεσσηνίας, όπου βρίσκεται το πατρικό του...

Ταχτσίδης-Θεοδωροπούλου: «Βόμβα» χωρισμού με τρίτο πρόσωπο

«Μια φορά μονάχα φτάνει, να ραγίσει το γυαλί, η...

Oι σχολιαστές της Eurovision Καλούτα και Αλευράς τα… άκουσαν από χρήστες των social media

Θανάσης Αλευράς και Ζερόμ Καλούτα... τζάμπα τα λεφτά! «Καθόλου...

Το τελευταίο αντίο στην Άννα Παναγιωτοπούλου

Στο κοιμητήριο του Ζωγράφου βρέθηκαν συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι...

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Aννα Παναγιωτοπούλου: Η νόσος του αιώνα «τσάκισε» τη «Μανταμ Σουσου»

Το φευγιό της σπουδαίας Aννας Παναγιωτοπούλου στα 76 της...