Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Δωρεάν δηλώσεις για ηλικιωμένους!

Η ΜΚΟ Γραμμή Ζωής στο πλευρό των ατόμων άνω των 65 ετών, τους βοηθάει να τις στείλουν στην Εφορία χωρίς κόπο και… χρήμα.

Τέλος στο «μάθε, παππού μου… Internet» βάζει το πρόγραμμα της Γραμμής Ζωής για τους ηλικιωμένους φορολογούμενους με μικρό εισόδημα! Την ώρα που το υπουργείο Οικονομικών καθίζει στα… θρανία τα «περήφανα γηρατειά» για ταχύρρυθμα μαθήματα υπολογιστών ή τους στέλνει «πακέτο» στους λογιστές, η ΜΚΟ Γραμμή Ζωής τα βοηθάει να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά χωρίς κόπο -και κυρίως ανέξοδα- τις φορολογικές δηλώσεις τους.

Στο πρόγραμμα «Υπολόγισε σε μένα», το οποίο άρχισε την 1η Ιουλίου και πρόκειται να διαρκέσει έως τα τέλη Αυγούστου, έχουν απευθυνθεί μέχρι σήμερα περίπου 150 άτομα ηλικίας από 65 έως 92 ετών. Η άγνοια χρήσης του Διαδικτύου και τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλοί ηλικιωμένοι που δεν μπορούν να διαθέσουν τα σαράντα ευρώ που απαιτούνται για την αμοιβή του λογιστή οδήγησαν τη μη κερδοσκοπική οργάνωση στην απόφαση να στηρίξει την ευπαθή αυτή ομάδα με δωρεάν υπηρεσίες.

«Το πρόγραμμα “Υπολόγισε σε μένα”, που υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος ΤΙΜΑ, έχει στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των ηλικιωμένων. Ξαφνικά, είπαν σε αυτούς τους ανθρώπους ότι καταργείται ο παραδοσιακός τρόπος υποβολής των δηλώσεων και πως στο εξής η διαδικασία θα γίνεται ηλεκτρονικά. Τι σημαίνει “ηλεκτρονικά” για τον γέροντα; Εδώ άνθρωποι εξήντα ετών και δεν ξέρουν τι να κάνουν. Θα ξέρει ένας 80χρονος; Η λύση του λογιστή κοστίζει σαράντα ευρώ και είναι αποτρεπτική για έναν συνταξιούχο με εισόδημα 320 ευρώ» δηλώνει στην «Espresso» ο πρόεδρος της Γραμμής Ζωής, Γεράσιμος Κουρούκλης.

Πανελλαδικά

Το πρόγραμμα εξυπηρετεί ηλικιωμένους από όλη την Ελλάδα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείσουν ραντεβού στο 2113499750 με έναν από τους δέκα λογιστές της οργάνωσης στον χώρο που έχει διαμορφωθεί ειδικά, στην οδό Κορδάτου 4 στην Αθήνα. Αν δεν μπορούν να μετακινηθούν, μπορούν να στείλουν με κούριερ τα απαραίτητα δικαιολογητικά, χωρίς καμία επιβάρυνση. «Η κατάθεση της δήλωσης γίνεται αυθημερόν ή την επόμενη μέρα» βεβαιώνει ο πρόεδρος της Γραμμής Ζωής.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ηλικιωμένους άνω των 65 ετών με εισόδημα έως 8.500 ευρώ. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να είναι ενοικιαστές ή ιδιοκτήτες ενός ακινήτου έως 80 τετραγωνικά το ανώτερο ή/και ενός αυτοκινήτου έως 1.400 κυβικά και να μην έχει γίνει αλλαγή στο Ε9 τους τα τελευταία τρία χρόνια.

Οι τραγικές περιπτώσεις του συστήματος

Τα μέλη της οργάνωσης έρχονται καθημερινά σε επαφή με ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης, αλλά καλούνται να εκπληρώσουν τα φορολογικά τους… καθήκοντα μέχρι τελευταίου ευρώ: «Ηρθε μια 87χρονη που θα πληρώσει 650 ευρώ στην Εφορία, χωρίς να έχει καμία περιουσία, παρά μόνο τη σύνταξή της. Κι αυτό γιατί ο αδελφός της, όσο ζούσε, την είχε βάλει σε μία επιχείρηση που σήμερα δεν λειτουργεί! Εχουμε πολλά παραδείγματα ανθρώπων που είναι άστεγοι. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει κάποιος που έχει καταστραφεί να κάνει φορολογική δήλωση…» αναρωτιέται ο κ. Κουρούκλης, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι, εκτός από τους πραγματικά αναξιοπαθούντες, υπάρχουν πολλοί που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το πρόγραμμα.

«Δεν θα εξυπηρετήσουμε κάποιον με σπίτι 260 τετραγωνικών, μετοχές και εισοδήματα που έρχεται με δικαιολογία την ηλικία! Η πλειονότητα των ανθρώπων που εξυπηρετούμε είναι δυστυχισμένοι και θα έπρεπε να απαλλάσσονται από τις φορολογικές τους υποχρεώσεις» καταλήγει ο πρόεδρος της Γραμμής Ζωής. Τονίζει, μάλιστα, ότι θα μπορούσαν να επωφεληθούν περισσότεροι αν το πρόγραμμα είχε προβληθεί από τα ΜΜΕ.

ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...